SEN OKU DİYE!
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ilköğretim ve lise seviyesinde eğitim gören İstanbullu çocukların yeni eğitim döneminde yanlarında olabilmek için “Sen Oku Diye” eğitim yardımı projesini başlatıyor. Proje kapsamında; her öğrenciye 300 TL maddi destekte bulunulacak. Şehit çocuğu, yetim, öksüz ve engelli yüz bin öğrencinin faydalanacağı projeye başvurular 19 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında online olarak yapılacak. İBB Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından yürütülen projede, dezavantajlı ve yardım gereksinimde olan çocuklara; eğitimde fırsat eşitliği sağlanması hedefleniyor. Projeden yüz bin şehit çocuğu, yetim, öksüz ve engelli öğrenci yararlanabilecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni tebrik ediyoruz.

ŞİMDİ NE OLACAK?
AK Parti Of İlçe Kongresi’ne saatler kala kriz alevlenince, Genel Merkez’in Ahmet Çapoğlu’nu aday göstermesine rağmen kongre ertelendi. Çünkü bir diğer isim Ünal Çelik, Genel Merkez’in kararına rağmen aday olacağını duyurdu. Daha sonra da AK Parti İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, “Of ilçe kongremiz ileri bir tarihe ertelenmiştir” ifadelerine yer verildi. Şimdi merak edilen konu bu krizin nasıl aşılacağı yönünde. Krizi tabii ki Of’un partili isimleri orta yolu bularak aşacaktır. Ancak nasıl bir orta yol bulunacak onu biz de merak ediyoruz.

BİRLİKTELİĞİNİZ DAİM OLSUN
Hafta içinde duyurmuştuk ve açıklama resmen yapıldı. AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi’ye kendi yöneticisi Enes Aslan rakip oldu. Aslan’ın adaylık açıklaması şöyle: “Kuruluşundan bugüne kadar yönetim kurullarında birçok farklı ve önemli görevlerde bulunduğum, son 6 yıldır da İl Başkan Yardımcılığı ve İl Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunduğum AK Partimizden bu dönem İl Başkanlığı’na aday olduğumu siz değerli dostlarımıza duyurmak istiyorum. Her ne kadar tüzük gereği olmasa da etik gereği İl Yönetim Kurulumuzdan-aday olmamızdan dolayı- istifa ettiğimi de belirtmek istiyorum. Bugüne kadar bizlere kendisi ile beraber çalışma fırsatı sunan Değerli İl Başkanım Haydar Revi Bey’e ve dava arkadaşlarıma da teşekkürlerimi sunuyorum. Allah birlikteliğimizi daim ve kaim eylesin.” Aslan birliktelik mesajı verdiğine göre, Ankara’dan İl Başkanı Revi’nin ismi yeniden aday olarak gelmesi durumunda geri adım atacaktır diye durumu yorumlayabiliriz.

KRİZDE SON PERDE
Avrasya Üniversitesi ile Yomra yerleşkesi arasında yaşanan arazi krizi devam ediyor. Şimdi de, Yomra Kaymakamlığı üniversiteye yazı göndererek, arazinin tahliye edilmesini ve belediyeye devredilmesini istedi. Yomra Kaymakamlığı Avrasya Üniversitesi’ne gönderdiği yazıda şu ifadeler yer aldı: “Yazının tarafınıza tebliğ tarihi itibariyle 15 gün içerisinde taşınmazın tahliyesinin yapılarak Yomra Belediye Başkanlığı’na teslim edilmesini; Taşınmazın belirtilen süre içerisinde tahliye edilmemesi halinde 2886 sayılı Kanunun 75 maddesi uyarınca Kaymakamlığımızca tahliye edileceğinin bilinmesini, yapılacak olan tüm masrafların tarafınızdan tahsil edileceğini hususunda; Bilgi ve gereğini tebliğen rica ederim. Eyüp Özdemir Kaymakam.” Bakalım bu krizin sonu nereye varacak.

ACI GÜN
AK Partili Cevat Kara baba acısı ile sarsıldı. Baba Orhan Kara’nın cenazesi dün Yomra Taşdelen Çıraklar Mahallesi’nde aile kabristanlığına defnedildi. Orhan Kara’ya rahmet, ailesine sabır diliyoruz.

TAKDİRE LAYIKSIN DOKTORUM
Şavşat Arpalı Köyü’nden Nuri Aydın ‘Takdire Layıksın Doktorum” diyerek Dr. Eren Abatan, hemşire Hatice Kurt ve hemşire Zehra Duman’a hitaben bir şiir kaleme aldı. Biz de yayınlayalım istedik.

Dert bir değil hangisini söyleyip yazayım,
Tutmuyor bacaklarım doktorları gezeyim,
İşitmiyor kulaklarım her şeyi sezeyim,
Kader böyle yazmış benim yazımı.

Dereler gibi coşar çağlarım,
Kurudu yemiş veren bağlarım,
Oturup dizlerinde çocuk gibi ağlarım,
Mevlam böyle yazmış benim yazımı.

Nuri çok ağlayıp gözyaşı dökme,
Mendil alıp da silenin olmaz,
Düşersin yataklara bakanın olmaz,
Mevlam acı yazmış benim yazımı.

Editör: Haber Merkezi