DENEYAP’TA İLK DERS
Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Cumhurbaşkanlığı’nın 100 günlük icraat programı çerçevesinde geleceğin teknoloji yıldızlarının yetiştiği DENEYAP Teknoloji Atölyesi Trabzon’da ilk dersinin startı verdi. Toplumu bilimle buluşturmak ve bilimsel farkındalık oluşturmak amacı ile yapımına başlandığı Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Gençlik Merkezi’nde hizmete giren DENEYAP Teknoloji Atölyesinin açılı gerçekleştirildi. Açılışa Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, Trabzon İl Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Mehmet Şafak, öğrenciler ve eğitimciler katıldı. Buradaki konuşmasında Vali Ustaoğlu, “Türkiye’de 12 ilde bulunan DENEYAP Teknoloji Atölyesinin ilimizde hizmete girmesinden son derece mutluluk duymaktayız. Trabzon’da yazılı ve uygulamalı sınavları başarı ile tamamlayıp eğitim almaya hak kazanan 101 ortaokul, 59 lise öğrencisi mevcut. 20 kişilik sınıflar şeklinde eğitimler bugün başladı” dedi.

İKİNCİ 500'E GİRDİLER
Trabzon Ticaret Borsası üyeleri olan ve fındık ticareti ile iştigal eden Arslantürk Tarım Ürünleri San. İhr. İth. A.Ş. ile süt ve mamulleri üretimi yapan Karadeniz Kardeşler Gıda San. Tic. A.Ş. (Kebir Süt) “İSO Türkiye’nin ikinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2018” listesine girdi. Mayıs ayında açıklanan İSO 500’ün ardından tamamlanan araştırma sonuçlarına göre; İSO İkinci 500 şirketleri, 2017 yılının ardından 2018 yılında da üretimden net satışlarda yüksek bir performans sergiledi. Bir yönüyle Türkiye’nin KOBİ ölçeğindeki şirketlerinin röntgenini ortaya koyan İSO İkinci 500, 2018 yılında üretimden net satışlarını yüzde 27,8 gibi oldukça güçlü bir artışla 107,6 milyar TL’den 137,5 milyar TL’ye yükselti. Bu artış 2017 yılında da yüzde 30,9 gibi oldukça yüksek bir oranda gerçekleşmişti.

FARABİ’DE DEVİR TESLİM
KTÜ Tıp Fakültesi’nde bugün devir teslim yapıldı. Farabi Hastanesi’nde Başhekimlik görevinden istifa eden Prof. Dr. Halil Kavgacı’nın yerine atama yapıldı. Yedi senedir Başhekim Yardımcısı olan Prof. Dr. Yüksel Ali Yazıcıoğlu yeni Başhekim oldu. Yazıcıoğlu’na yeni görevinde başarılar diliyor, göreve geldiği Farabi Hastanesi’nin de içinde bulunduğu kötü durumdan biran önce kurtulmasını temenni ediyoruz.

FİYAT 20 TL’DEN AŞAĞI OLMAMALI
Karadeniz’de fındık üreticileri Ağustos ayında fındık bahçesine iniyor. Yıllardır tartışılan fındık fiyatlarıyla ilgili Ortahisar Ziraat Odası Başkanı Mustafa Bekar’dan önemli bir çağrı geldi. Bekar, “Her sene olduğu gibi bu senede Karadeniz’in olmazsa olmaz ürünü ve Türkiye’mize en çok döviz kazandıran Fındık toplama ve hasat günleri yaklaştı. Fındıkta tahmini rekolte işi tamam. Yaptığımız ve söz verdiğimiz gibi uygulama yönünden tahmini rekolte açıklamasını Tarım Bakanlığımız yapacak. Fındık üreticimizin acil beklentisi fındık hasadı başlamadan hemen önce TMO’nun devreye girmesi ve fındık fiyatının açıklanarak fındık alacağının açıklanmasıdır. Fındık fiyatının 20 TL’den aşağıda olmaması gerekmektedir.”

TRABZON’A UÇUŞLAR BAŞLIYOR
Irak Havayolları (Iraqi Airways) başkent Bağdat’tan Trabzon’a seferler düzenlemeye hazırlanıyor. Airlineroute’da yer alan habere göre, Iraklı havayolunun yarından itibaren Bağdat’tan Trabzon’a haftada iki frekans olarak seferlere başlayacağı açıklandı. Trabzon seferlerinin CRJ900 tipi uçaklarla yapılacağı da belirtildi. Irak Havayolları’nın ayrıca yine CRJ900 tipi uçaklarla haftada bir frekans olarak Bağdat-Hurgada (Mısır) seferlerine de başlayacağının altı çizildi.

AZİMLE İLERLEMEYE DEVAM
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 11. Kalkınma Planı’nın 1. Bölümü üzerine görüşmeler tamamlandı. Yapılan komisyon toplantısının ardından konuşan AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora, “Türkiye tüm engellere, Gezi, 17/25 Aralık, Hendek/Barikat Terörü ve 15 Temmuz kalkışmasına rağmen kalkınma hedeflerini gerçekleştirecek, ‘Güçlü Türkiye’ yolunda azim ve kararlılıkla yürüyecektir. Hiçbir güç bizi yolumuzdan döndüremeyecektir. Liderimizle, milletimizle el ele vererek hedeflerimize doğru ilerlemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi