İMAMOĞLU’NA EKİP

İstanbul’da gerek farklı hizmet modelleri, gerek sosyal projelere gösterdiği özel hassasiyet gerekse de halka yakınlığı ile sürekli ön plana çıkan Beylikdüzü Belediyesi’nin Trabzonlu Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 18 Aralık’ta CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklanacak olması İstanbul’daki hemşerileri ve çok sayıda kesim tarafından sevinçle karşılandı. Trabzon Lisesi mezunlarından olan İmamoğlu Trabzonluluğu iliklerine kadar yaşayan birisi. Aynı zamanda fanatik bir Trabzonsporlu. Trabzonspor’da yöneticilik yapmış olan İmamoğlu’na destek için gerek İstanbul’daki Trabzon Dernekleri gerekse de Trabzon’dan oluşacak bir ekip seçim döneminde İstanbul’a üs kurmaya hazırlanıyor. Onlarca genç isim hemşerilerinin başarısı için İstanbul sokaklarında ter dökecek. 

VAATLER BEKLENİYOR

31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek olan Mahalli İdareler Seçimi için gündem yoğunluğu devam ederken halkın bu havaya girememesi tamamen çözüm bekleyen sorunlarla bağdaştırılıyor. Siyasetin ve gövde gösterilerinin ötesinde; halkın sorunlarının çözüme kavuşacağı bir atmosfer hayali Trabzonluları isimler üzerinden değil vaatler üzerinden tercih yapmaya sevk ediyor. Peki Trabzon siyasetinde isimler hangi noktada ve vaatler nerede?  İşte tam da bu noktada halkın seçim havasına girememesinin büyüsü çözülüyor. Yerel seçimlere yaklaştığımız bu günlerde neredeyse tüm siyasi yapılaşmalarda yaşanan belirsizlik ve bu yapıların kendi içindeki çok seslilik halka ulaşmayı geciktiriyor. Yani siyaset kendi kavgasında halk ise kendi derdinde… Bu noktada beklenti ise ortada; halk ne sataşma siyaseti istiyor ne de gövde gösterisi; halk artık siyasilerin kendi içindeki sorunları aşıp, çözüm üretmesini bekliyor. Neticede siyasette yaşanan değişimlerin, güç ayrılıkları ya da güç birliklerinin şehre bir şeyler katacağının teminatı verilmeli ki halk gönülden destek verebilsin.

TURGAY ŞAHİN NEDEN YOK?

CHP’nin Trabzon’daki adeta sesi kulağı olan Meclis Grup Başkanı Turgay Şahin, yeni dönem siyasetinde olmama kararı aldı. Gerek CHP Büyükşehir gerekse de Ortahisar Belediye Başkan adaylığı için adı sıklıkla gündeme gelen ve bu konuda partililerin yoğun baskısına rağmen ‘Yokum’ diyen Şahin’in yokluğu CHP’yi Trabzon’da gerçek anlamda aksatacak yorumlar yapılıyor. Belediye meclisinde şehrin sorunlarını gündeme getiren, sorular soran, eleştiriler yapan Şahin’in yerine elbette partili bir isim gelecektir ancak Şahin’in boşluğu mutlaka hissedilecektir. Seviyeli, yapıcı ve vicdanlı eleştirilere sahip olan Turgay Şahin mutlaka yeniden siyasetin içerisinde bulunacaktır. Ya öyle ya böyle Trabzon’un Şahin gibilere ihtiyacı var.

AKSOY BASINLA BULUŞACAK

İYİ Parti Trabzon Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Atakan Aksoy,  yürüttüğü seçim çalışmaları kapsamında yarın 13:30’da Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret edecek. Trabzon basınının şehrin gündemini belirlemede üstün bir başarı ve güce sahip olduğunu aktaran Aksoy, bu bağlamda basın mensupları ile gerçekleştireceği buluşmanın kendisi için önem arz ettiğini vurguluyor. Trabzon basınına daimi bir destek sağlayacağını da dile getiren Aksoy, bu hedefi doğrultusunda hazırlığını yaptığı projeleri Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde katılacağı programda basın mensupları ile paylaşacak.

BÜTÇELER TAMAM

Türkiye Büyük Meclisi’nde gerçekleştirilen bütçe görüşmeleri neticesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Trabzon Üniversitesi için ayrılan bütçenin rakamlar belirlendi. Bu rakamlara ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan İYİ Parti Milletvekili Hüseyin Örs, “TBMM’de yapılan oylamada 2019 Yılı Bütçeleri: Karadeniz Teknik Üniversitesi 472.733.000 TL ve Trabzon Üniversitesi 88.119.000 TL olarak kabul edilmiştir. Hayırlı olsun” ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi