MÜCADELENİN MEŞRULUĞUNA İNANIYORUZ
CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun, TSK’nın Suriye’de başlattığı Barış Pınarı Operasyonu ile ilgili açıklama yaptı. CHP Genel Merkezi tarafından gönderilen açıklamayı okuyan Uzun, Suriye’de 2011 yılından bu yana yaşanan süreci ve CHP’nin barış ortamı sağlanması için yaptığı çalışmaları anlattı.  Uzun, “Suriye’de Mart 2011’den bu yana süren savaş, bir yandan bölgemizin istikrarı bakımından yeni tehditler üretmeye devam ederken, Suriye’yle birlikte ülkemizi kanatmaktadır” dedi.

Sözlerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun TBMM’de yaptığı olduğu Grup Konuşmasından alıntı yaparak devam eden Uzun, CHP’nin Mart 2011’den bu yana yaptığı çalışmaları 9 maddede sıraladı. Türkiye’nin çok uzun süredir terör örgütlerinin hedefi altında olduğuna dikkat çeken Uzun, “Ülkemiz içinde teröre karşı sürdürülen mücadelenin sınırlarımızın ötesinde sürmesi ise, uluslararası anlaşmaların ve angajmanların sağladığı bir haktır. Bu bağlamda Türkiye’nin kendi güvenliğini sağlamak amacıyla Suriye toprakları üzerinde sürdürdüğü terörle mücadelenin meşruluğuna inanıyoruz. Ancak terörle mücadelenin Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygı gösterilerek ve doğrudan Şam yönetimiyle ilişki kurularak sürdürülmesinin en doğru yol olduğu inancındayız. Aklımızdan çıkarmamamız gereken bir gerçek var, o da Suriye’nin barışı ile Türkiye’nin huzurunun iç içe geçmiş olduğudur” ifadelerini kullandı.

SİYASET YARGIYI RAHAT BIRAKMALI
TBMM'de görüşülen Yargı Paketi hakkında İYİ Parti adına konuşan Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, “Siyaset yargıyı rahat bırakmalı, yargı mensupları siyasetten ve siyasetçiden uzak durmalıdır” dedi. Örs konuşmasında şu görüşlere yer verdi: “Yargının siyasallaşması ve yargı bağımsızlığı, kanaatimce, Türk yargısının en önemli sorunudur. Bunu halletmeden çıkaracağımız paketlerin, yapacağımız reformların değeri olmaz, bunlar amacına hizmet etmez. Şunu açık ve net olarak bu kürsüden ifade etmek istiyorum: Siyasi iktidarın emrinde yargı olmaz, olamaz; siyasetin etkisi altında karar veren yargıcın mahkemesinden de adalet çıkmaz.”

Konuşmasında yargı bağımsızlığına vurgu yapan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs “Yargı bağımsızlığı, yargının siyasallaşması ve bunlara ilave yargıda kadrolaşma, bu üç temel sorun bugün yargımıza duyulan güvensizliğin temelini oluşturuyor. Güven veren ve erişilebilir bir adalet sistemi oluşturmak istiyorsak bu üç büyük sorunu ortadan kaldırmalıyız.” dedi.

ÇAYKUR İŞÇİSİ UNUTULDU
Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya açıklamalarda bulundu. Kaya’nın açıklamaları şöyle: “Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı katıldığı bir programda ‘Geçici işçilerimizle alakalı bir söz vermiştik. Hamdolsun, sözümüzü tuttuk, geçici işçi kardeşlerimizin çalışma sürelerini 9 ay 29 güne kadar uzattık’" demiştir. Tüm mevsimlik işçilerimiz gibi ÇAYKUR'da çalışan mevsimlik işçilerimiz de bu açıklamayla umutlanmıştır ancak işin aslı sonradan ortaya çıkmıştır.

Sayın Bakanın müjdelediği düzenleme, yalnızca Tarım ve Orman Bakanlığında araştırma ve proje faaliyetlerine ait işleri yürüten 1.064 geçici işçimizi kapsamaktadır. ÇAYKUR'da çalışan yaklaşık 9.500 mevsimlik işçimiz yine unutulmuş ve âdeta hayal kırıklığına uğratılmıştır. Buradan Hükûmet yetkililerine bir kez daha çağrıda bulunuyoruz ve elinizi vicdanınıza koyun diyoruz. Türkiye'de bugün on iki ay çalışan insanlar geçinemezken altı aydan daha az çalışan ÇAYKUR mevsimlik işçilerimiz nasıl geçinsinler? ÇAYKUR'da çalışan mevsimlik işçilerimizin de derdine derman olunmasını ve çalışma sürelerinin uzatılmasını talep ediyoruz.”

KENDİLERİ KÜÇÜK YÜREKLERİ BÜYÜK
Akçaabat Atatürk İlköğretim Okulu 2. ve 4. Sınıf öğrencileri okul çevresinde buldukları bir miktar parayı, Akçaabat Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne teslim etti. Bisiklet sürerken okul çevresinde buldukları parayı Zabıta Müdürlüğü’ne teslim eden koca yürekli çocuklar gönülleri fetheden bir davranışa imza attı.

Paranın düşürülmüş olduğunu düşünen çocuklar vakit kaybetmeden Zabıta’ya giderek durumu anlattılar ve ardından sahibine verilmek üzere parayı tutanakla zabıta ekiplerine verdiler. Zabıta ekiplerince tutanakla kayıt altına alınan para anons edildi. Sahibin Zabıta ekiplerinden teslim alması bekleniyor.

Çocukların bu davranışını takdire şayan bulan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Güzel ahlakı öğrenmiş ve aileleri tarafından güzel yetiştirilmiş çocuklarımızı ve ailelerini tebrik ediyorum. Bu zihniyette gençlere her zaman insanlığın ihtiyacı olacaktır. Küçük yaşlarına rağmen yüce gönüllülükleriyle kalplerimize taht kuran minikler, herkese örnek olacak bir davranış sergilediler.” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi