DERS VERDİ

Gazetemizin köşe yazarı Çay TV Trabzon Temsilcisi Halil İbrahim İleli geçtiğimiz günlerde program partneri Cevat Kol ile birlikte İstanbul çıkartması yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu makamında ziyaret eden İleli çarpıcı da bir röportaja imza attı. Röportajda en dikkat çeken konu ise İmamoğlu’nun kendisine hediye edilen Trabzonspor formasını sırtlarken, “Halen Trabzonspor’dan bir tebrik ziyareti bekliyorum” demesi oldu. Bu açıklamalar Trabzon’da günlerce konuşuldu ve İleli güzel bir iş çıkarttı. Başkan İmamoğlu ile aynı kareye girip gazetesinde yayınlayarak birilerine gövde gösterisi yaptığını zannedenlere de bu açıklamalar bir gazetecilik dersi olsun. İş fotoğraf çektirmek değil gündem olacak açıklama yaptırabilmektir. Tabi ki o fotoğraf çektirenler gazetecilik nedir biliyor, gazetecilik oynamıyorlarsa.

MHP’NİN VEKİLİ YOK AMA…

Trabzon’da daha önce yalnızca Şalpazarı Belediyesi’ni elinde bulunduran MHP, Cumhur İttifakı kapsamında Çarşıbaşı Belediyesi’ni de kazandı. MHP son genel seçimde Trabzon’dan milletvekili çıkaramadı ve bu durumun eksikliğini hayli fazla yaşıyor. Ancak Kurban Bayramı’nda bölgeye gelen bir milletvekili bu açığı sanki gelecek seçime kadar kapatacak gibi görünüyor. MHP’nin Trabzonlu İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hasan Kalyoncu, aslen Vakfıkebirli. Akademisyenlikten vekilliğe geçti ve bu bayramda memleketinde boy gösterdi. Belediyeler, il ve ilçe başkanlığı ziyaretleri, halkla buluşma noktasında MHP Trabzon’a hayli destek oldu. Bundan sonra da Kalyoncu’nun Trabzon’la ilişkisinin sıcak olacağı düşünülüyor.

REVİ O FOTOĞRAFI SİLER Mİ?

AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi’nin Facebook hesabındaki fotoğraflarda Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’yla fotoğrafı yer alıyor. Revi, Davutoğlu’nun AK Parti Genel Başkanlığı döneminde il başkanlığına gelmiş bir isim. 2015 yılında paylaşılmış fotoğrafta şu sıralar yeni parti kuracağı hemen hemen kesinleşen Davutoğlu’nun yer alması Revi’yi rahatsız eder ve ilerleyen tarihlerde bu fotoğrafı silmek zorunda kalır mı hep birlikte göreceğiz. Siyaset bu tür gelişmelere çok açık bir alan. Erdoğan Bayraktar’ın bakanlığı döneminde sosyal medya hesaplarını ve cep telefonlarını Erdoğan Bayraktar’ın fotoğraflarıyla donatanların bir anda o fotoğrafları nasıl sildiği herkesin malûmu.

TEBRİKLER AKÇAABAT

Akçaabat Belediyesi kültür faaliyetleri konusunda hayli etkin bir belediye. Bu başarının arkasında Akçaabat gibi kültür arka planı güçlü bir ilçe ve Şefik Türkmen gibi yıllardır kültürel faaliyeti destekleyen bir belediye başkanı vardı. Şimdi de Osman Nuri Ekim bu bayrağı taşıyor. Müzik, tiyatro, halk oyunları, fotoğraf, sinema gibi birçok sanat dalının yıl boyu Akçaabat’ta görebilirsiniz. Şimdi de 6’ncısı düzenlenen Uluslararası Resim Çalıştayı yapılıyor. 16-26 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek çalıştaya yurt içi ve yurt dışından 16 ressam katılıyor. Tebrikler Akçaabat…

MAÇI ARKADAŞLARIYLA İZLEDİ

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık önceki gün oynanan Trabzonspor-Sparta Prag karşılaşmasını protokol tribününde değil, arkadaşlarıyla taraftarların arasında izledi. Bıyık’ın Trabzonspor’un tüm maçlarını buradan izleyeceği de öğrenildi. Kombine satın aldığını söyleyen Bıyık maçları izleyeceği yerle ilgili Sonnokta’ya şunları söyledi: “Yıllardır Trabzonspor’umuzun maçlarını aynı arkadaş grubumla izliyordum. Başkan seçildikten sonra arkadaşlarım ‘Artık sen başkan oldun, bizimle izlemezsin’ diye yorumlarda bulundular. Tabii bu bir lâtifeydi. Ben onlara ‘Hayır, ben yine aynı yerimde sizinle izleyeceğim’ dedim ve kombinemi onlarla birlikte aldım.”

KTÜ’DE SİYASET BİLİMİ KONGRESİ

KTÜ’de 12-13 Eylül tarihleri arasında “3. Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Kongresi” yapılacağı bildirildi. Teması “100. yılında Uluslararası İlişkiler Disiplini” olarak belirlenen kongreyle ilgili üniversiteden yapılan açıklamada kongrenin amacı “siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler kongreleri alanın önde gelen akademisyen, araştırmacı ve karar alıcıları bir araya getirmeyi ve bu sayede gelecek için de ortak akademik faaliyetler gerçekleştirebilmek için bir platform oluşturmak” olarak açıklandı.

Editör: Haber Merkezi