VARANK’TAN TRABZON’A MÜJDE
Cumhurbaşkanlığın’ın 100 Günlük İcraat Programı kapsamında geleceğin teknoloji yıldızlarının yetiştirilmesi planlanan program hayata geçiriliyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın koordinesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın müşterek çalışması neticesinden duyurulan proje kapsamında ülke genelinde “Deneyap Teknoloji Atölyeleri” kurulacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 81 ilde 100 Deneyap teknoloji atölyesi projesinin ilk adımını 12 ilde attıklarını belirterek, “Geleceğin teknoloji yıldızları programı Türkiye’ye yayılacak, gençlerimiz hayal edecek, araştıracak, geliştirecek, üretecek. Deneyap Teknoloji Atölyelerinin ilk kısmı, Adana, Ankara, Antalya, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Hakkari, İzmir, Konya, Manisa, Muğla ve Trabzon olmak üzere toplam 12 ilde açılacak” dedi.

UZUN’DAN EKİM’E DESTEK
AK Parti’den Akçaabat Belediye Başkan Aday Adayı olan Mustafa Uzun, adaylık sürecinde kendine destek olanlara teşekkür ederek aday gösterilen Osman Nuri Ekim’in daima destekçisi olacağını söyledi. Uzun, “Sevdamız Akçaabat için yola çıktık ve aday adaylığımız süresi içerisinde gece gündüz çalıştık. Bu süreçte bizlere gönülden destek olan başta ailem olmak üzere, Akçaabat Sivil Toplum kuruluşlarına, basın mensuplarına ve Akçaabatlı hemşehrilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Hizmet ve gönül siyaseti olan AK Parti davamızın daima yanında olacağımız ifade ediyorum. Adayımızın yanındayız. Akçaabat adayı olarak Osman Nuri Ekim kardeşimizin adaylığı açıklandığı andan itibaren, gerek telefon ile arayarak, gerekse bizzat ziyaret ederek desteklerimizle ve dualarımızla yanında olacağımızı ilettik ve yanında olmaya devam edeceğiz. Bu vesile ile tüm hemşerilerimize teşekkür eder şükranlarımı sunuyorum” dedi.

HİSOĞLU TEŞEKKÜR ETTİ
AK Parti'den Arsin Aday Adayı olan Seyit Hisoğlu, aday adaylığı sürecini değerlendirdi. Hisoğlu, “Gönül belediyeciliğini teşkilatımızın tamamına yayarak vatandaşıma ulaşacak ve gerekli çalışmayı hep birlikte yürüteceğiz. Bu süreçte şahsımıza destek veren herkese can-ı gönülden şükranlarımı sunuyorum. Aday adayı olan tüm arkadaşlarıma son derece mütevazi ve samimi bir ortamda önce partimiz bilinciyle sahada hareket ettikleri için ayrıca teşekkürlerimi iletiyorum. Sürecin kazananı Arsin ve davamız olmuştur. Bu anlayışla yerel seçimlerde ilçemizin kazananı inşallah yine partimiz olacaktır. Biz, halkımızın gönlünü kazanabildiysek başarmışız demektir. Bu anlayış ve düşüncelerle herkese teşekkürlerimi sunarım” dedi.

KOCAMANOĞLU’NA BASKI VAR
Trabzon’un yakından tanıdığı eğitimci Çağlayan Adnan Menderes Anadolu Lisesi Okul Müdürü Turan Kocamanoğlu’na Çarşıbaşı’ndan bağımsız belediye başkan adayı olması için kendisine vatandaşlar tarafından baskı yapıldığı öğrenildi. Çarşıbaşı’nda vatandaşların sevgisini ve saygısını kazanan Kocamanoğlu’nun bağımsız aday olmak için ilçedeki kanaat önderleriyle bir araya gelerek istişarede bulunduğu bilgisine ulaşıldı. Kocamanoğlu, yaptığı istişareler sonucunda birkaç gün içerisinde bağımsız olarak adaylığını açıklaması bekleniyor.

YOLOĞLU KOCA’YI UNUTMADI
Trabzon Basının emektarlarından olan İhlas Haber Ajansı Muhabirlerinden Bekir Koca tedavi sürecine devam ediyor. Bir süredir fotoğraf makinesinden ayrı kalan Koca’nın önümüzdeki ayın başında görevine başlayacağını öğrendik ve sevindik. Bu arada Bekir Koca’yı en fazla ziyaret edenlerden birisi de Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ahmet Yoloğlu. Yoloğlu 10 Ocak Çalışan Gazetecilerin Günü etkinliğine katılamayan Bekir Koca’yı ziyaret ederek hediyesini verdi. Bunu sosyal medya hesabından paylaşan Yoloğlu, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü programımıza tedavi sürecinden ötürü katılamayan Bekir Koca ağabeyimizi evinde ziyaret ederek hediyesini takdim ettik. Bekir abimizin tüm meslektaşlarımıza selamı var” notunu düştü. Yoloğlu’nun bu inceliğini sosyal medya hesabında gazeteci meslektaşları takdir ettiklerini belirten yorumlarda bulundular.

Editör: Haber Merkezi