CORA’DAN VARANK’A TEŞEKKÜR
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi, AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora TBMM Genel Kurulunda Konuşma yaptı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yeni projesi hakkında bilgi veren Cora, projenin ortaya çıkarılmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Cora, “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın koordinasyonunda, Gençlik ve Spor Bakanlığımız, TÜBİ- TAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın ortak çalışmaları sonucunda 81 İlde 100 Deneyap Atölyesi kurulacağı duyuruldu. Bu Deneyap Atölyelerinde yenilikçi bir eğitim modelinin esas alınarak Tasarım-Üretim, Robotik Kodlama, Yazılım, Enerji ve Siber Güvenlik Teknolojileri, Havacılık ve Uzay, Nanoteknoloji ve Yapay Zeka gibi alanlarda hem teorik hem de uygulamalı eğitimlerin ücretsiz verileceğini Bakanımız Sayın Mustafa Varank açıkladı. İlk olarak 12 ilde uygulamaya başlayacak olan proje; 2020 yılında 81 ile yayılarak tüm çocuklarımızın ve gençlerimizin hizmetine sunulacak. Biz biliyoruz ki başkalarının geliştirdiği bilim ve teknoloji ile rekabet gücümüzü geliştiremeyiz. O sebeple kendi beyin gücümüzü destekleyerek dünya ile rekabet edebilecek nitelikli insan gücünü yetiştireceğiz. Bu projenin uygulanmasında emeği geçen tüm paydaşlara teşekkür ediyoruz” dedi.

SAĞIROĞLU HARIL HARIL
Yomra Belediye Başkanı ve AK Parti Yomra Belediye Başkan Adayı İbrahim Sağıroğlu, seçim çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Sağıroğlu, Kaşüstü Mahallesi’nde esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelerek onların sorunlarını dinledi, istişarelerde bulundu. Vatandaşlar da Sağıroğlu’na istek ve taleplerini iletti. Başkan Sağıroğlu, vatandaşların ve esnafın sorunlarını tek tek not aldı. Sağıroğlu, Yomra’nın Trabzon’un parlayan yıldızı olduğunu belirterek ilçenin marka değerini daha da artırmak için var gücüyle çalışacaklarını söyledi.

EKİM MHP’Yİ ZİYARET ETTİ
AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Ahmet Hüseyin Altıntepe, beraberinde partisinin Akçaabat Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Ekim ile MHP Akçaabat İlçe Teşkilatı’nı ziyaret etti. MHP İlçe Başkanı Adem Çelik’in ilgiyle ağırladığı AK Parti heyetinin ziyaretten son derece olumlu izlenimlerle ayrıldığı gözlendi. Ziyarette açıklamalarda bulunan Akçaabat Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Ekim, kendisine güvenenleri asla mahcup etmeyeceğini belirtti. Ekim, belediyecilikte edinmiş olduğu tecrübeyi en üst düzeyde hazırlık süreciyle belediye yönetimine aktaracağına inandığını ve Cumhur İttifakı başta olmak üzere he her kesimden alacağı destekle Akçaabat’ı birlikte yönetmeye talip olduklarını söyledi. Ekim, “Cumhur İttifakı Akçaabat’ta omuz omuza vererek özlenen başarıyı elde edecektir, buna tüm kalbimle inanıyorum” dedi.

SUNGUROĞLU SAADET’TE
31 Mart yerel seçimleri için MHP’den Arsin belediye başkan adaylığını açıklayan fakat Cumhur İttifakı nedeniyle aday gösterilmeyen eski belediye başkanı Ramis Sunguroğlu Saadet Partisi’nden aday olacağını açıkladı. Saadet Partisi belediye başkan adayı Osman Mollahüseyinoğlu’nun da adaylığı Ramis Sunguroğlu’na devretti öğrenildi. İlçe teşkilatının aldığı son kararla partinin Arsin Belediye Başkan Adayı Ramis Sunguroğlu olarak açıklandı.

SARIALİOĞLU MİLLET İTTİFAKI’NDA
Millet ittifakının Trabzon Arsin adayı belli oldu! Trabzon’un Arsin ilçesinde İYİ Parti ve CHP’nin adayı belli oldu. İYİ Parti Arsin İlçe Teşkilatı Millet İttifakının belediye başkan adaylığı için Suat Sarıalioğlu’nu çıkaracağı öğrenildi. İlçe başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Arsin belediye başkan adayımız Suat Sarıalioğlu’dur” denildi. Sarıalioğlu geçtiğimiz günlerde MHP’den aday adayı olmuş daha sonra Ramis Sunguroğlu’nu aday gösteren il teşkilatına tepki göstererek partiden istifa etmişti. Sarıalioğlu’nun adaylığının bugün açıklanması bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi