BAKAN SOYLU NEDEN YOK?
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün Erzurum'da düzenlenen "Bölge Güvenlik Toplantısı" na katıldı. Bakan Soylu Erzurum’da vatandaşlar ve siyasiler tarafından ilgiyle karşılandı. Özellikle vatandaşlar, Soylu’ya yoğun sevgi gösterisinde bulundu. Ancak Bakan Soylu’nun son zamanlarda Trabzon’a gelmemesi dikkatlerden kaçmıyor. 24 Haziran seçimlerinden önce sık sık Trabzon’a gelen Soylu’nun son zamanlarda Trabzon’a seyrek gelmesi bazı iddiaları da beraberinde getiriyor. Soylu’nun Trabzon’da bazı siyasetçiler dargın olduğu iddia ediliyor. Aradaki buzlar eriyene kadar Soylu’nun çok sevdiği memleketine bu yüzden seyrek geleceği öne sürülüyor.

KAYA EMEKLİLERİ DİNLEDİ
CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Trabzon’un ve bölgenin sorunlarını gündeme taşıyarak herkesin takdirini kazanıyor. Özellikle fındık fiyatlarının düşük olması nedeniyle farkındalık oluşturan Kaya, hem şehrin hem de bölge insanının takdirini kazandı. Kaya, ayrıca STK temsilcileri ile de zaman zaman bir araya gelerek samimi bir şekilde sorunlarını dinliyor. Şimdi de partili arkadaşları ile birlikte Türkiye Emekliler Derneği Trabzon Şubesi’ni de ziyaret eden Kaya, emeklilerin sorunları konusunda istişarelerde bulundu. Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Kaya, “Türkiye Emekliler Derneği Trabzon Şubesi’ni ziyaret ettik. Emekli vatandaşlarımız huzur ve refah içinde yaşaması gerekirken maalesef krizin etkilerini en derinden hisseden kesim. Milletimizi krizden koruyacak yapıcı ve akılcı önerilerimizi paylaştık. Krizleri birlikte aşacağız” dedi.

GENÇ VATANDAŞA DOKUNUYOR
Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, sahaya inerek vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor. Fırsat buldukça vatandaş ve esnaf ile bir araya gelen Genç, bir yandan onların sorunlarını ve taleplerini dinliyor bir yandan da yaklaşan yerel seçimler için partisine destek istiyor. Genç’in bu çalışması partililer tarafından da takdir ediliyor. Vatandaşlara her zaman yakın olan Başkan Genç, “Güzel bir Cumartesi gününde Meydan’daki vatandaşlarımızla hasbihal ettik, yürekten kucaklaştık. Gönülleri hoş ederek, yüreklere dokunarak ilerleyeceğiz” dedi.

ŞEHİTLERE SAYGI BU MU?
Trabzon’un Arsin İlçesi Yeşilyalı Mahallesi’nde yapılan Yeşilyalı Şehitlik Parkı’nın son zamanlardaki harabe görüntüsü yürekleri burkuyor. Mahalledeki tek çocuk oyun parkı olan ve Arsinli şehitlerinin de isimlerinin yazıldığı parkın kaderine terkedilmesi vatandaşların tepkisine neden oluyor. Kaykayların kırılması, elektrik direklerinin yıkılması ve şehitlerin isimlerinin yazıldığı anıtın yazılıp çizilmesi eleştirilere neden oluyor. İlgili yetkililere seslenen vatandaşlar, “Şehitlerimize saygı bu mudur? Bu park neden bakımsız, şehitlerimizin isminin yazıldığı anıt yazılmış, çizilmiş. Tabii burada kabahatli olan sorumsuz gençlerdir. Ama yetkililerimizin de uzun zamandan beri parkı onarmaması, kaderine terk etmesi çok yanlış. Bir an önce parktaki eksiklikler giderilmeli” diyerek yetkililere çağrıda bulundular.

NEŞE AY’IN ACI GÜNÜ
İYİ Parti Trabzon Milletvekili Adayı Neşe Ay’ın acı günü. Neşe Ay, annesini kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyor. Ay’ın annesi, Yomra merkezde dün kılınan cenaze namazının ardından aile kabristanlığında defnedildi. Cenaze töreninde İYİ Parti Trabzon Teşkilatının önemli isimleri başta olmak üzere partililer, siyasiler ve Ay’ın yakın arkadaşları Ay’ı bu acılı gününde yalnız bırakmadı. Bizde sonnokta ailesi olarak Neşe Ay’ın rahmetli annesine Allah’tan rahmet Neşe Ay’a ve ailesine baş sağlığı dileklerimizi iletiyoruz.

Editör: Haber Merkezi