BAHADIR’DAN ZİYARET
Bahadır Grup Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Bahadır ile Sonnokta Gazetesi Genel Koordinatör Yardımcısı Selim Şener, Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Tuncel’i makamında ziyaret etti. Trabzon’a geçtiğimiz aylarda atanan Cumhuriyet Başsavcısı Tuncel’e hayırlı olsun dileklerini ileten Bahadır ve Şener, Tuncel’e görevlerinde başarı temennisinde bulundular. Trabzon’un her zaman kendisinde yerinin ayrı olduğunu belirten Başsavcı Tuncel, “Tarihi dokusuyla, doğasıyla, insanıyla, kurumlarıyla ve gücüyle Trabzon bir başka şehir. İnşallah bu şehirde güzel hizmetlerde bulunacağız” dedi.

BELEDİYELERDE MESAİ YOK MU?
Mademki kamuda bir tasarruf bekleniyor, mademki Türkiye bir ekonomik dar boğazdan geçiyor bugünlerde herkes hal ve tavırlarına dikkat etmeli. Her türlü savurganlık, lüks tüketim göze batacaktır. Özellikle siyasete kurban edilip fazladan kişilerin yerleştirildiği belediyelerdeki çalışanların mesai saatlerine dikkat edip etmedikleri bir incelenmeli. Bir yandan halktan fedakârlık beklenirken diğer taraftan kamunun parasının birileri serbestçe gezsin dolaşsın diye harcanmasına kimse razı gelmemeli. Belediyelerde görevli, işçi, memur, amir, danışman ya da adı her ne olursa olsun bazı kişiler, mesaide bulunmaları gereken saatlerde özel gezi ve işlerde görülüyor. Kim ve ne adına çalıştıkları, işe gidip gitmedikleri belli olmayan bu kişiler kamuoyunun vicdanını yaralıyor. Yaklaşan yerel seçimler öncesi de bu tür kişilere çanak tutanlara karşı bir mesafe oluşmasına neden oluyor biline. Boşuna dememişler, “Bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim” diye. Kolladığınız ya da beslediğiniz kişilere dikkat edin.

UZUN’A YENİ GÖREV
Trabzonluların Ankara bürokrasisinde yükselmeleri hızla devam ediyor. DSİ Genel Müdür Yardımcısı iken Orman ve Su İşleri Bakanlığı Daire Başkanlığı’na getirilen Akçaabat Akçaköylü Mustafa Uzun, Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı oldu. DSİ Trabzon Bölge Müdürlüğü’nün değişik kademelerinde görev yapan Mustafa Uzun, 3,5 yıl Trabzon DSİ 22. Bölge Müdür Yardımcılığı görevi yapmış, buradan Konya DSİ 4. Bölge Müdürlüğü’ne Bölge Müdürü olarak atanmıştı. Son günler adı sıkça Akçaabat Belediye Başkan Aday Adaylığı için geçen Uzun’un yeni bir göreve atanması, “Başkan adaylığı artık çok zor” yorumlarına neden olsa da, Uzun’un adaylığı için yoğun bir baskının olduğu da gelen bilgiler arasında.

ARSİN’DE FİDAN SESLERİ
Arsin’in Yeşilyalı beldesinde iki dönem belediye başkanlığı yapan Hüseyin Fidan’ın Arsin Belediyesi için başkan adaylığı konuşulmaya başlandı. Geçtiğimiz yerel seçimler öncesinde Saadet Partisi’nden istifa eden Fidan’ın MHP’den Arsin Belediyesi’ne aday olabileceği iddia ediliyor. MHP’nin önde gelen isimlerinin Fidan ile görüşme halinde oldukları ileri sürülüyor. Fidan’ın da bu teklifi kabul edebileceği gelen bilgiler arasında. Bakalım ilerleyen günlerde Fidan MHP’den Arsin Belediyesi’ne başkan adaylığını açıklayacak mı bekleyip göreceğiz.

KTÜ’YE AKADEMİSYEN ALINACAK
Karadeniz Teknik Üniversitesine (KTÜ) 8'i profesör 12 akademisyen alınacak. KTÜ'den yapılan açıklamaya göre, Tıp ve Mühendislik Fakültelerinde 3'er, İktisadi ve İdari Bilimler ile Diş Hekimliği Fakültelerinde ise 1'er profesör görevlendirilecek. Tıp Fakültesine 3, Mühendislik Fakültesine ise 1 doktor öğretim üyesi atanacak. Kadrolara başvurular 31 Ekim 2018'e kadar yapılabilecek.

Editör: Haber Merkezi