VALİYE ÖZEL ZİYARET
Boccia Şampiyonasında 2. olarak gümüş madalya kazanarak Türkiye 2’incisi olan milli sporcumuz, Trabzonspor Kulübü kongre üyesi Emre Vural Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nu makamında ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Ustaoğlu, Azerbeycan’ın başkenti Bakü’de 26- Aralık 3 Ocak 2018 tarihleri arısında düzenlenen Boccia Şampiyonasında ikinci olan milli sporcu Vural’ı tebrik ederek başarılarının devamını diledi. Boccia sporunun engelliler için önemli olduğunu söyleyen milli sporcu, ”Yaklaşık 6 yıl önce bu spora başladım. İlk başta hobiydi, fakat süreç beni daha farklı yerlere götürdü. Ülkeme getirmiş olduğum bu başarıdan ötürü çok mutluyum” dedi.

GÜZİDE UZUN’UN TEPKİSİ
CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun da Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’ya tepki gösterdi. Uzun, “Kökleri 4 bin yıla dayanan Trabzon kenti ve Trabzon insanının, tarih bilinci olmayan Esenler Belediye Başkanı Tevfik GÖKSU tarafından Ekrem İMAMOĞLU’na söylediği skandal sözler ile eleştirilmiş olması; Ülkemizin birlik ve beraberliğine, örf, adet ve geleneklerine gölge düşürmüştür. Trabzon insanı akli selimdir. Akli selim Trabzon insanı bu açıklamayı dikkate almasa da içine sindirememiştir. Hiçbir Trabzonlu’nun içine sindiremediği bu skandal sözler aslında cevap verilmeyecek kadar fütursuzdur. Aslında cevap için, “Keşke Yunan galip gelseydi” diyen Merhum Kadir MISIRLIOĞLU’nun sözü yeterlidir. Oysa ki tüm CHP’liler gibi, Tüm Trabzonlular gibi, Ekrem İMAMOĞLU da hiçbir etnik kimlik, din, dil üzerinden siyaset yapmaz. Bu tutumu seçim kampanyası sürecinde zaten ispat etmiş ve gönüllere taht kurmuştur. Son çırpınışlar olarak nitelendirdiğimiz, Esenler Belediye Başkanının açıklaması, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde Trabzon ve İstanbul’da yaşayan tüm Karadeniz seçmenin vereceği cevapla yerini bulacaktır.

TÜMKİAD ZİYARETLERDE
Tüm Kalkınma İş Adamları ve Girişimciler Derneği (TÜMKİAD) Trabzon İl Başkanı Ahmet Salih Kırımlıoğlu, derneğin kurulumunun ardından başladığı ziyaretlere hız kesmeden devam ediyor. Beraberindeki heyet ile birlikte Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç’i ziyaret eden Kırımlıoğlu, yapılan ziyaretten ziyadesiyle memnun olduğunu hoşsohbet bir ortamda ve faydalı fikir alışverişinde bulunduklarını belirtti. Kırımlıoğlu, ‘Trabzon aşkıyla’ sloganı ile hizmet eri olarak Trabzon'a daha faydalı daha sağlıklı hizmet edebilmenin arzusu içerisinde olduklarını beyan ederek yönetim kurulu arkadaşlarıyla beraber geceli gündüzlü Trabzon’a hizmet etmekten keyif olacaklarını belirttiler.

CORA ROMANYA HEYETİNİ AĞIRLADI
TBMM Türkiye - Romanya Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanı AK Parti Trabzon Milletvekili Avukat Salih Cora, meclisi ziyaret eden Romanya Temsilciler Meclisi Avrupa İşleri Komisyonu Başkanı Angel Tilvar, Romanya Ankara Büyük elçisi Gabriel Şopanda ve beraberindeki heyet onuruna Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bir iftar verdi. Organizasyona AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi ve AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın da katıldı. İki ülke arasında turizmden tarıma değin daha pek çok alanda yeni işbirliği olanakları bulunduğunu da ifade eden Cora şu ifadeleri kullandı: “Ülkelerimizde her alanda gerçekleştirdiğimiz reformlar, yakın iş birliğinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne koymaktadır. Türkiye ve Romanya'nın ekonomik ve ticari alanlarda işbirliği yapmaları ve bu yolla halklarının rehalarını artırmaları yalnız kendi çıkarlarına değil, bölgemizin refah ve istikrarına da önemli katkıda bulunacaktır.”

GÖBEKLİTEPE İMZA GÜNÜ
Emekli Öğretim Görevlisi Uğur Yenidoğan’ın kaleme aldığı “Güneşin Çocukları-Göbeklitepe’den Tarihe Bir Yolculuk” adlı kitabın imza günü gerçekleştirilecek. 24 Mayıs Cuma günü Zorlu Grand Otel’de gerçekleştirilecek imza günü dolayısıyla ‘GÖBEKLİTEPE ve ÖNEMİ’ konulu bir sunu yapacağını belirten Yenidoğan, “Tüm Trabzonlu dostlarımızın imza törenimize ve sunumumuza katılımlarını diler, sevgi ve saygılarımı sunarım” dedi

Editör: Haber Merkezi