HERKES TEPKİLİ

Ortahisar Kaymakamlık binasının Göç İdaresi olarak değerlendirilmesi kararına iktidarından muhalefetine herkes tepki gösterdi. Sosyal medyada gördük ki şehirdeki muhalif isimler gibi iktidar AK Partili yöneticilerden de konuya tepki geldi. Dolayısı ile Trabzonlun topyekûn olarak Uzunsokak’taki o binanın Göç İdaresi’nde dönüştürülmesine karşı çıkıyor. Bu karardan umarız vazgeçilir.

GELECEK NESİL EĞİTİLİYOR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mobil Trafik Eğitim Tırı Türkiye Yollarında Tanıtım Programı’na katıldı. Soylu programla ilgili şu açıklamada bulundu: “Trafikte, bugünün sürücüsüne ceza keserken yarının sürücü veya yayasını doğru şekilde eğitmezsek, trafik kazalarını maalesef bir sonraki nesillere, miras olarak bırakırız. O yüzden stratejimizin ikinci ayağını gelecek nesillerin eğitimi üzerine oluşturduk.”

YATTARA GELİYOR

Maçka Belediyesi Veteranlar takımı yeni sezonda Trabzonspor’un efsane futbolcu Yattara’yı kadrosuna kattı. Türkiye genelinde düzenlenen ve 100’e yakın spor kulübünün mücadele ettiği Elit Masterlar Ligi'nin Türkiye Şampiyonu Maçka Belediyesi Master Veteranlar takımı bu yıl yine Şampiyonluk yolunda iddialı. Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan’ın da forma giydiği kadroda bu yıl İbrahim Yattara’da yer alacak. Maçka ilçesinde oynanacak karşılaşmalarda Yattara da Maçkalı spor sevenlerle buluşacak.

KENDİNİ YENİLEYEREK GELİŞECEK

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Trabzon Üniversitesi’nin yıllık faaliyetlerinin görüşüldüğü toplantı ile ilgili açıklama yaptı. Cora, “Trabzon Üniversitesi'nin yıllık faaliyetlerinin görüşüldüğü ve gelecek vizyonuna ilişkin planların değerlendirildiği verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Üniversitemiz daha yolun başındadır. Doğru bir mekansal planlama ile büyüyecek, kendini yenileyerek gelişecek, bilim alanında sürekli değer üreten ve şehre her yönü ile katkı sağlayan bir konuma ulaşacaktır. Bu manada konunun paydaşları ile istişare halinde fikir birliğine vararak hedefimize konumlandık” dedi.

BALTA’DAN AHİLİK MESAJI

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta Ahilik Haftası ile ilgili paylaşımda bulundu. Balta’nın mesajı şöyle: “Asırlar öncesinden bugüne uzanan, yeni nesillerin yoluna da ışık tutacak olan Ahilik geleneği, 2023 hedeflerine güvenli ve istikrarlı adımlarla yürüyen Türkiye’nin manevi muhafızı ve sağlam yapı taşlarından biri olmaya devam edecektir. Ahilik Haftasının birlik beraberliğimize, ülkemize ve bütün insanlığa güzellikler getirmesini diliyor; ekonominin temel dinamiklerinden esnaf ve sanatkarlarımız, tüccarlarımız başta olmak üzere bütün vatandaşlarımızın #AhilikHaftası'nı kutluyorum.”

***

Editör: Haber Merkezi