BU FOTOĞRAF FARABİ’DEN
KTÜ Farabi Hastanesinin düştüğü durumla ilgili daha çok ekonomik boyutlu ayrıntılar kamuoyunun bilgisi dâhilinde. Farabi’nin ekonomik olarak dibe çökmesinin faturasının tamamen KTÜ’ye kesilemeyeceğini birçok kez ifade ettik. Fakat bunu söylerken de hastanenin iyi yönetilmediği gerçeğini de atlamadık.

KTÜ’nün Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Eski Tıp Fakültesi Dekanı olmasına ve burayı en iyi onun bilmesine rağmen belki de KTÜ’nün şu anda vaziyetinin en kötü olduğu nokta Tıp Fakültesine bağlı Farabi Hastanesi… Hayret verici bir durum! Dün haber merkezimize alttaki fotoğraf ulaştı.

Fotoğrafın altında da şu mesaj yazılıydı: “KTÜ Farabi Hastanesi morg çıkışı pislik yuvası… Cenaze almaya gelen insanlar gelişigüzel park yapan araçlar yüzünden sıkıntı çekişiyorlar. Buna bir dur diyecek yok mu? Bu manzara Trabzon’a yakışıyor mu hiç? Burayı yönetenler ne iş yapıyor?” Evet, bu fotoğrafı da ekonomik krizle mi açıklayacağız? Ya da hükûmetin sağlık politikalarıyla. Kusura bakmayın bunu o şekilde açıklayamayız.

ÖZELİN YURT DIŞI BORCU AZALDI
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 2019 Eylül dönemi özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcu verilerini açıkladı. Buna göre; Eylül sonu itibarıyla, özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcu gelişmeleri incelendiğinde, 2018 yıl sonuna göre uzun vadeli kredi borcunun 14,2 milyar dolar azalarak 195,3 milyar dolar, kısa vadeli kredi borcunun (ticari krediler hariç) ise 3,5 milyar dolar azalarak 11,9 milyar dolar düzeyinde gerçekleşti.

Borçluya göre dağılıma bakıldığında, uzun vadeli kredi borcuna ilişkin olarak, bir önceki yıl sonuna göre bankaların kredi biçimindeki borçlanmalarının 8,6 milyar dolar azaldığı, tahvil ihracı biçimindeki borçlanmalarının ise 242 milyon dolar artışla 28,7 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti.

KENDİLERİNİ DİNİMİZİN PATRONU MU GÖRÜYORLAR!
Kahramanmaraş’ın AKP’li Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün Trabzonlu bir kadına sarf ettiği “Biz sizi Müslüman yaptık” sözlerine sert tepki gösteren CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, “Peygamberimizin kullanmadığı bir sözü bunlar nasıl kullanabiliyorlar?

Bunlar kendilerini dinimizin patronu mu görüyorlar? Bunların kendilerini sorgulaması lazım. Eğer öyle görüyorlarsa, bir Müslümanın varabileceği en kötü nokta burasıdır. Bu anlayış sadece Papalıkta vardır. Müslümanlıkta yoktur. Çok talihsiz, çok hadsiz ifadeler bunlar. Güzelim Maraş’ı böyle bir düşünceye sahip bir insanın yönetiyor olmasından üzüntü duyuyorum açıkçası. Trabzonlulardan özür diledi. Umarım samimiyetle bu özrü dilemiştir.” ifadelerini kullandı.

ZABITA TEŞKİLATI KURULACAK
Trabzon’da kaçak yapılaşmanın en yoğun olduğu ve en çok tartışıldığı alanlardan biri olan Uzungöl ile ilgili Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu dünkü meclis toplantısında önemli bir açıklamada bulundu.

Zorluoğlu Uzungöl’de zabıta teşkilatı kurulacağını belirterek “Kaçak yapılaşma, mevzuata aykırı yapılaşma hususunda bizim de sorumluluğumuz var. Büyükşehir Belediyesinin, Ortahisar dışındaki ilçelerde faal olarak yer alması ile ilgili mutlaka inisiyatif almamız lazım. Bunu Uzungöl’de, zabıta teşkilatı kurmak suretiyle göstermek istiyoruz. Çaykara belediyesi orada mevcut imkânlarıyla kaçak yapıyla mücadele edemiyor. Orada Büyükşehir Zabıtası kurarak, bu yapıyı bütün şehre yaymak istiyoruz” dedi.

Öte yandan Trabzon’da kaçak yapılaşmayla mücadele için komisyon kurulabileceğine dikkat çeken Zorluoğlu, “Trabzon’daki kaçak yapılaşmayla mücadele için böyle bir komisyon kurabiliriz. Haçka’da yapılan yıkım çalışmaları esasında belediyelerin değil, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Valiliğin işlemi.” diye konuştu.

CORA’DAN SÜMELA YILI ÖNERİSİ
AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın bütçe görüşmelerinde 2021 yılının Sümela Yılı olması önerisinde bulunduğunu söyledi.

Komisyonda Trabzon ile ilgili beklentilerini aktardıklarını açıklayan Milletvekili Cora, “Ayasofya, Sümela ve Kızlar Manastırı'nın restorasyonu için ayrılan ödenekler, mütemadiyen yapılan ziyaretler ve gösterilen hassasiyet nedeniyle Bakanımıza teşekkür ettik.

Bu tarihi eserlerin bir yıl içerisinde tamamlanarak turistlerinde ziyaretine açılacağını bildirmek istiyorum. Ayrıca 2021 yılının Sümela Yılı olmasını teklif ettik. Bütçenin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi