KAYA GİBİ VEKİL!
CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya’dan bahsediyoruz. Haluk Pekşen’in aday gösterilmemesinin ardından listenin başına konulan ve seçimlerde TBMM’nin yolunu tutan Ahmet Kaya, fark yaratıyor. Resmen, “Vekillik nasıl olur?” sorusuna en güzel cevabı veriyor. İktidar partisinin seçilene kadar çalışan, seçimden sonra ortadan kaybolan, varlığı ile yokluğu belli olmayan pek çok milletvekilini gördükçe Kaya’nın vekilliği göze çarpıyor. Trabzon ve hatta bölgenin sorunlarına getirdiği akıllı çözüm önerileri getiren Kaya, söyledikleri ile TBMM’de de ses getiriyor. Getirdiği “Milli ürünlere milli etiket” önerisi hükümet tarafından kabul gördü ve şu anda marketlerde yerli ürün etiketleri var. Dün de yaptığı açıklama ile Trabzonlu 4 bakana demiryolu çağrısı yapan Kaya’nın performansı CHP için de memnuniyet verici.

USTA’DAN SONNOKTA’YA ZİYARET
Trabzon Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı Hakan Usta ve Yardımcısı İlyas Alp, gazetemizi ziyaret ederek Genel Koordinatörümüz Miraç Özağcı ile Trabzon’da devam eden yatırımlar ile sağlık alanındaki yatırımları masaya yatırdılar. Ziyarette açıklamalarda bulunan Alp, Trabzon’daki hastanelerde sorunları en aza indirebilmek için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Trabzon’un sağlık kenti olduğunu vurgulayan Usta, çıtanın daha yukarılara çıkarılması için çalışmalarını titizlikle sürdürdüklerini dile getirdi. Genel Koordinatörümüz Miraç Özağcı da Usta ve Alp’e ziyaretlerinden ötürü teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.

İLÇE BAŞKANLARI ANKARA’DA
AK Parti Genel Merkez’de İlçe Başkanları İstişare Toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında devam ediyor. Toplantıya Trabzon’dan 17 ilçe başkanının yanı sıra AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş’ta katılırken toplantıda yerel seçimler öncesinde ilçe başkanlarına son uyarılar yapıldı. İlçe başkanları, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uyarılarını dikkatli dinledi.

AKSOY BÜYÜKŞEHİR’E ADAY MI?
Ulaşım ve şehircilik anlamında Türkiye’nin önde gelen isimleri arasında yer alan, KTÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Ulaştırma Anabilim Dalı Öğretim Üyesi. Prof. Dr. Atakan Aksoy’un İYİ Parti’den Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne aday olabileceği iddia ediliyor. Aksoy’un, geçtiğimiz günlerde Ankara’ya giderek İYİ Parti’nin Trabzonlu Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın ile görüştüğü ifade ediliyor. Bu görüşmenin olumlu geçtiği kaydedilirken, karşılıklı fikir alışverişinde bulunulduğu bildiriliyor. Özellikle Trabzon’un hem şehircilik hem de ulaşım anlamında eksikliklerini sık sık dile getiren Aksoy, son olarak Trabzon Havalimanında ki tehlikelere ve Güney Çevre Yolu ile ilgili önerilerini sıralamıştı.

CHP’DEN ARAKLI ATAĞI
Yerel seçimlere doğru geri sayım devam ederken Trabzon’un en hareketli ilçelerinden biri de Araklı. Cumhuriyet Halk Partisi’nin Araklı’da güçlü bir isim ile yola çıkmak için kolları sıvadı. İl yönetimi, Araklı Belediyesi başkan adaylığı için tüm siyasi partilerden oy alabilecek ortak bir adayın gösterilmesi için çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. İlçede herkesin beğenisini, takdirini ve saygısını kazanan bir ismin aday gösterilmesi için CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun ile ekibi önlerine gelen isimleri titizlikle araştırıyor. Ancak Araklı’da birçok partili ve vatandaşlar CHP Araklı İlçe Başkanı Mecit Solmaz’ın yerel seçimde belediye başkan adayı gösterilmesi gerektiğini söylüyorlar. Solmaz’ın ilçede herkes tarafından sevildiğini dile getiren partililer, kendisinin ilçesine hizmet aşkı ile dopdolu olduğunu dile getiriyorlar.

Editör: Haber Merkezi