BİZİ TAKİPTE KALIN!
Dipsiz Göl’de yaşanan doğa katliamını tüm Türkiye’nin gündemine oturdu. Kendimizi övmek gibi bir gaflete düşecek değiliz ama şunun altını çizmek istedik: Bu haberi ilk yayınlayan kurum gazetemizdir.

Objektif haberciliğinden ödün vermeyen Sonnokta bu tarz olayları da gündeme taşımaya devam edecektir. Bu şehir, bu bölge ve bu ülke hepimizin ise yaşanan bu tarz doğa katliamlarının gazete olarak her zaman karşısında olacağız.

Şehrimizin de her daim sesi olmaya devam edeceğiz. Haber için arayan, tebrik eden, destek veren herkese de ayrıca teşekkür ediyoruz. Daha önce de belirtmiştik, yine aynısını dile getiriyoruz: “Bizi takipte kalın.”

O AKADEMİSYEN KAYITSIZ KALMADI
Dipsiz Göl’ün başına gelenler malûm... İnsanın vicdanını sızlatıyor. İnsanoğlunun hırsının doğayı, dünyayı nasıl yok ettiğinin bir misali orada yaşananlar. KTÜ’de bir süre halk bilimi alanında önemli çalışmalara imza atarak Trabzon’un önemli kültür unsurlarını bilim literatürüne kaydeden İzmir Demokrasi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Aça da Dipsiz Göl’deki vahşete kayıtsız kalmadı.

Bölgedeki çobanlık kültürünü de araştırıp kitap hâline getiren Doç. Dr. Aça, bu çalışmasına konu olan çalışmaları yürüttüğü sırada Dipsiz Göl’le ilgili hislerini şöyle aktardı: “Çorak bir yayla/vadi sistemi içinde eşsiz güzellikte bir serap gibiydi Dipsiz Göl. Koyun sürüleri ve çoban ateşi eşliğinde saatlerce oturmuştum kıyısında. Defineci barbarlığına kurban edilmiş. Çok yazık...”

DİPSİZ BİR CEHALET
Sinan Oğan da Dipsiz Göl’de yaşanan kıyıma tepki gösterdi. Oğan’ın açıklaması şöyle: "12 bin yıllık tarihi Dipsiz Göl definecilerin hırsı sebebiyle devletin göz göre göre yok edildi. Dipsiz bir cehalet, dipsiz bir para hırsı, dipsiz bir zihniyet... Neticesi, bu doğa harikası Dipsiz Göl artık yok! Ne diyelim, gözünüzü toprak doyursun.”

ERDEM’DEN TEŞEKKÜR
Trabzon’un merak ettiği Yavuz Selim Stadı’nın yeniden yapılıp yapılmayacağı konusu Trabzon Büyükşehir Belediyesinde İYİ Parti Grup Başkan Vekili Davut Çakıroğlu tarafından Başkan Murat Zorluoğlu’na sorulan soruyla netleşti.

Bir saha yapılacağı ancak bu sahanın halka açık olacağı, amatör takımların karşılaşmalarının olmayacağı ve soyunma odalarının da bulunduğu bir tesisin olmayacağı ortaya çıktı.

Böylece ortadan bir belirsizlik kalktı. Bunun üzerine Amatör Spor Kulübü Federasyonu Başkan Cahit Erdem, belirsizliği “sorusuyla” ortadan kaldıran Çakıroğlu’na teşekkür etti.

Erdem “Davut Bey bu konuda olan bir türlü açıklanamayan fikirleri Trabzon kamuoyunuzun bilgilenmesine sunduğunuz için teşekkürler.” dedi. Çakıroğlu ise Erdem’e “En azından izleyeceğiniz yol muhatap belli oldu kimse topu taca atamaz.” şeklinde yanıt verdi.

CHP AKÇAABAT’TA NELER OLUYOR?
CHP Akçaabat İlçe Başkanlığında yarış, kıyasıya sürüyor. Mahallelerden delege seçimlerinin belirlendiği süreçte 5 isim adaylığını açıklarken bu isimler arasından 3 kişinin daha ciddi çalışmalar yürüttüğü ve yarışa gireceği tahmin ediliyor. Akçaabat, delege gücü nedeniyle partinin ağır toplarının da müdahil olduğu bir yer oldu.

İl Başkanı Güzide Uzun’un Bayram Turan’ı desteklediği ileri sürülürken Ali Türen Öztürk’ün ise Mustafa Bak ismini öne çıkardığı öğrenildi. Adaylardan Cengiz Bölükbaşı’nın ise daha bağımsız hareket ettiği öğrenildi. Bölükbaşı’nın mahalle delege seçimlerine hiçbir şekilde müdahil olmadığı kaydedilirken Bölükbaşı’nın kendi mahallesinde, bir başka aday tarafından hazırlanan listede delege listesine konulmadığı ortaya çıktı. Bölükbaşı, bir başka aday tarafından farklı bir mahalledeki listeden delege oldu.

Editör: Haber Merkezi