KURUKIZ DOĞRU OLANI YAPTI
Trabzon’un Şalpazarı ilçesinde 2020- 2021 eğitim ve öğretim yılında ilk kez öğrenci alımında bulunacak Şalpazarı Meslek Yüksekokulu, Şalpazarı Belediyesi ve yeni hizmet binası başta olmak üzere ilçe merkezinde yapımı tamamlanan projelerin toplu açılış programı ileri bir tarihe ertelendi.

Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız yaptığı açıklamada, açılışların İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da katılımıyla yoğun olacağının düşünülmesiyle koronavirüs önlemleri kapsamında ileri bir tarihe ertelendiğini duyurdu. Açılışların yeni tarihleri ilerleyen zamanda açıklanacak. Başkan Kurukız, açılışı erteleyerek doğru olanı yaptı.

ACABA YANILIYOR MUYUZ?
DEVA Partisi Trabzon İl Yönetim Kurulu belli oldu. İl Başkanı Gökhan Onur, “İl yönetimimizi İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğüne sunmuş bulunuyoruz, oluşan il yönetimimiz Trabzon’umuza ve ülkemize hayırlı olsun” dedi. Yeni yönetim Deva Partisi’ne hayırlı olsun olmasına da yaklaşık bir mevsimdir görevde olan İl Başkanı’na artık siyasi mesajlar vermesi gerektiğini hatırlatalım.

İktidara muhalif olarak Genel Merkez açıklama üstüne açıklama yaparken Trabzon İl Başkanı’nın sessiz ve vasat kalmasının sebebini babasının AK Parti’de görev yapmasına bağlıyoruz. Acaba yanılıyor muyuz? Öyle ya aylardır bir koltukta oturacaksınız, şehrin hemen her gün değişen gündemine bir kelam yorum yapmayacaksınız. Bunun başka bir nedeni olmasa gerek.

ORTAHİSAR’DA YARIŞ KIZIŞTI
AK Parti Ortahisar İlçe Başkanlığı için yarış iyiden iyiye kızıştı. Başkan Adayı Halil İbrahim Demirtaş’ın gazetemizde yayınlanan net ve ses getiren açıklamalarının ardından ismi başkanlık için geçen Dündar Ayyıldız’ın da sahaya indiğini gördük. Ayyıldız eski ilçe başkanlarını ziyaret edip istişarelerde bulunuyor. Ayyıldız bu ziyaretleri sosyal medyada paylaşarak altına düştüğü notlarla da dikkat çekiyor.

Yine başkanlık için adı geçen bir diğer isim Hasan Dilekoğlu. Sosyal medyayı etkin kullanan isimlerden olan Dilekoğlu’nun bir paylaşımı dikkatimizden kaçmadı. Dilekoğlu, İsmet Özel’in şu sözlerini paylaştı: “Köprüyü geçene kadar ayıya dayı dememek için, o köprüyü geçmeyeceğim. İşimi köprüsüz yoluna koymanın imkânına talibim.”

Bu sözler ilçe başkanlığı süreci ile alakalı mı bilmiyoruz ama şunu biliyoruz ki Dilekoğlu sosyal medyadaki paylaşımlarında seçtiği sözlerle mesajı göndermek istediği yere net şekilde gönderiyor. O sözlerden nasibini alması gereken de alıyordur herhalde. Dediğimiz gibi Ortahisar İlçe Başkanlığı için yarış iyice kızıştı, biz de takip etmeye devam ediyoruz. Şunu da belirtelim Hüseyin Canım da bu yarışta iddialı isimlerden.

BU YANLIŞTAN DÖNÜLMELİ
Maçka’nın Akarsu Mahallesi’nde yapılacak olan dördüncü HES projesine vatandaşın tepkisini dün gazetemizde gündeme getirmiştik.

Haberin ardından gazetemize ulaşan bir okuyucumuz konu ile ilgili bakın neler dedi: “Maçka’daki vatandaşlarımız çok haklı. İnsanlarımızın yaşam hakları ellerinden alınmamalı. Vatandaşlarımız oralarda ömürlerini geçiriyor. Kalkıp da o yerleşkelere bu tarz projeler yapıp ölüme ve felakete davetiye çıkartılmamalı. Bu yanlıştan dönülmeli.”

Okuyucumuz çok haklı, en son yaşadığımız Giresun Dereli felaketi halen gözlerimizin önünde iken bu yanlıştan dönülmelidir. 

VATANDAŞIN KARNI TOK!
Gün geçmiyor ki Trabzon’un Çaykara ilçesine bağlı doğal güzellikleri ile dünyaca ünlü Uzungöl ile ilgili bir kurum proje duyurmasın. Hemen her ay Uzungöl ile ilgili bir proje duyurulup bölgeye katkı sunulacağı söyleniyor. Ama gelin görün ki ortada vücut bulmuş bir iş yok. Artık Uzungöl hak ettiği değeri bulsun, vaat edilen projeler de hayat bulsun. Yoksa vatandaşın karnı bu vaatlere tok. Altını çizmek istedik.

Editör: Haber Merkezi