GÜMRÜKÇÜOĞLU: İFTİRA ATMIŞTIR
CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygün’ün Trabzon şehrini hedef alan açıklamalarına Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu tepki gösterdi. Gümrükçüoğlu, “Vatanına, Milletine, Bayrağına, Devletine bağlılığını tarihin her döneminde ve halen verdiği şehitlerle ortaya koyan Trabzonluları Pontus ile aynı cümlede zikreden bu zihniyete kendi geçmişini iyi incelemesini tavsiye ederiz. Tekirdağ’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün heykeline yapılan çirkin saldırı girişimini kınamaya çalışırken kontrolünü kaybeden bu milletvekili Türkiye’nin birliğinin şehri Trabzon’un vatansever halkını aşağılamaya kalkmış ve haddinin çok ötesine giderek Kurtuluş Savaşında Trabzon’un Pontus’un elinde olduğu iftirasını atmıştır. Bu milletvekili Balkan Savaşındaki, Sarıkamış Harbindeki Trabzonlulara baksın. Çanakkale harbinde Trabzon Lisesi öğrencilerinin 3 döneminin hepsinin şehid olduğunu öğrensin” dedi.

TRABZON’A LAF SÖYLETMEM
CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygün’ün Trabzon şehrini hedef alan açıklamaları üzerine CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, “Ben Trabzonlu’yum, Trabzon’un evladıyım. Bundan da onur duyuyorum. Trabzonlu kimliğim benim için her şeyden önde gelir. Trabzon’a ve Trabzonlular’a laf söyletmem. Trabzon, milli mücadelemizin ilk başladığı yerlerden biridir. Kurtuluş mücadelesinin zaferle sonuçlanmasında Trabzon′ un ve Trabzonluların payı büyüktür. Trabzon’un yüz karası olarak gördüğümüz Fesli Kadir gibi bir meczubun yaptığı hıyanet içindeki açıklamalar nedeniyle Trabzonlular’a söz söylenmesini asla kabul etmem. Bırakın CHP milletvekilini, hiçbir CHP’li de, hiçbir Trabzonlu da bunu kabul etmez. Milletvekili arkadaşımız da; yaptığı düzeltme açıklamasıyla asıl niyetini ortaya koymuş, Trabzonlular’ı incitecek bir tutum içerisinde olmadığını, olamayacağını ifade etmiş ve tüm Trabzonlular’dan özür dilemiştir” ifadelerini kullandı.

BU SERGİ KAÇMAZ
AK Parti Trabzon İl Başkanlığı eski Basın Danışmanı Onur Emre Sarısoy, ‘Birleşen Kareler-Şehrin Işıkları’ sergisini bugün açıyor. Sarısoy, fotoğraf severleri sergisine şu şekilde davet etti: “Fotoğraf sergimi onurlandırmanız dileğiyle, sergi açılışım yarın (bugün) saat 13.30'da Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde. Sergim pazar gününe kadar devam edecektir, şimdiden teşekkürler.”

MUHTARLAR ODASI HİZMETTE
Yomra Muhtarlar Derneği’ne tahsis edilen ‘Muhtarlar Odası’ gerçekleşen program sonrası hizmete açıldı. Açılış programına belediye başkanı İbrahim Sağıroğlu’nun yanı sıra, Trabzon Muhtarlar Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Kurt ve Turgut Alemdar, Yomra Muhtarlar Odası Derneği Başkanı Gökhan Gençtürk ile çok sayıda muhtar katıldı. Burada mkonuşan Sağıroğlu, “Söz verdiğimiz gibi eksik kalan mahallelerimizde çalışmalarımıza tüm hızıyla devam ediyoruz. Kısacası biz Yomra Belediyesi olarak durmuyoruz. Vatandaşımıza hizmet için çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızı gerçekleştirirken de muhtarlarımızın fikir ve düşüncelerini alıyoruz. Muhtarlarımız bizim gözümüz kulağımız. Birlikte güzel işlere imza attık” dedi.

ELEKTRİK KESİLİYOR
Trabzon’un Ortahisar ilçesi ve Araklı ilçesinde elektrik kesintisi yaşanacak. Elektrik dağıtım şirketinin yaptığı açıklamalara göre, Trabzon’un Ortahisar ilçesine bağlı Esentepe Mahallesi’nde 19 Kasım Pazartesi günü saat 09.00 – 12.00 saatleri arasında elektrik kesintisi yaşanacak. Ayrıca elektrik dağıtım firmasının daha önce duyurduğu Araklı ilçesinde yapılacak olan kesinti saatlerinde değişiklik meydana geldi. Bugün saat 08.00 ile 15.00 arasında yapılacağı duyurulan elektrik kesintilerinin yarın saat 08.00 ile 15.00 arasında yapılacağı bildirildi.

Editör: Haber Merkezi