BORDRO YAKTILAR
Türkiye Kamu-Sen Genel Merkezi’nin almış olduğu karar gereği; 2020 Yılı memur ve emeklilere yapılan düşük zammı protesto için bordro yakma eylemi yapıldı. Kamu-Sen İl Başkanı Coşkun Diber şöyle konuştu: “3 milyon kamu görevlisi ve 2 milyon emeklinin 2 yıl sürecek çileli geçim mücadelesi başlamıştır. Kamu görevlileri bugün, ağustos ayındaki toplu satış sözleşmesinden beri ifade ettiğimiz acı gerçekle yüz yüze kalmıştır. Buna göre, memurlar ortalama 160 TL, emekliler ise 100 TL zamla 6 ay boyunca idare etmek zorunda kalacaklardır.

TÜİK’in resmi rakamlarına göre geçtiğimiz yıl gıda fiyatları ortalama %10,9; mutfak tüpü %17,6, doğalgaz %22, elektrik %18,3 zamlanmışken maaşlara %4 zam yapmak, adeta memur ve emeklilerle alay etmek demektir. Ekonomi iyi yolda, istikrar sürüyor, enflasyon düşüyor masalı, çarşı pazardaki gerçek fiyatlarla kâbusa dönüşmüştür. Milyonlarca memurun, emeklinin, masumun hakkının yenmesine göz yumanlar da kendi ateşlerini, milyonlarca memurun bordrolarında göreceklerdir. Memurun bordrosunun ateşi tüm vicdanları yakacaktır.”

NAZİK ZİYARET
Trabzon İl Emniyet Müdürü Metin Alper, Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara’yı ziyaret etti. Kara, vatandaşın huzuru ve güvenliği için gece gündüz demeden çalışan Emniyet mensuplarına görevlerinde başarılar dilerken, nazik ziyareti için de İl Emniyet Müdürü Metin Alper’e teşekkür etti. Başkan Kara ve Alper ziyaretin anısına birbirlerine hediye takdim etti.

TRABZON MUTFAĞI GÖRÜCÜDE
Hilton İstanbul Bosphorus’un Yoğun İlgi Gören “Yerel Mutfak Global Lezzet Projesi” Karadeniz’in incisi Trabzon’u ağırlayacak. Hilton İstanbul Bosphorus’un Anadolu’nun yöresel lezzetlerini tanıtmak amacıyla 2018 yılında hayata geçirdiği “Yerel Mutfak Global Lezzet” projesi, yeni yılın ilk lezzet durağında, sebze ve balık ağırlıklı sağlıklı bir mutfak kültürüne sahip olan Trabzon’u ağırlıyor. 30 0cak-1 Şubat tarihleri arasında Arsin Ligene Köyü Kadınları Dayanışma Derneği işbirliğiyle düzenlenecek olan geceler, Karadeniz’in çalışkan, becerikli ve üretici kadınlarının marifetli ellerinden çıkacak çok özel lezzetleri İstanbul’a taşıyacak.

Hilton İstanbul Bosphorus’un gözde mekanlarından Lalezar, Yerel Mutfak Global Lezzet projesi kapsamında bu kez rotasını Türkiye’nin kuzeyine çeviriyor ve Trabzon’un birbirinden özel yöresel yemeklerini İstanbullularla buluşturmaya hazırlanıyor. 30 Ocak-1 Şubat tarihleri arasında Lalezar’ın mutfağını teslim alacak olan Arsin Ligene Köyü Kadınları Dayanışma Derneği çalışanları, Trabzon’un yöresel lezzetlerini misafirlere sunarak yemek kültürlerini en etkili şekilde tanıtacak.

HAVUZ ORTAHİSAR'A DEVREDİLDİ!
Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Ortahisar Belediyesi arasında Mehmet Akif Ersoy Kapalı Yüzme Havuzu'nun devri ile ilgili protokol imzalandı. Protokolü Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk imzaladı. İmzalanan protokol çerçevesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından işletilen yüzme havuzu bundan sonra Ortahisar Belediyesi tarafından işletilecek. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, seçim vaatleri arasında bulunan yüzme havuzu projesini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Haftanın belirli günlerinde şehit ailelerine, engellilere ve bayanlara ücretsiz hizmet vereceklerini kaydeden Başkan Genç “Hepimizin malumu, Trabzon deniz kenti. Çocukluğumuzdan itibaren denizle iç içe bir yaşam sürdürdük. Vatandaşlarımız yüzmeyi seviyor ve en iyi şekilde de öğrenmek istiyor. Yüzme havuzları da bu anlamda çok önemli işlevi yerine getiriyor. Halkımızın en çok dile getirdiği talepleri arasında yüzme havuzu isteği de yer alıyordu. Ayrıca bizim belediye başkanlığına adaylığımızı açıkladığımız ilk seçim döneminde vatandaşlarımıza vaat ettiğimiz projelerimiz arasındaydı. Şimdi bunu Gençlik ve Spor Bakanlığı'mızdan devir yöntemiyle de olsa gerçekleştirmenin mutluluğunu ve huzurunu yaşıyoruz. Özellikle bayanlara yönelik bir havuz yapmayı çok istiyorduk.

Şehrimizde sadece bayanların kullanabileceği bir havuz yok. Bunun eksikliğini yaşıyoruz. Devraldığımız Mehmet Akif Ersoy Kapalı Yüzme Havuzu'nda bakım ve onarım çalışmalarını tamamladıktan sonra vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Şu anda günlerini tam olarak netleştirmedik ama haftanın belli günlerinde şehit aileleri, bayanlara ve engelli kardeşlerimize ücretsiz hizmet vereceğiz. Bu protokolde emeği geçen Gençlik ve Spor ve Bakanımız Muharrem Kasapoğlu'na ve il müdürümüze teşekkürlerimi iletiyorum.” dedi.

Editör: Haber Merkezi