HİZMETTE BÜTÜNLÜK ESASTIR
Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım hizmetleri kapsamında şehirde seferler düzenleyen halk otobüslerinin vatandaşlar için önem taşıyan günlerde ücretsiz hizmet vermesi takdir topladı. Topladı toplamasına ancak; zaman zaman bu otobüsleri kullanan şoförlerin sergilediği tavırlar ise eleştiri konusu oldu. Genelleme yapmak doğru olmaz elbette lakin bizzat karşılaştığımız bir olumsuzluktan da söz etmek isteriz. Hepimizin bildiği üzere; Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin otobüsleri 65 yaş ve üstü yolcular için de ücretsiz ulaşım imkânı sunuyor. Fakat bazı şoförlerin tavırları dolayısıyla yaşlıların bu haklarını kullanması imkânsız hale geliyor. Adı üstünde yaşlı! Hızlı yürüyememek, atik ve çevik olamamak pek tabii onların tercihi değil; otobüs şoförleri de yaşlıların otobüse binmesini beklemeyi tercih etmiyor. İşte sorun da bu noktada başlamış oluyor. Tek başına bin bir güçlükle durağa gelen birçok yaşlı bazı otobüs şoförlerinin insafına kalıyor. Şoförlerin bu tavrı hangi bakış açısıyla sergilediğini bilmiyoruz, belki gereken zamanda gereken mesafeyi kat etmesi şarttır. Yaşlılara sunulan hizmete karşılık onlardan ücret alınmıyor olması da otobüslerin bağlı olduğu belediyenin bir hizmetidir. Hizmette bütünlük esastır. Her ne kadar bazıları bu hakkı suiistimal etse de yaşlılara tahammülsüzlük hoş değil. Gerekli merciler acilen harekete geçmeli. Hizmetin uygulanabilirliği noktasında gerekli uyarılar yapılmalı.

ÇUKURÇAYIR’IN ÖNCELİKLERİ
Geçtiğimiz manşetimize taşıdığımız ‘Çukurçayır Belediyesi eski binasının Trabzonspor’a verilmesine karşı mahallelilerin eylem yaptığı’ haberinin ardından Makine Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi eski Başkanı ve Arsin Belediyesi Başkanı Aday Adayı Şaban Bülbül’ü de harekete geçirdi. Mahallelinin görüşünü destekler nitelikte yorum yapan Bülbül, “Karakolu, jandarması, gençlik merkezi, kreşi olmayan Çukurçayır’daki bu binanın benzin istasyonu yapılması için Trabzonspor’a verilmesini anlamıyorum. İstasyon içn uygun olup olmadığı da şüpheli. Çukurçayır’ın önceliklerini iyi belirlemeliyiz” dedi. Konuya ilişkin başka bir yorumda bulunan kişi ise Trabzon Büyükşehir Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi Turgay Şahin oldu. Şahin ise, “Milletin malını Trabzonspor’a verdik diye siyaset yap reklam yap. Yöneticileri de yesin dursun” ifadelerini kullandı.

ZAĞNOS’TA Kİ EKSİKLİKLER
Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin bire önceki döneminin elle tutulur gözle görülür sayılı hizmetlerinden birisi olan Zağnos Vadisi’ne yeni yönetim tarafından çocukların eğlenceli zaman geçirebilmesi maksadıyla bazı materyaller yerleştirilmiş. Çocukları mutlu edebilecek güzel bir düşünce olmuş. Fakat gel gelelim ki alandaki pek çok eksiklik göze batıyor. Dökülen merdivenlerden, sökülen zemin taşlarına, pislikten gözükmeyen sular başta olmak üzere alanda dikkat çeken eksiklikler mevcut. Çevrede gezinti yapan vatandaşlar, “Gayet güzel bir alan halkın kullanımına sunulmuş evet ama yapmak yetmez. Yapılana bakmak, gereğini yapmak gerekir. Mesele sadece bir projeyi eyleme dökmek değil, gerçekleşen yatırıma sahip de çıkmaktır. Belediyeye alınan yüzlerce personelin bir kaçını Zağnos Vadisi’nin bakım ve onarımı konusunda yetkilendirmek, yetkilendirilmişse de bu alanı denetlemek bu kadar mı zor?” diye soruyor.

ARAKLI DA İSTANBUL’DA
Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi ve Araklı Ak Parti İlçe Başkanı Şaban Bıyık, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’a destek için İstanbul’a gittiler. AK Parti’nin seçim seferberliğine katılan Çebi ve Bıyık İstanbul’da çeşitli bölgelerde seçim çalışmalarına katılacak. Belediye Başkanı Çebi ve Ak Parti Araklı İlçe Başkanı Şaban Bıyık seçimler bitine kadar İstanbul’da seçim çalışmalarına devam edecekler. Tüm Trabzon seçimler için adeta Trabzon’a kilitlendi. Bu süre zarfında ilçelerdeki işleri de belediye başkan vekilleri takip edecek.

Editör: Haber Merkezi