OF’UN PROJELERİ URALOĞLU’NDA
Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, AK Parti Of İlçe Başkanı Hakan Terzioğlu ile AK Parti Disiplin Kurulu Üyesi Vahap Öztel, Karayolları Genel Müdürü Abdülkadir Uraloğlu’na hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirirken bir yandan da Of’ta devam eden yatırımları da görüştüler AK Parti Of İlçe Başkanı Hakan Terzioğlu, ziyaretle ilgili bilgi vererek “Sayın Genel Müdürümüz Uraloğlu’na hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk. Ayrıca Of’umuzda devam eden yatırımları da konuştuk. Of-Çaykara yolu Of-Balaban yolu, Of-Çaykara kavşağı projelerini görüştük. İnşallah bu projelerimizi hayata geçireceğiz. Genel Müdürümüz projeleri takip edeceğini söyledi. Sayın Uraloğlu’na ilgilerinden ötürü teşekkür ediyoruz” dedi.

BÜYÜKŞEHİR’E PEKŞEN Mİ?
Yerel seçimlere doğru yaklaşılırken Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon İl Örgütünde de hareketli günler yaşanıyor. Bazı partililerin iddialarına göre CHP Trabzon eski milletvekili Av. Haluk Pekşen’in ismi Trabzon Büyükşehir Belediyesi için geçiyor. Pekşen’in Ankara’da temaslarını sürdürdüğü, partinin ileri gelenleri ile dirsek temasını sürdürdüğü ileri sürülüyor. CHP Trabzon’da da partinin önde gelen bazı isimlerin Pekşen’in Büyükşehir Belediyesi’ne aday gösterilmesi gerektiğini dile getiriyor.

GÜNGÖR NEREDEN ADAY OLACAK?
CHP Trabzon eski il başkanı Turgay Güngör’ün adı da memleketi Arvin’de Hopa Belediye başkan adaylığı için öne çıkıyor. CHP Genel Merkezinin CHP Trabzon’un ağabeylerinden Güngör’ü Hopa’da değerlendirmek istediği öne sürülüyor. Güngör’ün yakın çevresine Hopa Belediye başkanlığına adaylığını koyabileceği iddia ediliyor. Ancak Trabzon’daki partililer ise Güngör’ün Ortahisar Belediyesi’ne başkan adayı olması için baskı yaptığı da gelen bilgiler arasında. Güngör’ün nereden aday olacağı ise merak konusu.

JEOLOJİ MÜHENDİSLERİ UYARDI
TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi, 17 Ağustos 1999 Marmara depreminin 19. yılı nedeniyle yazılı açıklama yaparken bazı uyarılarda da bulundu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:İ “Ülkemizde yaşanmış en yıkıcı depremlerden biri olan; binlerce insanımızın hayatını kaybetmesine, on binlerce insanın yaralanmasına neden olan 17 Ağustos 1999 Marmara depreminin ardından 19 yılı geride bıraktık. Riskli yapılar için sonuç alıcı uygulamaların gerçekleştirilmediği, rantsal dönüşüme hizmet eden kentsel dönüşüm projelerinden, İmar Barışı” adı altındaki, denetimsiz, mühendislik hizmeti almamış kaçak yapılara af getirilmesinden, yapı üretim sürecinden mühendisleri uzak tutan, mühendisleri itibarsızlaştıran anlayışlardan, mühendislik hizmeti almadan yapı üretimini teşvik eden uygulamalardan, yapının oturduğu zeminlerin özellikleri ve parametrelerini ortaya koyan jeolojik-jeoteknik etütlerini önemsizleştiren ve jeoloji mühendislerini yok sayan düzenlemelerden, yapı denetimi süreçlerinde jeoloji mühendisliğine yer vermeyen anlayıştan, vaz geçilmediği sürece bu ülkede doğa olayları maalesef afete dönüşmeye devam edecektir.”

SUİÇMEZ’İN ACI GÜNÜ
Trabzon Barosu Başkanı Avukat Sibel Suiçmez’in annesi ve Trabzonspor eski başkanlarından Ahmet Celal Ataman’ın hayat arkadaşı Güngör Gönül Ataman hayatını kaybetti. Ölümü Trabzon’da hüzünle karşılanan Güngör Gönül Ataman’ın cenazesinin bugün ikindi namazını takiben İskenderpaşa Camisinde kılınacağı öğrenildi. Bizde sonnokta gazetesi olarak Güngör Gönül Ataman’a Allah’tan rahmet Baro Başkanı Suiçmez’e ve Ataman ailesine de başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.

Editör: Haber Merkezi