ÇAKIROĞLU’NUN GÖKSU TEPKİSİ
Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’ya bir tepki de Trabzon Ortahisar Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Başkanı Davut Çakıroğlu’ndan geldi. Yazılı bir açıklama yapan Çakıroğlu, “Muhalefet kesiminin uğradığı fiili saldırıları sahiplenen, failleri koruyan hatta saldırganların ellerini öpenlerden Esenler Belediye Başkanı ve AKP Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Tevfik Göksu için bir talebimiz yoktur. Bizim telkin ve tavsiyemiz milletimiz nazarında bütün kamuoyunadır. Bu proje, ülkeyi bölme ve milleti birbirine kırdırma projesidir. Bugün hiç kimse "Tevfik nereli" diye sormuyorken Tevfik'in çıkıp ülkenin çimentosu olan Trabzon ve Trabzon nezdinde bütün vatandaşlarımızı aidiyeti, ismi üzerinden bölücülük yapması abesle iştigalden öte alçaklıktır, ihanettir. Dokunun FETÖ’nün siyasi ayağına derken tam da bunları anlatmaya çalışıyorduk. Her parti için türlü ithamlarda bulunan AKP ve yandaşları gözlerinin içine giren, hücrelerine işleyen bu yapı mensuplarını korumak için güçlü bir çaba sergilemektedir. Bu tavır ve tutarsızlık "hala beraber yürüyorlar" algısını her geçen gün kamuoyu nazarında güçlendirmektedir. Yine göreceksiniz ki AKP ve yandaşları Tevfik’i sahiplenecek, birileri de elini öpmek için sıraya girecektir. Bu ülkenin bunca sıkıntıyı bize yaşatan, ekonomik ve siyasi olarak ülkeyi uçuruma götüren bu güruha daha fazla tahammül edecek gücü yoktur. Hala bunca vebal boyunlarındayken pişkince milletin huzurunda olabilmeleri, konuşabilmeleri, yalan dilini kullanabilmeleri "çok anlaşılır"... Kınamak ve yetkilileri göreve davet etmek isterdik ancak bir anlamı olduğunu düşünmüyoruz.. Yüzüne tükürsen çok şükür diyecek bir zevata diyeceğimiz şu ki hak er ya da geç tecelli eder, hukuk hakim olur ve hüküm adil olur..!” ifadelerini kullandı.

TRABZON FİKİR KULÜBÜ EYLEM YAPACAK
Trabzon Fikir Kulübü, bugün İstanbul Esenler Belediyesi önünde Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’yu protesto edecek. Tüm Trabzonluların davet edildiği buluşma öncesinde yaptıkları açıklamada, “Bir zamanlar bu toprakları FETÖ’nün mayası ile mayalamak için belediyesinin milyonlarca liralık bütçesini çarçur eden sözde seçilmiş Belediye Başkanı Tevfik Göksu’yu Trabzonlulara yaptığı hakaret nedeni ile protesto etmek için 16 Mayıs Perşembe saat 14:30’de Esenler Belediyesi önünde buluşuyoruz. Tüm Trabzonluları bu protestoya davet ediyoruz” denildi. Kulübün açıklamasına ek olarak Başkan Göksu’nun geçmişte yaptığı ve gazetelerde de yer alan “Hocaefendi yeryüzünü mayalayan gönül sultanı” kupürünü paylaştı.

AYVAZOĞLU SÖZCÜ OLDU
Dün Trabzon ve Türkiye Mehmet Tevfik Göksu’nun Trabzon saldırısını konuşurken AK Parti Trabzon’un gündemi rutindi. O konu hakkında herhangi bir açıklama yapmayan, bırakın açıklamayı yorumda dahi bulunmayan AK Partililer, işlerine baktılar. AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu da öyle yaptı. Otizm ve Down Sendromlu bireyler için kurulan Meclis Araştırma Komisyon Sözcülüğüne seçildi Bahar Hanım. Bunun haberini servis ettiler dün. “Engelli bireyleri, aileleri ve eğitmenleri ile yıllardır yan yana gönül gönüle farklı çalışmaların içinde bulunmuş bir kişi olarak yapılabilecekler konusunda söz sahibi olmanın huzuru ile bugün ilk adımımızı atmış olduk” diyen Ayvazoğlu’nun TBMM’de 1 ana ve 2 alt olmak üzere iki komisyon üyeliğinde görev yaptığı da belirtilmiş.

CORA: ALGI OPERASYONU
AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora ise Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’ya karşı sığ sözler üzerinden bir algı operasyonu yapıldığını söyledi. Göksu’nun açıklamalarını defalarca izlediğini ancak Trabzon’a hakaret içeren hiçbir ifadeye rastlamadığını belirten Cora, “Yunan medyasının “İstanbul’u Yunanlı kazandı” manşetine sessiz, PKK’lı Bese Hozat’ın “İmamoğlu’nu destekleyin” çağrısına çıt çıkarmayan CHP’nin İstanbul Belediye Başkan adayını eleştiren ve “Büyük Oyunu Bozacağız” diyen Esenler Belediye Başkanımız Mehmet Tevfik Göksu’nun yerden yere vurulmaya çalışılması maksatlı bir o kadar tehlikeli, sinsi, bölücü, ayrıştırıcı bir yaklaşımdır. Herkesi bu konuda hassasiyetli davranmaya davet ediyorum. Olmayan bir açıklamayı varmış gibi göstermek algı operasyonu ve itibarsızlaştırma girişimidir. Milletimiz kimin ülkesine hizmet etmeye çalıştığını, kimin de kimlerle kol kola girerek, kimlerin sözcülüğünü yaptığını çok iyi bilmektedir” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi