GÜMRÜKÇÜOĞLU ADAY OLSAYDI…
Dün Trabzon Botanik içerisinde hizmete giren ilk Millet Kıraathanesi’nin açılış törenindeydik. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun biraz gecikmeli katıldığı törene Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, AK Parti 25. ve 26. Dönem Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi dışında katılan yetkili ya da partili olmaması dikkat çekti. Açılışta bulunanlar, “Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu yeniden belediye başkan adayı gösterilseydi bu açılışta 5 bin kişi olurdu” demekten kendilerini alamadılar.

YOMRA’DA NELER OLUYOR?
31 Mart seçimlerinde kıyasıya bir yarışın yaşanacağı daha şimdiden belli olan Yomra’da tansiyon yükselmeye başlıyor. AK Parti Milletvekili Salih Cora’nın Yomra ziyaretinde sarf ettiği sözler ilçede bir hayli tepki çekerken İYİ Parti Adayı Mustafa Bıyık’ın da konu hakkında açıklamaları hemen geldi. Bıyık, ayrıca “Yomra’da iş yapmakta olan bazı Yomralı ve Trabzonlu işadamlarına işleri nedeniyle siyasi baskılarda bulunularak şahsıma ve partimize karşı açıklama yapmaları istenmektedir. Yomralıların bu hususu bilmelerini özellikle istirham ediyorum. Yomra’da değişim kaçınılmazdır. Bu değişimi yapacak olan Yomralılardır. Hiç kimse türlü entrikalarla bu değişimin önüne geçemeyecektir” dedi. Öte yandan bugün saat 12.30’da İYİ Parti Yomra Kurucu İlçe Başkanı Gündoğdu İskender, Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte basın toplantısı düzenleyecek. İskender’in İYİ Parti’den istifa edeceği öğrenilirken istifa gerekçesi hakkında çeşitli dedikoduların olduğu da öğrenildi.

VAKFIKEBİR’DE GÖVDE GÖSTERİSİ
Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, dün geniş katılımla birlikte projelerini tanıttı. 5 yılda yerel imkanlarla toplam 80 milyon civarında bir yatırım gerçekleştirdiklerini söyledi. Ve yeni dönemde sosyal projelere ağırlık vereceklerini açıkladı. İskele Projesi, ekolojik üst geçit, Sahil Parkı, Ekmek Temalı Millet Bahçesi, Karavan Park Projesi, Pazaryeri Projesi, Mendirek Çay Bahçesi Projesi, Turizm Master Planı, Alt Geçti Projesi, Dış Cephe Sağlıklaştırma Projesi, Sokak ve Cadde Düzenleme Projesi, Fakülte Projesi gerçekten dikkat çekici.

BU SERGİ ARSİN’E ÖZEL
Arsin Belediyesi’nin öncülüğünde, Arsin Kaymakamlığı’nın desteği ve Doğal ve Tarihi Değerleri Koruma Derneği’nin işbirliği ile yürütülen Arsin İlçesi Nitelikli Kültürel (mimari) ve Doğal Varlıklar Envanter Projesi’nin tanıtım ve fotoğraf sergisi etkinliği yarın saat 13.30’da Zorlu Grand Otel’de yapılacak. Proje süresince Arsin ilçesindeki her türlü tarihi varlıklar tespit edilerek kayıt altına alındı.

PROJEYE TAM DESTEK
Karadeniz Geri Dönüşüm, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın başlatmış olduğu #sıfıratık projesi kapsamında naylon poşet kullanımını azaltmaya yönelik yapılan çalışmalara katkıda bulunmak amacıyla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne bez torbalar teslim etti. Bu kapsamda İl Müdürü Uğur Korkmaz’a, Müdür Yardımcısı Bülent Sağır’a, Şube Müdürü Derya Sağır’a ve Proje Sorumlusu Nilüfer Kuturoğlu’na teşekkür edildi.

ÇANAKKALE HASSASİYETİ
18 Mart Çanakkale Destanı’nın 104. Yıldönümü Trabzon’da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Trabzon Valiliği önünde düzenlenen törenin ardından Trabzon Şehitliği’ne ziyaretler gerçekleştirildi. Devlet erkânının yanı sıra İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle Ali Sağır, Derviş Köz ve Davut Çakıroğlu ve parti yöneticileri ile birlikte şehitliği ziyaret etti. CHP Ortahisar Belediye Başkan Adayı M. Salih Akyüz de şehitlikteydi. Öte yandan Salih Akyüz, Çanakkale Zaferi ile ilgili kendi yazdığı şiiri seslendirdi. Sosyal medya hesaplarından da paylaştığı şiir beğeni topladı.

Editör: Haber Merkezi