VEKİLLER SAHADA
23 Haziran’da tekrarlanacak İstanbul seçimleri için iktidarından muhalefetine tüm vekiller teyakkuz halinde. İstanbul’da vatandaşlarla buluşup partileri adına destek isteyen vekiller sandıktan kendi adaylarının çıkması adına diyalog kurmaya devam ediyorlar. AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora da bu isimlerden. İstanbul’da parti çalışmalarına katılan Cora, genellikle İstanhul’da yaşayan Trabzonlu hemşerileri ile bir araya gelerek hasbihal edip destek istiyor. Cora’nın katıldığı programlar da büyük ilgi görüyor.

KAYA’NIN HASSASİYETİ AYRI
Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, İstanbul seçimleri için Ekrem İmamoğlu’na destek istemeye devam ediyor. İstanbul’u semt semt gezen Kaya’nın seçim çalışmaları için seçtiği noktalardan birisi de Burgazada oldu. Milletvekili Kaya, Adalar ilçe başkanı, Gençlik Kolları Başkanı ve partililerle birlikte Ekrem İmamoğlu'nun için Burgazada da destek istedi. İmamoğlu Trabzonlu olunca Kaya için de İstanbul seçiminin ayrı bir hassasiyeti var tabi ki. O yüzden Milletvekili Kaya dur durak bilmeden 23 Haziran için destek istemeye devam ediyor.

MHP ÇALIŞIYOR
MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım da İstanbul’da seçim çalışmalarına katılanlardan. Partisinin programlarına katılan ve İstanbullulardan Cumhur İttifakı’nın Adayı Binali Yıldırım için destek isteyen Tarım etkinlikten etkinliğe koşuyor. Özellikle Trabzonlu isimlerin, Binali Yıldırım’a oy vermesi adına ter döken Tarım’ın seçime kadar çalışmalarını sürdürmesi bekleniyor.

TEK SORUN İSTANBUL MU?
Cumhuriyet Halk Partisi Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Ömer Dayı İstanbul seçimleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Dayı şu ifadeleri kullandı: “23 Haziran'da tekrar yapılacak İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkanlık seçimi için AKP'li bakanlar, vekiller, belediye başkanları, il başkanları İstanbul'da karargah kurdular. Ülkemizin tek sorunu, İstanbul Belediyesi mi? Elbette değil. Ülke ekonomisi dibe vurduğu bugünlerde, para kaynağı sağlanan tarikatlar, vakıflar, dernekler, spor kulüpleri, belediyede çalışır gibi gösterilerek hak etmediği parayı alanların, Ekrem İmamoğlu seçildiğinde akan musluğun kapanacak olmasıdır. Bu kişiler, Ekrem İmamoğlu üzerinden Trabzon insanına Pontus, Yunanlı benzetme yapması, iftiralar atması, din istismarlığı yapan söylemlerle insanları kandırıyorlar. Bu gibi söylemler inandığımız dinimizin de, insanlığın da kabul etmediği davranışlardır. Cenabı Allah'ın affetmediği kul hakkına girer, affı da ancak helalleşmeyle olur.”

DAVETE İCABET ETTİ
Partisinin seçim çalışmalarına katılmak için İstanbul’da bulunan isimlerden birisi de Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu. AK Partili Ayvazoğlu, İstanbul’da Yomralı ALS hastasını ziyaret etti. Milletvekili Ayvazoğlu’nun ziyaretle ilgili açıklaması şöyle: “Salih amcamız Yomra'lı. Ataşehir'de oturuyor. 5 yıldır ALS hastası. Davetine icap etmemek olmazdı. Hastalığıyla birlikte hayatındaki değişiklikleri, problemleri ve beklentilerini anlattı. Ama hep şükür ve hep dua ile. Bizler de Salih amcamızın ve ona misler gibi bakan kıymetli eşinin bizlere aktardıklarını emanet bildik. Aldığımız emaneti TBMM'de Cumhurbaşkanımızın emri ile kurulan ALS, SMA, DMD, MS hastalıklarında ve kesin tedavisi bilinmeyen diğer hastalıklarda uygulanan tedavi ve bakım yöntemleri ile bu hastalıklara sahip kişiler ve yakınlarının yaşadıkları sorunların ve çözümlerinin belirlenmesi amacıyla Meclis Araştırması Komisyonu’na ileterek, yasal düzenlemeler hususundaki kalıcı çözümlerin takipçisi olacağız. Rabbim şifa bekleyen tüm hastalara Şafi ismi ile muamele eylesin inşallah.”

Editör: Haber Merkezi