TRABZON ANKARA’YA AKACAK

Ankara’da ilk olarak Trabzon’un başlattığı ardından Türkiye’de diğer illerin takip ettiği ‘Tanıtım Günleri’ bu yıl da yine büyük coşkuya sahneye olacak. Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde bu yıl 19 - 21 Nisan tarihleri arasında yapılacak etkinlikte yine her ilçe kendi standını kurup, yöresel ürünlerini tanıtacak.  18 Nisan 2019 Perşembe günü saat 13.00’da AKM İç Sahne - Müze Salonunda yapılacak açılış öncesinde Kanuni Mehter Takımı eşliğinde alana yürüyüş yapılacak.  Ardından alanda Trabzon Tanıtım filmi gösterilip, Şalpazarı Folklor Ekibinin gösterisi olacak. Protokol konuşmalarının ardından ise açılış ve stantlar gezilecek.  Trabzon Günlerinin ilk gün programında Halk oyunları gösterisi, mehter gösterisi, yöresel kemençe sanatçısı Necmi Öksüz’ün konseri, Araklı Belediyesi Horon ekibi de bir gösteri sunacak.  Bir Bavul Oyunu isimli tiyatro gösterisinin ardından ilk gün Sinan Yılmaz’ın konseriyle kapanacak.  3. günde yine halk oyunları ekiplerinin gösterileri ile başlayacak. Yöresel sanatçılar Kemal Birinci ve Necmi Öksüz’ün sahne alacağı 2. günde, Akçaabat Horon ekibi de bir gösteri yapacak. Mehmet Kuvvet’de Trabzon Öyküsel Portreler anlatı sunumu yapacak. Cuma günü Kandil Programı ile son bulacak.  3. günde Mehter Gösterisi ile başlayacak. Ardından Mehmet Yılmaz ve Zeynep Başkan konserleri olacak.  4. gün ise yine yöresel sanatçıların konserleri olacak. Son gün kapanış 16.00’da yapılacak.

BALTA DAVET ETTİ

Ankara’da yapılan Trabzon Günleri içerik olarak sönük geçse de Başkent olması hasebiyle her zaman üst düzey konuklar tarafından ziyaret edilmiştir. Yarın başlayacak olan Trabzon Günleri’nin de ziyaretçi akınına uğraması bekleniyor. Kabinede 4 tane Trabzonlu bakanın olması haliyle gözleri bu etkinliğe çevirecektir. Kabinenin ve Ankara bürokrasisinin önemli isimlerinin yarından itibaren stantları gezmeleri bekleniyor. Öyle ki bunun için ayrıca çaba gösterenler de var. TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta ile AK Parti Milletvekili Salih Cora dün TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a yarın Atatürk Kültür Merkezi’nde açılışı yapılacak Trabzon Günleri’ne davet ettik.

CORA MECLİSİ KUTLADI

AK Parti Trabzon Milletvekili Avukat Salih Cora, Murat Zorluoğlu başkanlığında ilk kez toplanan Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ve komisyonlarda görev alan üyeler için tebrik mesajı yayınladı. Trabzon’a hizmet etme yarışında bayrağı devralan üyeleri tebrik eden AK Parti Trabzon Milletvekili Avukat Salih Cora, mesajında şu görüşlere yer verdi: “Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ve komisyonlarında görev alan tüm arkadaşlarımıza başarılar dilerim. Güzel şehrimin sorunlarına adalet, hamiyet ve merhamet odaklı bir anlayışla yaklaşacaklarına ve tevazuyla, samimiyetle, gayretle önce millet ve memleket diyerek hizmet edeceklerine yürekten inanıyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun.”

SATILAMAZ KÖMÜRLER

Trabzon'da Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı tarafından ücretsiz olarak dağıtılan ve üzerinde “Satılmaz” ibaresi bulunan kömürler internet üzerinden satılığa çıkarıldı. Üstelik bunu yapan vatandaş yaptığı işi meşru göstermek adına kömürleri parayla aldığını ileri sürdü. İhtiyaç sahiplerinin kullanması amacıyla dağıtılan kömürleri, para kazanmak adına fırsata dönüştüren şahsın yaptıkları, bu alandaki denetim yetersizliğini gözler önüne serdi. Söz konusu yardımların gerçek sahiplerine ulaşması adına yetkililerin bu anlamda ince eleyip sık dokuması gerektiğini de akıllara getirdi.

OSB ZİYARETLERDE

Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi, Yönetim Kurulu Üyeleri Köksal Yavuz, Hasan Küçükarslan, Akın Akman, Cengiz Sözen, Ali Baştürk ve Bölge Müdürü Hakkı Yazıcı, Arsin Belediye Başkanlığı görevine seçilen M. Sait Gürsoy’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Gürsoy, OSB Yönetimi ile sık sık bir araya geleceklerini ve OSB yönetimine ihtiyaç duydukları her konuda destek olacaklarını belirterek nazik ziyaret için teşekkür etti. Öte yandan Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi, Yönetim Kurulu Üyeleri Köksal Yavuz, Hasan Küçükarslan, Akın Akman, Cengiz Sözen, Ali Baştürk ve Bölge Müdürü Hakkı Yazıcı Arsin Kaymakamı Yakup Güven’i makamında ziyaret etti.

Editör: Haber Merkezi