O HAS TRABZONLU
Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu.. ‘Ata toprağım’ dediği Trabzon’daydı. Doğduğu Cevizli Köyü’ne gitti, büyüklerini ziyaret etti, mezarlıklarında ölülere dua okudu. Karayemiş, incir tattı. Şehirde yaşayanların bile ziyaret etmediği girişimcileri ziyaret etti, moral verdi. Tutkusu Trabzonspor’a koştu. Tesislerde Özkan Sümer, Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu ve Teknik Direktör Ünal Karaman’ı ziyaret etti. Trabzonspor Müzesi’ni gezdi. Ardından park yaptırdığı Düzköy’e gitti, açılışa katıldı. Her ne kadar İstanbul’da olsa da o has bir Trabzonlu. Ayrı bir havası, farklı bir yapısı var. O Trabzon’u seviyor Trabzon da onu.

‘CEP’TE HUZUR KAÇMASIN
Trabzon sahilinde ‘cep’ diye tabir edilen alanlardaki asayiş uygulamaları vatandaşın tepkisini çekti. Gazetemize arayan bir vatandaş adeta konuya isyan etti. İşte o vatandaşın söylemleri: “ Trabzon’da yapılan bu asayiş uygulaması acaba başka kentlerde de yapılıyor mu? İnsan orada aracının içinde ailesi, arkadaşı veya sevgilisi ile oturamaz mı? Neden hemen asayiş uygulaması adı altında gelinip kimlik tespiti yapılıyor? Turizm kenti imajı çizen Trabzon’a bu hiç ama hiç yakışmıyor. Yetkililer bu baskıcı uygulamadan biran önce vazgeçmelidirler.” Telefonla arayıp sıkıntıya dikkat çeken vatandaşımızın uyarısını yetkililere ulaştıralım istedik. Vatandaşımız çok da haksız değil aslında. Tabi ki şüpheli bir durum varsa asayiş uygulaması yapılmalı ama çevreye hiçbir rahatsızlık vermeyen insanların da huzuru kaçırılmamalı. Öyle değil mi yetkililer?

TAN UNUTULMADI
Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nin eski Başkanlarından usta gazeteci Mehmet Tan ölümünün 15’inci yılında dün mezarı başında anıldı. Beşikdüzü Akkese köyündeki anma törenine Tan ailesi, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti yöneticileri, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti eski başkanları ve basın mensupları katıldı. 

SOLAK’IN ACI GÜNÜ
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı, AK Parti eski İl Başkan Yardımcısı ve İl Yönetim Kurulu Üyesi, şehrin tanınmış iş adamlarından Murat Zeki Solak uzun süredir hastalıkla mücadele eden kıymetli babası Tevfik Solak’ı kaybetti. Solak’ın cenazesi dün Akoluk Konak Camii’nde ikindi namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından aile mezarlığında defnedildi. 

AFYON UĞURLANDI
Vakfıkebir’in sevilen simalarından, İstanbul Fuar Otel’in sahibi Birol Afyonoğlu, geçirdiği rahatsızlık sonrası hayatını kaybetti. İlçeden İstanbul’a yolu düşen herkese otelin kapılarını açan, gerektiğinde ceplerine harçlığını dahi koyan Afyonoğlu’nun ölümü adeta Vakfıkebir’i yasa boğdu. Afyonoğlu dün Vakfıkebir Fevzi Mahallesi’nde mahşeri kalabalığın katıldığı cenaze töreninin ardından toprağa verildi.

Editör: Haber Merkezi