ÇANAKKALE GEÇİLMEZ!

Çanakkale Zaferi’nin 104. yıldönümü nedeniyle yayınlanan mesajlarla şanlı zafer kutlandı. Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, “Milli Mücadele’nin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin adeta bir ‘ön sözü’ ve başlangıcı olan Çanakkale Zaferi, necip milletimizin tarih boyunca kazandığı sayısız başarı ve kahramanlıkların en parlak olanlarındandır. Verdiğimiz 250 bin şehidimizin ulvi kanlarıyla çizilen mazimizin en yüce şeref ve iftihar tablolarından birisi olan Çanakkale Zaferi, alınması ve uygulanması gereken derslerle, sonraki nesillere adeta mücerret bir kılavuz gibi yol göstermektedir” dedi. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise, “Bu toprakların ebedi Türk yurdu olması Çanakkale savunması sayesindedir” mesajını verdi. AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, “Bütün yokluk ve yoksulluğa rağmen, yüreği vatan, millet ve bayrak sevgisiyle ve imanla dolu olan Mehmetçiğin yedi düvele karşı mücadele ederek zafere ulaştığı yerin adıdır Çanakkale” derken Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Vatan topraklarını korumak ve savunmak için en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen şehitlerimiz, devletimizin varlığının, birlik ve beraberliğinin güvencesi olarak sonsuza kadar milletimizin gönlünde yaşamaya devam edecektir” diye konuştu. Atatürkçü Düşünce Derneği Trabzon Şubesi Başkanı Cemal Verep ise, “Çanakkale ruhu ile Atatürk Cumhuriyeti’ni yeniden inşa edeceğiz” dedi.

ZORLUOĞLU HARIL HARIL

Cumhur İttifakı AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu mahalle mahalle gezerek, hemşehrilerinin gönüllerine dokunup desteklerini almak için yoğun mesai harcıyor. Önceki gün önce Çarşıbaşı’nda Cumhur İttifakı MHP Çarşıbaşı Belediye Başkan Adayı Mümin Nuhoğlu’nun proje tanıtım toplantısına katılarak kendisine destek veren Zorluoğlu’na ilgi bir hayli yoğundu. Oradan Akçaabat’a geçti. Dürbinar Mahallesi ve İstiklal Caddesi’nde yaptığı esnaf ve halk ziyaretlerinin ardından Derecik Mahallesi’nde düzenlenen mahalle toplantısına katıldı. Orada da meşalelerle karşılanan Zorluoğlu, Derecik, Akçaköy ve Adacık Mahalleleri’ne de ziyaret gerçekleştirdi. İlçede son olarak kanaat önderleri ve iş insanlarının davetli olduğu akşam yemeğine katılan Zorluoğlu, Elazığ ve Van’dan kendisine destek olmak üzere Trabzon’a gelen iş insanları ve AK Partili dostlarıyla hasbihal ettiği toplantıyla önceki günkü programını sonlandırdı. Dün de Trabzon basını ile gerçekleştirdiği toplantıdaydık. Bir Pazar sabahında sorulan sorulara tüm açıklığı ile cevap veren Zorluoğlu, seçim çalışmalarına kaldığı yerden devam etti. Zorluoğlu’nun programına AK Parti Milletvekili Adayı Vehbi Koç’un da katılması dikkat çekti.

TRABZON’UN İLK MİLLET KIRAATHANESİ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Botanik bünyesinde oluşturdukları Millet Kıraathanesinin bugün hizmete alınacağını bildirdi. Trabzon'un ilk Millet Kıraathanesini hizmete açacaklarını kaydeden Gümrükçüoğlu, “Trabzon Botanik bünyesinde olşturduğumuz Millet Kıraathanesi'nde öğrencilerimizin rahatlıkla ders çalışabileceği alanlar, insanlarımızın huzur içinde kitap okuyabileceği alanlar, kütüphane bulunacaktır. Burada misafirlerimize çeşitli ikramlar yapılacaktır. Pazartesi günü saat 15.00'da halkımızın hizmetine açacağımız şehrimizin ilk Millet Kıraathanesi hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

BALTA AÇIKLIYOR

Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, projelerini açıklıyor. Bugün saat 11.00’de Sabri Bahadır Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek proje tanıtım toplantısına tüm vatandaşları çağıran Balta, “5 yıl daha halkımızdan yetki istiyoruz. Daha güzel Vakfıkebir için yeni dönemde hayata geçireceğimiz projelerimizi kamuoyuna açıklayacağız. Her şey daha yaşanılabilir bir Vakfıkebir için” dedi. 

Editör: Haber Merkezi