KALE GEZİLEBİLİYORMUŞ!
Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün sosyal medya hesaplarından yaptığı bir paylaşım dikkatimizi çekti. “Yağmurlara Asılı Trabzon Kalesi” başlıklı yayınlanan mesajda, “Bizans İmparatorluğu döneminde 1300 yıllarında yapılmış ve o günden bugüne ulaşmış Trabzon Kalesi Trabzon’a tarihi bir hava katıyor ve Atapark’tan bakınca Trabzon’un tarihi gözler önüne seriliyor. Yağmurların yalnız bırakmadığı Trabzon Kalesi Trabzon’da günümüze en iyi haliyle ulaşabilen eserlerin başında geliyor” denildi. Sonrasında kalenin özelliklerinden, içerisindekilerden bahsedilmiş. Buraya kadar her şey normal. Ancak mesajın sonunda, “Günümüzde halen yerli ve yabancı turistlerin ziyaret ettiği Trabzon Kalesi dimdik ayaktadır” denilmiş. Bir an düşündük Trabzon Kalesi ziyarete açıldı da biz mi bilmiyoruz diye. Ya da turizm müdürlüğü yetkilileri Trabzon Kalesi’nin ziyarete açık olmadığını, kalenin giriş yerlerinde dikenliklerin olduğunu bilmiyor mu? Yerli ve yabancı turistlerin ziyaret ettiği bu kaleyi turizm il müdürlüğü yetkilileri ile biz de gezmek isteriz doğrusu…

USTA’DAN MESAJ VAR
Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta yeni eğitim dönemi açıklamasında bulundu. 2018-2019 eğitim öğretim döneminin hayırlara vesile olmasını belirten Usta, “Başta öğrencilerimiz olmak üzere, tüm veli ve öğretmenlerimize başarılar diliyorum. Trafik anlamında herkesin duyarlı olmasını temenni ediyorum. Tüm şoför esnafımızın zaten gereken hassasiyeti göstereceklerini biliyorum. Trafiğe çıkacak vatandaşların da şehirde trafik probleminin oluşmaması için şahsi araçlarından çok toplu taşıma araçlarını kullanmalarını rica ediyorum” dedi.

GÜNER’İN ELEŞTİRİSİ
Trabzon Tabib Odası Başkanı Dr. Ahmet Rıza Güner, sosyal medya hesabından şehir adına bir paylaşımda bulundu. Dikkatimizi çekti. Paylaşıyoruz: Torunlarımız bundan 100 sene sonra Trabzon'a gelen misafirlere şehrimizi gezdirirken; “Yaklaşık olarak surlar milattan önce 4. yüzyılda, Vazelon 270, Sümela Manastırı 395, Ayasofya 1250, Kızlar manastırı 1858, Atatürk köşkü 1900 yılında yapıldı” diyecekler. Misafirler soracak; “Geçen yüzyıldan kalma ne var şehrinizde.” Koca bir hiç. Sizce mimari açıdan bu yüzyıldan ne kalacak gelecek yüzyıla? Şehri planlamak ve şehri yönetmek yıkıp yapmakla değil, var olanı korumak ve üstüne koymak ile oluyor.

BAHÇELİ, TARIM DEDİ
Türkiye’nin tüm ilçeleriyle ilgili MHP genel merkezinin yaptığı açıklamaların ardından Genel Başkan Devlet Bahçeli Trabzon için de kararını verdi. Bahçeli’nin Trabzon İl Başkanlığı için mevcut başkan Bekir Sıtkı Tarım ile yola devam edilmesine karar verdiği ve bu konuda İl Başkanlığına kararın bildirildiği öğrenildi. MHP Trabzon 31 Mart yerel seçimlerine Tarım önderliğinde gidecek.

MENDERES ANILACAK
AK Parti Trabzon İl Başkanlığı İnsan Hakları Başkanlığı tarafından 17 Eylül 1961 tarihinde merhum Başbakan Adnan Menderes’in idam edildiği, Türkiye’nin tarihinde kara bir leke olarak yazılan günün yıl dönümünde, bugün saat 13.21’de Trabzon Meydan Parkı’nda basın açıklaması düzenlenecek.

Editör: Haber Merkezi