SOYLU AMELİYAT OLDU
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, burun ameliyatı oldu. Katıldığı bir toplantıdaki canlı yayında burun kanaması sorunu yaşayan Soylu’nun kılcal damarlarının yakıldığı öğrenildi. Pazartesi günü İdlib'e yardım amacıyla düzenlenen “İdlib'in Yayındayız” kampanyasının tanıtım törenine katılan Bakan Soylu, açıklama yaparken burnu kanadı. Bu sırada toplantıyı canlı veren televizyonlar yayını kesmek zorunda kaldı.

Çalışmalarına devam eden Soylu, salı günü Ankara'da özel bir hastaneye giderek tetkik yaptırdı. Doktorlar, kanamaya neden olan kılcal damarların yakılmasını önerdiler ve bakanın kılcal damarları yakıldı. Bakan Soylu, yaşadığı sağlık sorunu nedeniyle iki gündür dinleniyor. AK Parti grup toplantısı ve Belediyeler Birliği'nin düzenlediği ‘Akıllı Şehirler' toplantısına katılamayan Bakanın, sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

BÜYÜKŞEHİR’DE HESAP ŞAŞTI
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı’ndan önceki gün geçilen bir haberde memurların yararlandığı Sosyal Denge Sözleşmesi’ne %100 zam yapıldığı duyuruldu. Bunu duyan belediye personeli de doğal olarak maaşının iki katına çıktığını sandı; bundan da öte belediye koridorlarında sevinç narası atanlar dahi olduğunu duyduk. Oysaki yapılan sadece her yıl olması gerektiği gibi devletin memur maaşlarına yaptığı zam oranında belediye personeline de zam yapılmasıydı.

Yani geçen yıl belediye personeline ortalama 1050 TL olarak ödenen bu ücret bu yıl ortalama 1170 TL’ye çıktı. Kaldı ki bu de ilk kez yaşanmadı Büyükşehir Belediyesi’nde geçtiğimiz yıllarda da Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu döneminde yine tavan ücret uygulaması gerçekleşmişti. Büyükşehir Belediyesi’nden bu tarz bilgilendirmeler geçirilirken konunun daha titiz ve geniş çaplı anlatılması gerekir. Yoksa; belediye personeli maaşı iki katına çıktı diye sevinir, sonrasında da hüsran yaşar. Öyle de olmuş. Dikkate alırlar mı bilmiyoruz ama bu haberi servis eden arkadaşları uyaralım istedik.

DİN ADAMI DİYE GEÇİNENLER!
Ortahisar Belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Ömer Dayı sosyal medya hesabından din adamı diye geçinenler için bakın ne paylaştı: “Ülkemizde yaşayan insanların % 99'unun Müslüman olduğu söylenmektedir. Günümüzde insanlar İslam’a göre yaşamaktan gitgide uzaklaşıyor. Bu uzaklaşmaya birçok etken ve nedenler vardır. Benim kanımca, dinimizi kullanarak insanları yönlendiren din tacirleri olan cemaatler, tarikatlar ve bunlara imkân tanıyan yöneticilerdir. Bu din tacirlerine son zamanlardaki açıklamaları ile insanları yanlışlar yapmasına yön veren Diyanet İşleri Başkanlığı’dır.

Ülkemizde her geçen gün artmakta olan, taciz, tecavüz, kadına yönelik şiddete, TV ekranlarında aile kavramanı zedeleyen programlara sesini çıkartmayan bu zavallı din adamı diye geçinenler, işlerine, çıkar ve menfaatlerine göre fetvalar vererek toplumu yanlışlar yapmasına neden oluyorlar. Ülkemizde hırsızlığın, rüşvetin, yolsuzluğun tavan yaptığı bu süreçte bunlara yönelik bir açıklama yapmayan fetva vermeyenler, kendi menfaatleri için dini kullanarak insanları kandırarak sömürmeye devam ediyorlar. İnsanlar alnı secdeye değenden zarar gelmez, harama el uzatmaz algısını, kullanan bu haramzadeler, insanlarımızı kullanmayı bir tarafa, Ülkemize verdikleri zararı ve kötülüğü FETÖ terör örgütü ile yaşamıştır.”

EN İYİ NOTUNUZ AHLAKINIZ
AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayavazoğlu karne günü nedeni ile öğrencilere seslendi. Ayvazoğlu “Sevgili öğrenciler, yeni bir karne gününde, heyecanlı, mutlu ve umutlu olan, kıymetli çocuklarımız, gençlerimiz. En iyi notunuz ahlakınız, erdeminiz ve sayılarla ölçülemeyecek değerdeki insanlığınız; tarihinizden, medeniyetinizden, köklerinizden, değerlerinizden, imanınızdan aldığınız güç ve ufukla genişlettiğiniz afakınız olsun.

Sevgili veliler, en büyük mutluluğunuz ve gururunuz dünyaya getirdiğiniz evladınızın dürüst, adaletli, sevgi dolu ve faydalı bir birey olması olsun. Yavrunuzun evlatlık ortalaması tüm beşeri ölçümlerin üstünde yer alsın. Sevgili öğrenciler, ahlaki ve insani duyguların diğer tüm değerlerin üzerinde tutulması durumunda seçeceğiniz her meslek önemli, uygulayacağınız her yöntem sizi doğru sonuca ulaştıracaktır unutmayın. Biz ebeveynleriniz ve öğretmenleriniz olarak sizlere, siz ülkenize karşı sorumlusunuz. Dinleneceğiniz, yeni okul dönemine kendinizi geliştirerek daha konsantre şekilde başlayacağınız güzel, huzurlu tatiller dilerim.”

MHP’YE ELEŞTİRİ VAR
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanlığı geçtiğimiz günlerde yeni binaya taşındı. Bu taşınma ile ilgili arayan bir MHP’li bakın neler dedi: “Partimizin il binası şehrin merkezinde, insanların da buluşma noktası konumundaydı. İl binasının yeri nedeni ile şehirde nerde olduğunu söyleyecek kişi bile MHP’nin altında olduğunu belirtiyordu.

Reklamın da en iyi şekliydi bu. Şimdi partiyi şehrin merkezinden çıkartıp taşıdılar. Buna anlam vermek imkansız. Hatta kira borcu yüzünden oradan taşınıldığı dahi dile getiriliyor. Milliyetçi Hareket Partisi’nden ayrılıp İYİ Parti’yi kuranlar 28 Bin TL bulup şehrin göbeğinde yer tutup kira öderken, bizimkiler 4 Bin 500 TL’yi ödeyemiyorsa buna da diyecek lafım yok.”

Editör: Haber Merkezi