BAŞKANDAN 30 BİN TL
AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi’nin AK Parti 6. Olağan Büyük Kongresi ile ilgili İl Başkanlığında düzenlediği toplantıya Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’da katıldı. Toplantıda destek çağrısında bulunan Gümrükçüoğlu, “Trabzonspor kedilerinin ifade ettiği gibi hepimizin en üst değeri. Malum bir kongre yapıldı. Yeni yönetim geldi. Gerçekten sayın başkanımızın söylediği gibi diğer bütün takımlarında yaşadığı finansal problemle bizim takımımızda uğraşmak durumunda kaldı. O zaman yapılan toplantılarda, biz büyükşehir olarak Trabzonspor kulübü kendisi hesaplar açtı. Bağış hesapları. Ben 30 bin TL bağışladım ama şunu bir vesile ile yaptım. Çağrı ve katılım vesilesiyle. Bizim 780 bin insanımız Trabzon il hudutlarında. Türkiye’de 4 milyon Trabzonspor taraftarı var. Bura kökenli olmayıp Trabzonspor’a gönül veren futbol toplumuna değer veren taraftan kitlesi var. 4 milyon taraftarımız için bir çağrıda bulunmuştuk. Bu vesileyle onu hatırlatmanın faydalı olacağını düşünüyorum. 4 milyon taraftarımızın 50 bin tanesi 10’ar bin TL bağışlasa 500 milyon eder. Finansal problem kalmaz” dedi.

BÜYÜKŞEHİR YARIŞI
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 10 yıldır Trabzon’un belediye başkanı. Trabzon Belediyesi’nin son başkanı olan Gümrükçüoğlu Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin ilk başkanı olarak tarihe geçti. 2019 yılında yapılacak olan yerel seçimler öncesinde herkes birilerinin adaylığını ön plana çıkartıyor. Tıpkı 2014 yerel seçimleri öncesinde olduğu gibi. O zamanda da birçok farklı isim ortaya atılmış,’Şu olacak, bu önde çıkacak” yorumları sıkça yapılmıştı. Ancak seçim sürecinde yine Gümrükçüoğlu aday gösterilmiş yüzde 60 oyla başkan seçilmişti. Bugün de aynı şeyler oluyor. Herkes konuşuyor, hatta adaylığını açıklıyor ancak Gümrükçüoğlu yine sessiz. Ama şurası kesin ki kim hangi yorumu yaparsa yapsın, şüphesiz eninde sonunda Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği olmuştur olacaktır. Ancak Büyükşehir için Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in isminin de ciddi anlamda Ankara kulislerinde dolaştığını artık bilmeyen yok. Bakalım işin sonunda ipi kim göğüsleyecek.

ERDÖL’DEN BOYKOT ÇAĞRISI
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, vatandaşlara başta ABD menşeliler olmak üzere tüm tütün ürünlerini boykot etme ve bu durumu fırsat bilerek sigarayı bırakma çağrısı yaptı. Erdöl, “Şirketlerin yaklaşık yüzde 70'i ABD menşelidir. Bu şirketler, aylık hane halkı harcamamızın yüzde 11'ini cebimizden almakta, ABD'deki veya dünyanın bir yerindeki hissedarlarına kâr payı olarak dağıtmaktadır. Aynı şekilde sattıkları tütün ürünlerinin neden olduğu hastalıkların tedavisi için ilaç ve diğer tıbbi ürünleri satarak her türlü karlı çıkmaktadırlar. Amerika'yı yöneten küresel akılsızlığa verilecek en anlamlı yanıt, marka olarak dünyaya egemen olduklarını ifade ettikleri ürünleri boykot etmekten, yasaklamaktan geçer. Vatandaşlarımızı bir yandan başta ABD menşeliler olmak üzere tüm tütün ürünlerini boykot etmeye, aynı zamanda bu durumu fırsat bilerek sigarayı bırakmaya davet ediyorum” dedi.

MÜFTÜDEN ÇAĞRI
Trabzon Müftüsü Osman Aydın tüm Trabzonluları Diyanet İşleri Başkanlığı’nın organizatörlüğünde gerçekleştirilen kurban bağışı kampanyasına katılmaya çağırdı. Aydın, “Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından emanet kurban kesiminde dini vecibelere uyuluyor. Emanet kurban kestirme bağışında bulunan halkımız ibadetini yerine getirirken kavurma bağışında bulunduğumuz insanların da dualarını alıyorlar” dedi.

ÇADIR KURSAYDINIZ!
Trabzon’da hemen her şey amatörce yapılıyor. Daha vahimi kimse bu durumdan rahatsız değil. Yapılan her işte neredeyse amatörlük, iş bilmezlik akıyor. Kentin en önemli markası olan Trabzonspor’un Meydan Parkı girişindeki bilet satış ve kombine satış barakası da bunlardan biri. Oraya yerleştirildiğinden beri belki çok yazıldı çizildi ancak önünde her kuyruk oluştuğunda ne kadar ucube bir yapı olduğu ortaya çıkıyor. Bu manzara, “Trabzonspor ve Trabzon’a yakışmıyor. Bari çadır kursaydınız” dedirtiyor.

Editör: Haber Merkezi