ARAL TRABZON’DA
Dünyanın dört bir yanında fotoğraf ve belgesel çekimleri gerçekleştiren Coşkun Aral Trabzon’da çalışma gerçekleştirdi. Aral, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Trabzon’un dünyadaki konumu ağırlıklı geniş bir yapım çalışması dolayısıyla şehre geldi. Aral’a şehirdeki çalışmaları sırasında Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Nevzat Yılmaz da eşlik etti.

AKÇAABAT’TA BİR İLK
Akçaabat Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Adayı Adnan Güven adaylığı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Güven’in açıklamaları şöyle: “31 Mart Yerel Seçimleri için Adalet ve Kalkınma Partisi’nden Meclis Üyesi Aday Adayı oldum. Adalet, ortak akıl, istişare ve tensil hakkının gözetileceği düşüncesiyle hareket ettim. Ama maalesef sonuç olarak, bunların tümünü göz ardı edildiği, temsil hakkının ihlal edildiğine şahit oldum. Partinin tavanının söylemleriyle, tabanın icraat ve uygulamaların tezat yönde tecelli etmiş, ortak akıl, eşitlik ve adalet gözetilmemiştir. Bizlerde, Belediye Bağımsız Meclis Üyesi Adayı olarak göreve soyunduk. Bu Akçaabat’ta bir ilktir.”

MÜSİAD KINADI
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Trabzon Şube Başkanı Ali Kaan, Yeni Zelanda’da iki camiye yönelik gerçekleştirilen saldırılara ilişkin kınama açıklama yaptı. Kaan, “Müslümanların tehdit altında yaşamasına neden olan bu durum, temel insan haklarından olan inanç özgürlüğünün önünde bir engel olmasının yanı sıra, ülkeler ve halklar arasında kin ve düşmanlığı beslemektedir” dedi. Kaan, son yıllarda tüm dünyada, İslam karşıtı söylemlerin ve saldırıların artış gösterdiğini, bu tutumun siyaset başta olmak üzere birçok kanaldan desteklendiğini, körüklendiğine tanık olduklarını belirtti.

TONYA EN GÜZELİ OLACAK
Tonya Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Osman Beşel turizm konusunda açıklamalar yaptı. Beşel, “Turizm konusunda yatırımlarımız oldu. Turizm genelde Trabzon’un doğusuna ve kısmen de Akçaabat’a kaydı. Mutlaka batı ilçelerinden bir tanesi de turizme açılıp Trabzon’un tamamının da turizme açılması için bir oluşumun olması gerekiyordu. Gördük ki Tonya bunun için bitirim bir ilçe. Öncelikle turizm master planını yaptırdık. Bu doğrultuda Kadıralak, Veli Kayası, Kalınçam Vadisi, Erikbeli arası. Çalışmalar başladı. Ayrıca DSİ tarafından yapılacak olan bir gölet ile birlikte Trabzon’un en güzel turizm ilçelerinden bir tanesi olacak” diye konuştu.

ADALETTEN KOPMAYACAĞIZ
İYİ Parti Akçaabat Belediye Başkan Adayı Osman Akbulut gittiği her yerde yoğun ilgi ile karşılanıyor. Akbulut, vatandaşların hem ilgisiyle hem talep ve önerileriyle karşılaşıyor. Seçim çalışmaları boyunca bazı mahallelerdeki vatandaşların kendilerine üvey evlât muamelesi yapıldığından dert yandığını söyleyen Akbulut, “Söz veriyorum. Hiçbir mahallemizi diğerinden ayrı tutmayacağız. Hepsinin sorununa, sıkıntısına koşacağız. Allah güç verdikçe dertlerine derman olmaya çalışacağız. Asla ve asla adaletten kopmayacağız. İlçemizi adaletle yöneteceğiz. Kimse ‘Biz üvey evlât konumundayız.’ diyemeyecek” ifadelerini kullandı.

GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORLAR
CHP Ortahisar Belediye Başkan Adayı Salih Akyüz, Mahalli İdareler seçimi için çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. Seçim maratonunda sahadaki çalışmalarda Akyüz’ün en büyük destekçileri ise Belediye Meclis Üyesi adayları. Belediye Meclis Üyesi adaylarından özellikle Turgay Şahin ve Ömer Dayı çalışmalarda bir an olsun Akyüz’ü yalnız bırakmayıp gece gündüz tüm programlara eşlik ediyorlar.

Editör: Haber Merkezi