TRABEL’E YENİ GENEL MÜDÜR
Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde değişim rüzgarı devam ediyor. Başkan Murat Zorluoğlu geçtiğimiz günlerde yönetim kurulunda değişikliklere imza attığı TRABEL’de bu kez Genel Müdür Metin Öztürk’ü değiştirdi. Zorluoğlu, Öztürk’ün yerine 2 dönem kapatılan Geyikli Belediye Başkanlığı görevini yürüten Muzaffer Türkmen’i Belediye bünyesinde bulunan Trabel Şirketler A.Ş.’ ye genel müdür olarak atadı. Özgeçmişinde Ulaştırma Bakan Danışmanlığı, Türk Telekom Genel Müdürlüğü, Türkiye Ekonomistler Derneği Genel Başkanlığı gibi görevlerde bulunan Türkmen’e görevinde başarılar diliyoruz.

BÜYÜKŞEHİR UYARDI
Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Ortahisar ilçesi 2 Nolu Beşirli Mahallesi ve Toklu Mahallesi (Eski Devlet Sahil Yolu) Tanjant Köprüsü ile Merkez Bankası arasında bulunan çift şeritli yolda; asfaltlama çalışması yapılacağından, Ulaşım Trafik Düzenleme Kurulu (UTK) kararı uyarınca trafik 20-27 Mayıs tarihleri arasında geçici ve kontrollü olarak orta refüj tarafından tek şerite düşürülecektir” denildi.

AYDIN DA DAHİL OLDU
Esenler Belediye Başkanı AKP'li Mehmet Tevfik Göksu’nun Ekrem İmamoğlu üzerinden Trabzonlular ile ilgili açıklaması büyük tepki toplamıştı. Göksu'nun bu sözlerine tepki gösteren ve kendisi de Trabzonlu olan İYİ Parti'li Koray Aydın, Ekrem İmamoğlu ile ilgili ilginç bir detayı da açıkladı. Göksu'nun sözlerini düzeltmesi gerektiğini ifade eden Aydın, "Şunu da unutmasın suçlamaya çalıştığı Ekrem İmamoğlu'nun dedesi İstiklal Savaşı gazisidir. O istiklal savaşı gazinin üç kardeşi de muhtelif savaşlarda şehit düşmüş insanlardır. Bunları görmezden gelerek bir seçim kazanmak uğruna bu karalamayı yapmasına, bir ilin tümünü kapsayan bir ifadede bulunmasına karşılık bizim söylediklerimiz az bile” dedi.

ÇUKURÇAYIR’DAKİ O BİNA
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Bu yıl ilk olarak tüm personelimize kombine alarak Trabzonspor’a ciddi bir katkıda bulunduk. Bunun yanı sıra Belediye Meclisimizin aldığı karar ile Çukurçayır Mahallemizde bulunan eski belediye binamızı da Trabzonspor’umuza bağışladık. Trabzonspor’umuza hem maddi hem de manevi olarak desteklerimiz her daim sürecektir” açıklamasında bulundu. Trabzonspor’un o binayı ne yapacağı merak konusu olurken bina hakkında, “Trabzonspor üzerinden orası işletmeye açılıp geri mi alınacak?” dedikoduları da üretiliyor. Bu şehirde neden iyi olan şeylerin altında bile bir bit yeniği aranır anlamış değiliz. Ama tersten düşünürsek de her işin altından bir bit yeniği çıktığından da olabilir.

TÜRK DE İSTİFA ETTİ
Türk siyaseti hayatının en önemli isimlerinden duayen hukukçu, Trabzonlu eski bakan Hikmet Sami Türk, 24 yıldır üyesi olduğu DSP’den istifa etti. Türk, istifa sonrası, “'Genel Başkan Önder Aksakal'ın, İmamoğlu'nun desteklenmesi konusunda ortaya attığı ve PM toplantısında hiç sözü edilmemiş asılsız iddialar, DSP Genel Başkanının söylediği sözler olmamalıydı. Giderek Bülent Ecevit'in kurduğu Parti olmanın özelliklerini kaybetmeye başlayan ve 24 yıldan beri üyesi olduğum DSP'den üzülerek istifa ediyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi