TARIM ŞURASI’NA HAZIRLIK
Trabzon’da tarımın güçlü ve zayıf yönleri ele alındı. Önümüzdeki süreçte gerçekleştirilecek olan 3.Tarım Şurası’na hazırlık amacıyla Trabzon’da tarımsal faaliyetlerin güçlü ve zayıf yönlerinin ele alındığı toplantı yapıldı. Trabzon Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantı Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ali İslâm başkanlığında, Trabzon Ticaret Borsası salonunda yapıldı. Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan, Meclis Başkanı ve Ulusal Fındık Konseyi Başkanı Sebahattin Arslantürk ile tarım sektöründeki resmi kuruluş ile sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin katıldığı toplantıda, yörenin ana geçim kaynağı olan fındığın dışındaki ürün çeşitlendirmeleri üzerinde duruldu. Prof. Dr. İslâm, 3. Tarım Şurası’nın alt yapı çalışması olarak kabul edilen toplantıda, tarımsal faaliyetlerin mevcut durumu ile güçlü ve zayıf yönlerinin ele alınarak, katılımcıların öncelikle önerilerinin değerlendirileceğini söyledi. Toplantıya katılanlar, bitkisel ve hayvansal gıdaların yanı sıra su ürünlerinin de bölgenin ekonomik kalkınmasında etkili olabileceği fikri üzerine yoğunlaşırken, fındığı ana ürün sayarak çeşitlendirme imkanları üzerinde durulmasını talep ettiler.

USTA CEMİYET’TE
Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Dr. Usta görevi devralan Başkan Küçük’e hayırlı olsun dileklerinde bulunarak sağlıkta Trabzon’un nerelerde olduğunu ve sağlıkta yapmış oldukları faaliyetler hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Başkan Küçük, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Günlük yaşantımızda birçok önceliğimiz var ama bunların en önemlisi sağlık. Şehrimizde sağlık konusunda çok önemli gelişmeler olup bölgenin hakimi durumunda. Sizlerde yoğun bir mesai içerisindesiniz, biz Trabzon Gazeteciler Cemiyeti olarak her zaman yanınızda olacağız. Ziyaretiniz için teşekkür ederim” dedi.

SATIŞLAR DİBE VURDU
Türkiye’de 2019 yılı Haziran ayında satılan konut sayısı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 48,6 azalarak 61 bin 355 olurken, aynı dönemde Doğu Karadeniz’de de yüzde 48,9 azalarak bin 698 oldu. TUİK verilerine göre, 2019 Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre iller bazında incelendiğinde konut satışları Ordu’da yüzde 59,9 azalarak 432’ye, Rize’de yüzde 51,6 azalarak 156’ya, Giresun’da yüzde 44,5 azalarak 338’e, Trabzon’da yüzde 44,2 azalarak 572’ye, Artvin’de yüzde 34,5 azalarak 131’e ve Gümüşhane’de yüzde 20,7 azalarak 69’a düştü. Ordu’da satılan konutların yüzde 13,2’si ipotekli satış olarak gerçekleşti. Satılan konutlardan Artvin’de yüzde 13,0’ü, Giresun’da yüzde 12,7’si, Rize’de yüzde 9,6’sı, Trabzon’da yüzde 8,0’i ve Gümüşhane’de yüzde 7,2’si ipotekli satış olarak gerçekleşti. Ayrıca aynı dönemde Artvin’de satışı yapılan konutların yüzde 61,1’i ilk satış olarak gerçekleşirken bu oran Gümüşhane’de yüzde 59,4, Giresun’da yüzde 55,6, Ordu’da yüzde 54,6, Rize’de yüzde 48,1 ve Trabzon’da yüzde 39,7 olarak gerçekleşti.

KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN
AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora Fındık Çalışma Grubu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Cora’nın açıklaması şöyle: “Fındık Çalışma Gurubu olarak Karadeniz milletvekillerimiz ile bir araya geldik. Bu yıl fındık ürünü ile ilgili atılması gereken adımlara ilişkin değerlendirmelerde bulunduk. Fındık; cisim olarak küçük ama değer olarak büyük, milli bir üründür. Siyasetten ari, günlük politik çekişmelere alet edilmeden gerçekçi bir değerlendirmeye ihtiyaç duyulmaktadır. Yaptığımız görüşmelerde en kısa sürede hükümet yetkililerimiz ile de bir araya gelerek özellikle üretici, tüketici, tüccar ve ihracatçıyı dahası ülkemizi düşünerek en doğru kararları alacağımız ve uygulayacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.”

Editör: Haber Merkezi