KEŞKE AVNİ AKER İÇİN DE…
Trabzon’da uzun bir süredir gündemde belirsizliğini koruyan Yavuz Selim Stadı ile ilgili mesele nihayet resmî bir ağızdan sonuçlandırıldı. Önceki gün Büyükşehir Meclisinde gündeme gelen konuyla birlikte açıklamada bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu “Geçmişteki gibi maçlar ve antrenman yapılması millet bahçesi olarak kullanılmasına engeldir.” diyerek esas noktaya işaret etti.

Yani orada resmî bir müsabaka olmayacak. Eskisi gibi soyunma odaları vs. olmayacak. Esasında bir spor sahası olacak ve burası halka açık olacak. Aynı zamanda da Yavuz Selim’i sembolik olarak temsil edecek. Sanıyoruz ki nizami ölçüde de olacak. Yavuz Selim’in eski şeklinde yapılması için ciddi mücadele sarf edenler, buranın maneviyatını önemseyenler keşke Avni Aker’in maneviyatı için de aynı şekilde mücadele edebilseydi. Hatta şehir, bunun için mücadele edebilirdi. Alanda Avni Aker’in sadece bir tribünü yer alacak.

DEĞİRMENDERE İÇİN SES YOK
Trabzon’un merkezinin en önemli ve en sıkışık alanlarından Değirmendere’yle ilgili bir adım atılması bekleniyor. Mevcut otogarın Maçka yolu üzerindeki bir noktaya taşınmasıyla açığa çıkacak alanla birlikte sanayinin ve çimento fabrikasının yerinin birleştirilerek kent için kullanılması için adım atılması gerekiyor.

Trafiği büyük ölçüde rahatlatacak yollarla ve Yavuzselim Bulvarı’nı doğrudan sahile bağlayacak müdahaleyle kentin nefes alması bekleniyor. Bu konuda Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’ten de çıkış ve çağrı geldi. Ancak kentteki sivil toplum kuruluşlarından, belediye meclis üyelerinden ve Büyükşehir Belediyesi’nden bu meseleye dair net bir söz işitmedik.

FARKINDALIK OLUŞTURULACAK
Türkiye’de 2008 yılından bu yana her Kasım ayında 170 ülkeyle aynı anda kutlanan Global Girişimcilik Haftası (GGH) Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) ve Doğu Karadeniz Bölgesindeki tüm üniversitelerin işbirliği ile 18- 29 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek “Doğu Karadeniz Girişimcilik Haftası” etkinlikleri ile kutlanacak.

Gençlerin girişimciliği bir kariyer seçeneği olarak değerlendirmeleri için girişimcilik temasını gündemde tutmaya yönelik farkındalık oluşturulması amaçlanıyor. Faaliyet kapsamında kendi girişimini kurmuş başarılı girişimcilerin tecrübelerini ve başarılarında rol oynayan kritik noktaları aktaracakları söyleşiler düzenlenecek. Böylece iş fikri olan öğrencilerin fikirlerini hayata geçirmek için yol haritalarını ve öğrencilerin profesyonel iş hayatındaki başarılarını da şekillendirmelerine yardımcı olması hedefleniyor.

YIKIMLARA BİR SÖZ
Yaylalardaki kaçak yapıların yıkımlarıyla ilgili fazlaca çelişki var. Biz bazılarına değinelim. Bir kere yıkım için bir tarihin ölçüt alınması ne derece doğrudur? Bir iş yanlışsa ne zaman, kim tarafından yapıldıysa yanlıştır. Eğer yaylalar korunacaksa oradan tüm yapılar kaldırılıp kısmî ve kontrol altında kaydıyla yalnızca devletin “turizm için” konaklama mekânları oluşturulmalıdır. Bu da tabii yaylanın doğallığına uygun bir yapıda olmalıdır. Bir de devamlı belli başlı yaylalarda yıkımın olması dikkat çekicidir. Diğer noktalardaki kaçak yapılar, bu kuralların dışında mıdır?

NE ACIDIR Kİ!
Kahramanmaraş Belediye Başkanı’nın Trabzon ile ilgili seviyesiz açıklamalarına CHP Parti Meclisi Üyesi Haluk Pekşen’den de tepki geldi. Pekşen’in açıklaması şöyle: “Kahramanmaraş’a Belediye Başkanı olmasında bir engel yok. Belediye Başkanı olmak için adam olmak şart değildir. Şeref, haysiyet, omurga gibi değerler ancak insan olmakla elde edilebilir. Ağzından akan salyalarla Trabzon’a saldırıyor. Ne acıdır ki: Trabzon’da bu zevata oy veriyor..!”

Editör: Haber Merkezi