KANUNİ KUTUSUNU BİR AÇTIK Kİ!
Sonnokta gazetesinin kentin ve vatandaşın sorunlarını kamuoyuna yansıtma ilkesiyle hareket ederek gerçekleştirdiği habercilik anlayışı, toplumun geniş kesiminden takdir görüyor. Takdir görmediği kesimse soruna neden olan mecralar ve şahıslardan oluşuyor. Bu konuyu not düştükten sonra Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesiyle ilgili geçtiğimiz günlerde yazdığımız haberin ardından bize ulaşan yeni bilgilere yer vermek istiyoruz.

Kanuni Hastanesi öyle bir kutuymuş ki biz bir açtık her şey peşi sıra döküldü! Biz de bu dökülenleri kamuoyuna yansıtacağız. Öncelikle bizim manşete taşıdığımız konu malûm, hastanedeki koltukların bürokratlara özel olarak ayrıldığı ve hastaların oturtulmadığı yönündeydi. Hastane yönetimi iddiaları reddetti ama koltuklara hastaların oturtulmadığına dair kesin bir redde gidemedi.

Çünkü bu şekilde bir talimat, yöneticiler tarafından hastanedeki güvenlik görevlisine verilmişti. Diğer gündeme getirdiğimiz konu da hastanedeki süit odaların torpilli kişilere verilmesi ve vatandaşın yararlanamamasıydı. Bu iddiamızın doğru olduğunu gazetemize ulaşan bir başka isim daha doğruladı. Hastanede görev yapan orta düzey bir yönetici aynen şunları iletti: “Süit odaya mazlum biri başvuru yapsa bile başhekim onaylamadığı sürece süit odaya geçemez.

Ama arada biri olursa anında geçebiliyorsun. Hatırı sayılır, torpilli biri başvurduğunda ona boş süit oda verilebilmesi için süit odalar genelde boş bırakılıyor.” Kanuni kutusunda dahası var, yarını bekleyin.

HEMŞEHRİCİLİKLE SUÇLADI
Trabzon’un Akçaabat ilçesinde aynı zamanda Ziraat Odası Başkanı, Yeşiltepe Mahallesi Muhtarı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu Trabzon Büyükşehir Belediyesine ateş püskürdü. Sosyal medya hesabından zehir zemberek bir yazı paylaşan Eyüpoğlu, kendisinin de desteklediği Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) belediyesini, manidar bir şekilde büyük harflerle yazarak “adaletli olmaya” davet etti.

Konuyu daha da ileriye götürerek “Akçaabatlı olmak suç mu?” sorusunu Büyükşehir yetkililerine yönelten Eyüpoğlu, mahallesinin yıllardır içme suyundan mahrum edilmesinin adeta hesabını sordu, isyan etti, hak aradı. “İçimden, keşke Çaykaralı olsaydık, demek geçiyor” gibi kurduğu son derece manidar cümlelerle kendisinin de mensubu olduğu AK Parti’yi ve AK Parti mensubu olan Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nu eleştiren Eyüpoğlu, üstü örtülü olarak Zorluoğlu’nu “hemşehricilik yapmakla” partisini de “adaletli olmamakla” suçladı.

YETENEKLİ BAŞKAN
Ortahisar Ziraat Odası Başkanı Mustafa Bekâr’da ne cevherler varmış... Kamuoyuna yansıdığı gibi Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar geçtiğimiz günlerde Trabzon’a geldi. Bu ziyarette Bayraktar’la Bekâr’ın muhabbetinde konu konuyu açınca Bayraktar, Bekâr’ın ressamlığının olduğunu öğrendi.

Bayraktar, Bekâr’dan kendisinin karakalem portresini istedi. Bekâr karakalem portreyi bir haftada bitirdi ve Bayraktar’a takdim etmek üzere hazır hâle getirdi. Bekâr “Sayın Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanımız Şemsi Bayraktar’ın portresini nihayet bitirdim. İnşallah Ankara’ya gidişimde kendilerine takdim edeceğim.” dedi.

CEMİYET GEREĞİNİ YAPTI
Trabzon Gazeteciler Cemiyeti yaptığı açıklamayla 3 üyesini üyelikten çıkardığını duyurdu. TGC Yönetim Kurulu tarafından aynı merkezde, aynı amaçla kurulan bir derneğe kurucu üye olmaları nedeniyle 3 ismin dernek üyeliklerinden düşürüldüğü dile getirildi.

Açıklamada “Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Dernek tüzüğümüzün ‘Üyelikten Çıkarılma’ başlıklı 5'inci maddesinin g fıkrası uyarınca, yönetim kurulumuzun 15 Ekim 2019 tarih ve 15 sayılı kararı ile Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Derneği üyeliğinden çıkarılmasına oy birliği ile karar verilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

BU NASIL HATA?
Trabzon Büyükşehir Belediyesi resmî internet sitesini geçtiğimiz günlerde yeniledi. Gördük ki belediyenin yeni sitesi gayet çağa uyumlu ve içeriği de aynı oranda donanımlı. Ancak bazı eksiklikler dikkatimizden kaçmadı değil. Sitenin gazeteler bölümüne girdiğinizde görüyorsunuz ki bizim gazetemizden eser yok!

Belki gözden kaçmış olabilir ama belediye yetkililerine hatırlatalım: Bu şehirde 5 tane gazete çıkıyor, hepsine aynı oranda özen gösterilmesi gerekmektedir. Biz yayıncılık gereği olarak Büyükşehir Belediyesinin haberlerine yer veriyorsak aynı duruşu da kendilerinden bekliyoruz. Bu hatanın giderilmesi Büyükşehir Belediyesinin profesyonelliğini düşen gölgeyi de ortadan kaldıracaktır. Hatanın giderilmesini bekliyoruz.

Editör: Haber Merkezi