VARANK’IN TRAFİĞİ BAŞ DÖNDÜRDÜ
Trabzon, hafta sonunu Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ı ağırlayarak geçirdi. Bakan Varank’ın Trabzon ziyareti için öyle bir program hazırlanmış ki adete baş döndürdü. Bakan Varank belki de iki üç günde tamamlanabilecek programı bir güne sığdırdı ve aksaklıklar olsa da tüm ziyaretlerini gerçekleştirdi. Şehir hakkında talepleri dinledi, gerçekleşecek projelerin de altına imza koydu. Giderken de “En kısa zamanda yeniden geleceğim.” mesajını verdi.

12 PROJE LAFTA KALMASIN
Bakan Varank, Trabzon’da katıldığı Cazibe Merkezleri Destekleme Programı’nda 28.5 milyon liralık 12 farklı projenin imza törenine katıldı ilk olarak. Tören çevre illeri de kapsadığından yoğun katılımla gerçekleşti. Projelerin Trabzon’a ve çevre illere katkı sunacağı kanaatindeyiz. Umarız bu projeler lafta kalmaz ve Doğu Karadeniz bölgesi ile bir an önce buluşur.

TTSO’NUN ÇAĞRISI
TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, iş dünyasının SGK prim desteği isteğini “İşadamlarının beklediği sosyal güvenlik primlerindeki yüzde 6’lık destek vardı. Bunun süresi 31 Aralık 2019 itibarıyla doldu. Burada büyük bir beklenti var. Sayın Cumhurbaşkanımıza bunu ileteceğinize canı gönülden inanıyoruz.” diyerek Bakan Varank’a iletti. TTSO’nun bu isteğine katkı sunulmalı. Bu istek sadece Trabzon’a özgü değil çünkü tüm ülkede aynı serzeniş var. Bakan Varank ve çalışma arkadaşları bu isteğe karşılık verecektir.

PARTİLİLER DE EŞLİK EDİNCE
Bakan Varank, AK Parti İl Danışma Meclisi’ne de katıldı. Danışma Meclisi son ayların belki en kalabalık toplantısına ev sahipliği yaptı. Daha önceki tartışmalardan uzak daha yapıcı ve daha toparlayıcı mesajlar verildi. Danışma Meclisi’nde özellikle Gençlik Kolları’nın İl Başkanı Haydar Revi’ye desteği dikkat çekiciydi. Gençliğe salondaki partililer de eşlik edince yaklaşan kongreler öncesinde Revi’nin teşkilatın desteğini iyice arkasına aldığı gözlemlendi.

ZORLUOĞLU’NA ÖZEL VURGU
Bakan Varank, AK Parti Trabzon İl Başkanlığı ziyaretinde projelerden bahsederken Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nu işaret ederek daha önce benzer işleri hayata geçirmiş bir isim olduğunu vurguladı. Bakan Varank’ın, özellikle İl Başkanlığı’nda bunu vurgulaması dikkatlerden kaçmadı.

ESNAFI DA UNUTMADI
Trabzon’a gelen bakanların çoğu proje inceler, açıklamasını yapar, ziyaret gerçekleştirir sonrasında geri döner. Zira gördük ki Bakan Varank esnafa ve vatandaşa da ilgi gösterdi Trabzon ziyareti kapsamında. Hem de uçağının kalkmasına bir saatten kısa bir süre kalmış olmasına rağmen. Trabzon ziyaretinin finalini vatandaşla birlikte yaptı diyebiliriz Bakan Varank için. İyi de yaptı en azından diğer siyasilerden farklı bir görüntü sergilenmiş oldu.

Editör: Haber Merkezi