DENETİMLER SIKLAŞSIN
Dünyayı saran koronavirüs pandemisi sonrası alınan tedbirler tüm Türkiye’de uygulanmaya devam ediyor. Trabzon'da da uygulanan tedbirler kapsamında, kurallara uymayan vatandaşlara da ceza yağdı. Son 6 ayda yapılan denetimler sonucu 1 milyon 644 bin 300 TL para cezası uygulandı. Bu denetimlerin salgın ile mücadelede önemli olduğunu belirtiyor, denetimlerin daha da sıklaşması gerektiğinin altını çiziyoruz.

KTÜ’DE KARAR VERİLDİ
Etkisini sürdüren koronavirüse karşı alınan önlemler çerçevesinde eğitim ve öğretim online olarak devam ediyor. Bu bağlamda Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin nasıl bir yol izleyeceği merak konusuydu.

KTÜ’den yapılan açıklamada, “Üniversitemizde, 2. maddede belirtilen istisnalar dışında ön lisans, lisans ve lisansüstü programlarındaki tüm dersler çevrimiçi eşzamanlı (uzaktan) olarak gerçekleştirilecektir. Diş Hekimliği Fakültesi 5. sınıf ve Tıp Fakültesi 6. sınıf dersleri, pandemi koşullarına uygun olarak, yeterli sayıda gruba bölünerek yüz yüze yapılacaktır” ifadeleri kullanıldı.

Diğer bölümlerin online olarak eğitim göreceği belirtilen açıklamada, “Yüksek Öğretim Kurulu’nun alacağı kararlar doğrultusunda eğitim-öğretim şeklinde yeni düzenlemeler söz konusu olabilecektir. Bu nedenle süreç ile ilgili sadece resmi web sayfalarımızdan ve sosyal medya hesaplarımızdan yapılacak açıklamalara göre hareket edilmesini önemle rica eder, sağlıklı günler dileriz” denildi.

ATI ALAN ÜSKÜDAR’I GEÇİYOR
Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Rize’de yapılacak olan İyidere Lojistik Limanı İnşaatı ihalesini Mehmet Cengiz’in almasına atıfta bulunarak açıklama yaptı.

Rize’deki yatırımlara dikkat çeken Gürdoğan, Trabzon’un bu yaşananlara seyirci kaldığını belirterek şunları söyledi: “Atı allan Üsküdar’ı geçiyor. Trabzon bakıyor, şehrimiz küçülürken, küçüğün büyütülmesi sürüyor. Biz seyretmeye ve konuşmaya devam edelim. İhracatın lideri olduğu rakamlarla teyitli olan Trabzon’un kaybettikleri ortada.

Çamburnu duruyor, oranın lojistik olması için yatırımcı da getirdik. Hali ortada. Biz Samsun’dan Rusya’ya, Ukrayna’ya Ro-ro taşımacılığı yapıyor firmaların Trabzon’da kalmasını sağlıyoruz. Trabzon’daki tüm siyasilerin gözü önünde yaşanıyor bunlar. Bu yaşananlar kabul ediliyorsa büyüklerimizin bize emanetini koruyup kollayamıyoruz demektir.”

BU OLMAMALI!
Dün bir okuyucumuz bize oluşarak Boztepe Ahi Evren Dede Cami’nin yanında yer alan mezarlıkla ilgili yetkililere çağrı yapmak istediğini belirtti. Mezarlıkta çektiği fotoğrafları da yollayan okuyucumuz şunları söyledi: “Bu işlerle ilgilenen arkadaşlarımız daha dikkatli olmalı. Mezarlığımız çok bakımsız. Buralara özen gösterilmeli. Ecdadımıza saygımız bu olmamalı.” Okuyucumuz bunları söyledi, umarız mezarlıktaki bu sıkıntılar kısa sürede giderilir.

GENEL KURUL ZAMANI
Trabzon, Rize, Gümüşhane ve Artvin illerindeki eczacıları temsil eden Trabzon 18. Bölge Eczacı Odası seçime gidiyor. Odanın 2020 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı; 25 Eylül 2020 Cuma günü saat 13.00’da çoğunluk aranarak 18. Bölge Trabzon Eczacı Odası’nda gerçekleştirilecek. Çoğunluk sağlanamaması durumunda; 26 Eylül 2020 Cumartesi günü saat 13.00’da Double Tree By Hilton Otel Ganita Toplantı Salonu’nda çoğunluk aranmaksızın kongre yapılacak.

Editör: Haber Merkezi