DSP MESAJ YAYIMLADI
Demokratik Sol Parti (DSP) Trabzon İl Başkanı Hadiye Ölmez, merhum Başbakan Bülent Ecevit’in eşi Rahşan Ecevit’in vefatıyla ilgili mesaj yayımladı. Ölmez “Partimizin kurucusu ilk Genel Başkanımız Sayın Rahşan Ecevit’i kaybettik. Allah rahmet eylesin. Işıklar içinde uyusun. Anıları ve mücadeleleri, rengini şehitlerimizin kanından alan ay yıldızlı bayrağımızın yanında dalgalanan ak güvercinli mavi bayrakta sonsuza dek yaşayacaktır.” ifadelerini kullandı.

KUVVETLİ’DEN BİR DİZİ SORU
İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, Barış Pınarı Harekâtı ile ilgili bir dizi soru sordu. Kuvvetli “Bildiğiniz gibi Fırat'ın kuzeyinde, emperyalist güçlerin desteğiyle oluşturulmak istenen terör koridorunu berhava etmek için -haklı olarak- ‘Barış Pınarı Harekâtı’ adını verdiğimiz bir operasyon başlatmıştık. Kaçınılmaz hale gelen bu operasyonun başlatılmış olması hususunda da yurt içinden ve yurt dışından operasyonun haklılığı yönünde destek almıştık.

Şimdi iktidar erkini elinde bulunduranlara bu operasyona ilişkin şu soruları sormak istiyorum: 450 kilometrelik Suriye sınırımız boyunca var olan terör örgütlerinin 32 km geriye çektirilmesini amaçlayan bu operasyon başarılı bir şekilde devam ederken neden durduruldu? Operasyon durdurulduktan sonra bu kadar şehit vermemizi nasıl izah edeceksiniz?

Operasyonun durdurulması ile ilgili yapılan antlaşmanın şartlarının ihlal edilmesine rağmen operasyon neden devam etmiyor? Barış Pınarı Harekâtı adını verdiğimiz bu operasyon durdurulunca bölgenin kan akan pınara döndüğünü ne zaman idrak edeceksiniz?

Bu kadar şehit kanının akmasının baş sorumlusu olan ABD ile bölgede iş tutmaya devam edecek misiniz? Yaşanan şehadet olayları neticesinde evladını kaybeden analara, eşini kaybeden kadınlarımıza, babalarını kaybeden, küçük yaşta yetim kalan evlatlara bir açıklama borçlu olduğunuzu ne zaman fark edeceksiniz?”

YENİ SİSTEME TAŞ KOYMAYIN!
Mersin-Akçaabat-Trabzon hattında çalışan dolmuşlarda büyük bir yeniliğe yakın zamanda imza atılacak. Bu konuda tüm dolmuş esnafı tek vücut olup yeni sisteme hazır olmuşken hâlen daha bazıları buna taş koymaya çalışıyor! Korktukları durum ise yeni sistemde daha önce pasife düşen üyelerin aktifleşmesi… Bu aktifleşmeyle birlikte yarın öbür gün yapılacak seçimlerde koltuğu kaybetme korkusu yaşıyorlar.

Bu arada yeni sistemle birlikte Trabzon Büyükşehir Belediyesinin otobüslerini ilçeden çekip ilçeyi yeni yarım otobüslere bırakması yöntemi konuşuluyor. Akçaabat’tan çekilecek otobüsler daha ihtiyaçlı merkez mahallelerine aktarılabilir. Oldukça doğru bir adım. Ancak Akçaabat şoförünü temsil ettiğini zanneden bazı isimler “Otobüsler kalkmayacak.” diyor ve bunun için gayret sarf ediyor. Tabii bu çıkış şoförden çok ciddi tepki gördü. Bakalım önümüzdeki günler, nelere gebe!

KİTAP ŞUURU VE YENİ KİTAP
Türkiye’nin en büyük ve en faydalı kitap hareketlerinden biri “Kitap Şuuru” dur. Gönüllü bağışçılar tarafından toplanan yüzlerce kitap yıllardır ücretsiz bir şekilde sosyal medya üzerinden okuyuculara ulaştırılıyor. Tek beklenti ise alıcının kitabı okuyup kısa bir değerlendirmesini paylaşması. Tabii faaliyetler bunlarla sınırlı değil kitap tanıtımları, kitap toplantıları ve kitap yayınları olmak üzere hareket büyük bir etkiye sahip.

Bu hareketi bu hâle getiren başlıca isim ise “Kitaplarla Söyleşi 1” ve “Kitaplarla Söyleşi 2” kitaplarının da yazarı olan eğitimci Oğuzhan Saygılı’dır. Saygılı, yaptıkları faaliyetlerinin bir çıktısı olan ve Zafer Saraç’ın hazırladığı “Seyahat Diyen Kitaplar” çalışmasını da gazetemize gönderdi.

Bu eser, 7-20. yüzyıllar arasında kaleme alınmış 25 seyahatnamenin tanıtımlarını bir araya getiriyor. İsmi de meşhur seyyahımız Evliya Çelebi’nin “Seyahat ya Resullah!” ifadesine nazire. Zevkle okuyacağız. Okurlarımızın da okumasını öneririz.

Editör: Haber Merkezi