KADİM ŞEHİRLER...
İçişleri Bakanlığı’nın desteklediği Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nin organize ettiği “Güneydoğu’nun Kadim Şehirlerini Tanıyoruz, Tarihini Öğreniyoruz” projesi kapsamında Trabzonlu gazeteciler yola çıktı. Dört gün boyunca sürecek proje ile gazeteciler Güneydoğu illerinde ziyaretler gerçekleştirip tarihi yerinde görme şansını yakalayacak.

FARKINI GÖSTERDİ
İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Şükrü Kuleyin partinin il kongrelerinin aranan ismi durumuna geldi. Kuleyin’in tarihten alıntılar yaparak hitap ettiği konuşmalar alkış tufanı kopartıyor. Balıkesir İl Kongresi’nde gördük ki Kuleyin'in konuşması ayakta alkışlandı. Kuleyin bundan sonra çoğu kongrede konuşmacı olarak karşımıza çıkabilir.

HAYIRLIOĞLU ŞALPAZARI’NDA
Trabzon Dernekler Federasyonu Başkan Yardımcısı, Zeytinburnu Trabzonlular Dernek Başkanı Ahmet Metin Hayıroğlu, Şalpazarı Belediyesi’ni ziyaret ederek dernek adına plaket verdi. Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız ziyaretle ilgili, “Hayıroğlu’na tüm yönetim kurulu üyeleri nezdinde teşekkür ederim. Buraya kadar gelerek bizi nazik ziyaretleriyle onurlandırdı, sevgi ve saygılarımı iletiyorum” dedi.

BAŞVURUYA GEREK YOK
Sanayi Sicil Belge Sistemi’nde yapılan güncellemelerin tamamlanmasıyla artık sanayi siciline ilişkin işlemler il müdürlüklerine başvuruya gerek kalmadan e-devlet üzerinden yapılabilecek. Konuyla ilgili TTSO’dan yapılan açıklamada, “Sanayi Genel Müdürlüğünün yazısına göre; Sanayi Sicil Belge Sisteminde yapılan güncelleme çalışmalarının tamamlanması neticesinde 17 Nisan 2020 tarihi itibariyle elektronik Sanayi Sicil Belgesi (e-belge) uygulamasına geçildiği, sisteme kayıtlı sanayicilerimizin il müdürlüklerine elden müracaatlarına gerek kalmaksızın sanayi siciline ilişkin ilk kayıt, belgelendirme, vize, değişiklik ve benzeri tüm işlemlerini e-devlet üzerinden sunulan Sanayi Sicil Bilgi Sistemine girerek yapabilecekleri belirtilmektedir” denildi.

ANLAŞMA TAMAM
Özel Trabzon 7M Hastanesi, Hak-İş Konfederasyonu Hizmet İş Sendikası Trabzon Şubesi ile özel anlaşma yapıldı. Hastanenin toplantı salonunda imzalanan anlaşmada Özel Trabzon 7M Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Özkurt, Hastane Genel Müdürü Ömer Fatih Özkurt, Hizmet İş Sendikası Trabzon Şube Başkanı İsmail Hakkı Kaplan, Başkan Yardımcısı Şevket Çelik hazır bulundu.

Hastane Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Özkurt, yapılan anlaşmanın her iki tarafa da hayırlar getirmesini dileyerek, “Rızkını alnının teri ile kazanan işçi kardeşlerimiz hastanemizin her türlü imkânlarından gerekli kolaylıklarla faydalanacaklar. Büyükşehir Belediyemiz, ilçe belediyelerimiz, TİSKİ, devlet hastaneleri, kredi ve yurtlar kurumu, gençlik spor il müdürlüğü ve çevre illerinin belediyelerinde çalışan emekçi kardeşlerimiz hastanemize geldiği anda kimlikleri ile hem kendileri hem de birinci dereceden yakınları kolaylıkla hastanemizin tüm imkânlarından faydalanacak. Emekçi kardeşlerimize işlerinde kolaylıklar diliyorum” dedi.

Türkiye’nin en büyük işçi sendikası olduklarını dile getiren sendika Başkanı İsmail Hakkı Kaplan, gösterecekleri kolaylıklar için hastane yönetimine teşekkür ederek, “50 Binin üstünde üyemiz ile ülkemizin en büyük işçi sendikasıyız. Bölgemizdeki emekçi kardeşlerimize hastanede gösterecekleri kolaylıklar için tüm hastane yönetimine şahsım ve temsil ettiğim sendikam adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

DURUM ÇOK DEĞİŞTİ
Ortahisar Ziraat Odası Başkanı Mustafa Bekâr, haddini aşan ABD'li Biden'e tepki gösterdi. Bekâr şunları söyledi: “Biden midir? Bidon mudur nedir? Her neyse. Kafasının içinde, beyninin sadece küstahlık düşündüğü bu şahıs, arka planında ABD’nin gerçek niyetini ve gerçek gündemini ortaya koymuş olması, bizim için çok ama çok büyük bir önem arz ediyor. Aslında biz, geçmişte hep bu anlayış tarafından, onların istediği bu düşünce tarafından idare edildik. Eskiden bu çakallar, kuzu postuna bürünerek gizlice bu emellerini gerçekleştirirlerdi. Bugün durum çok değişti. Artık Türkiye eski Türkiye değildir. İstedikleri gibi bir lider, istedikleri gibi bir ortam bulup at koşturamıyorlar. Sıkıntı onlar için çok büyük.”

Editör: Haber Merkezi