SERGİ İLGİ GÖRDÜ
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, Trabzon Valiliği koordinasyonunda; Trabzon Üniversitesi, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Ortahisar Belediyesi iş birliğiyle 15 Temmuz Fotoğraf ve Afiş Tasarımı Sergisi düzenlendi. Atatürk Alanı’nda düzenlenen serginin açılışına Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, Vali Yardımcısı Nusret Şahin, Trabzon Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Atilla Çimer, Prof. Dr. Hasan Karal, Ortahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hacı Nail Altunay, akademik personeller ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sergide, ülke genelinde 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası objektiflere yansıyan mücadeleye ait 15 afiş tasarımı ve 30 fotoğraf yer aldı. Sergi büyük ilgi gördü.

İTTİFAKIN RAHATLIĞI
Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız görev süresince yaptığı çalışmaları, devam eden projeleri ve hayata geçirmek istediği işleri düzenlediği basın toplantısı ile deklare etti. Kurukız ilçesinde hayata geçirdiği çalışmalarla ilgili konuşurken vaat ettiği projelerin gerçekleşmesinde Cumhur İttifakı belediyesi olmasının avantaj olduğunu belirtip bir Belediye Başkanı olarak bunun rahatlığını yaşadığının altını çizdi.

BAHÇELİ GELECEK Mİ?
Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız çalışmaları ile ilgili MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi bilgilendirdiğini de belirtip Ankara’ya dosya sunduğunu sözlerine ekledi. Önümüzdeki aylarda ilçesinde toplu açılış yapmaya hazırlanan Kurukız’ın bu hazırlığına bakalım Genel Başkan Bahçeli de katılır mı. Kim bilir belki de MHP lideri Bahçeli, Kurukız için Şalpazarı’na gelir ve burada gövde gösterisi yapılır.

YÖK İNCE ELİYOR
Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörlüğü için adaylar başvurularını yaptı, şimdi top YÖK’te. YÖK önümüzdeki günlerde başvuru yapan akademisyenlerle büyük olasılıkla video konferans yöntemi ile görüşüp Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak üç isim için karar verecek. Bu üç isim arasına girmek için YÖK işi ince eleyip sık tutuyor. Akademisyenlerin geçmişleri incelenip, yapmış oldukları tüm çalışmalar da yeniden etüt ediliyor. YÖK’ün belirleyip Cumhurbaşkanlığı’na sunacağı üç ismin ardından da Cumhurbaşkanı Erdoğan son kararı verecek.

HEYECAN YARATTI
KTÜ’de Rektörlük için adaylığını açıklayan Prof. Dr. Asım Ören üniversite yerleşkesinde olduğu kadar şehirde de heyecan yarattı. 40 yıldır KTÜ çatısı altında akademik çalışmalarını sürdüren Ören 20 yıldır da profesör sıfatı ile üniversitede başarılı işlere imza atmış bir kişilik. Farabi’de Başhekimlik yapmış ve hastanesin modernizasyonunda büyük emeği molan Ören son dört yıldır da Rektör Yardımcısı olarak KTÜ’de görev alıyor. Üniversitenin son yıllarda dikkat çeken AR-GE çalışmalarında da Ören’in imzası var. Ören’in AR-GE’deki katkısı ile bütçe tam on kat artmış durumda. İşte bu işler Ören’in çalışmalarındaki farkındalığı dikkat çekiyor.

BALTA YENİDEN
AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, TBMM’de dün yapılan seçimin ardından Çevre Komisyonu Başkanlığı’na yeniden seçildi. Balta, komisyondaki başarısının meyvelerini böylelikle aldı diyebiliriz. TBMM Çevre Komisyonu’nda bundan sonraki süreç için de Milletvekili Balta’ya başarılar diliyoruz.

Editör: Haber Merkezi