MECLİSİN YENİ İSİMLERİ
Dün gerçekleşen Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nde başkan vekilliklerinin seçiminin ardından yine gizli oylama ile Asil ve Yedek Katip Üyeliklerinin seçimi yapıldı. Verilen önergelerde Asil Üyeliklere Ali Osman Çoban ve Seda Beşir, yedek üyeliklere ise Gözde Atasoy Koç ile Ömer Faruk Adıgüzel önerildi. Mecliste ilk olarak Asil ve katip üyeler seçilerek görevi devraldı. Katip üyelerinin ardından ise Büyükşehir Belediye Encümeni seçildi. Meclis üyelerinin verdiği önergede Emre Akgün, Şenay Kibar, Mehmet Tayar, Hüseyin Alioğlu, Hasan Çebi isimleri yer aldı. Yapılan gizli oylama sonrasında bu isimler Belediye Encümenine seçildi.

KOMİSYONLAR DA BELİRLENDİ
Yapılan açık oylamalarda:  İmar ve Bayındırlık Komisyonu Hüsnü Akkan, Hüseyin Özderya, Mustafa Yaylalı, Murat Güney, Oktay Ulusoy’dan oluştu. Çevre ve Sağlık Komisyonu’na Seyfullah Kaya, Ömer Köroğlu, Ömer Hacıbektaşoğlu, Hasan Bahçekapılı, Enver İskenderoğlu,  Plan ve Bütçe Komisyonu’na Tahsin Bayrak, Murat Üçüncü, Güngör Hami Aydın, Ali Osman Çoban, Mustafa Bayındır, Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’na Ahmet Salih Birincioğlu, Ömer Faruk Adıgüzel, Ersin Akyol, Erol Vural, Ömer Çakıroğlu, Ulaşım Komisyonu’na Şaban Bülbül, Kenan Bağçiçek, Mehmet Öztürk, Ali Bayram Tanrıverdi, Ahmet Seyit Alışkan, Yerel Eşitlik Komisyonu’na Gözde Atasoy Koç, Seda Beşir, Mehmet Karaoğlu, İbrahim Sedef ve Murat Üçüncü isimleri seçildi.

YENİ KOMİSYON KURULDU
Mecliste ayrıca kurulması teklif edilen Kent Ekonomisi ve Meslek Odaları Komisyonu da kurulmuş oldu. CHP’li üye Turgay Şahin’in usul yönünden itirazlarına rağmen komisyonun kurulmasına karar verildi. Yapılan oylama sonrasında, Seda Beşir, Zekeriya Karaçengel, Necmettin Özkul, Enver İskenderoğlu ve Adnan Aydın komisyonun üyeleri seçildi.

SANAYİCİLERİN ÇIKARMASI
Ticaret Bakanlığı desteği ve Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği organizasyonu ile düzenlen “İnşaat ve Yapı Malzemeleri Uluslararası Rekabetin Geliştirilmesi Projesi Macaristan Romanya İş Gezisi” 07-12 Nisan 2019 tarihleri arasında gerçekleşti. İş gezisine katılan Trabzonlu Sanayiciler Macaristan ve Romanya’daki iş fırsatlarını yerinde görme fırsatını yakaladılar. Türkiye’nin ihracat ağını geliştirmek ve Türk ürünlerini daha fazla ülkede görünür kılmak amacıyla düzenlenen iş gezisinde B2B görüşmeler yapılarak, fuar, firma ve dernek ziyaretleri gerçekleştirildi. İş gezisine, Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi ve Trabzonlu iş adamları katıldı.

VİZE MERKEZİNE MUHALEFET
İstanbul’un ardından Trabzon’da açılan Yunanistan Vize Merkezi açılış töreni dün 15 Nisan’da Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Marco Bolaris, Büyükelçi Petros Mavroidis ve Başkonsolos Georgina Soultanopulou’nun katılımı ile gerçekleşti. Vize merkezinin açılmasına 24 sivil toplum kuruluşundan ilginç bir tepki geldi. Açıklamada, “Trabzon’dan Yunanistan’a yılda kaç kişi gitmektedir ki vize hizmeti Trabzon’da verilecektir?” diye sorularak “Bu yanlıştan dönülsün çağrısında bulunuldu. İşte açıklamayı yapanlar: Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Trabzon TURKAV, (Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı) Türk Ocakları Trabzon Şubesi, Kamu-Sen İl Başkanlığı, Türk Eğitim-Sen 1’nolu Şube, Türk Sağlık-Sen, Türk Büro-Sen, Türk Enerji-Sen, Türk Tarım Orman-Sen, Türk Eğitim-Sen 2’nolu Şube, Türk Haber-Sen, Türk İmar-Sen, Türk Diyanet Vakıf-Sen, Türk Ulaşım-Sen, Türk Yerel Hizmet-Sen, Türk Kültür Sanat-Sen, Trabzon Ülkü Ocakları, TMMOB İKK (İl Koordinasyon Kurulu) TMMOB Makine Mühendisleri Odası, TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası, TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası, TMMOB Kimya Mühendisleri Odası, TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası ve TMMOB Çevre Mühendisleri Odası.

Editör: Haber Merkezi