CORA HAKLI AMA…
AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora, Almanya’dan 8 Mart’ta dönen ve karantina süresini geçirmeden TBMM’deki genel kurula katılan HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş’a tepki gösterdi. Cora, “HDP Grup Başkan vekili Meral Danış Beştaş, geçen hafta Almanya’da katıldığı bir programın ardından 14 gün kuralına uymayarak meclise gelmiştir. Utanmadan birde koronavirüs ile ilgili kanun teklifi verdi.

Ele verir öğütü, gider keser söğütü. Bir de konuşunca mangalda kül bırakmazlar. Bu şekilde meclise gelmesi, vücudunda pimi çekilmiş bomba ile dolaşması demektir. Acaba Kandil’den mi bu talimatı aldılar? Aklımdan geçmiyor değil!” dedi. Cora sonuna kadar haklı. Ancak yurt dışından gelen isimler için bir tedbir uygulanabilir ve bu potansiyel zat da pek ala karantinaya alınabilirdi. Keşke alınsaydı.

SEFERBERLİK TAKDİRLİK
Trabzon İl Emniyet Müdürü Metin Alper: “Büyük bir destanın adıdır Çanakkale. Kahramanlığın yazıldığı yerdir Çanakkale. Hiç bir zaman bağımsızlığından vazgeçmemiş bir milletin kahraman evlatları, Çanakkale’de, milletimizin bekası uğruna tarihin hiçbir devrinde unutulmayacak bir destan yazarak Çanakkale’yi geçilmez kılmışlardır.

Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün deyimiyle, Çanakkale Zaferi Türk askerinin ruh kudretini gösteren, şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale Muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur.”

KEPENKLER KAPALI
Trabzon'da, koronavirüs önlemleri kapsamında sosyal hayatın kısıtlanması kararının ardından, meydanlar boşaldı. İçişleri Bakanlığı genelgesi ile koronavirüs önlemleri kapsamında bazı işletmeler, geçici süreyle kapatıldı. Trabzon'da birçok işletme sahibi, kepenklerini açmadı. Yasağın ardından kentin işlek caddelerinde yoğunluğun azaldığı gözlendi. Günün her saati insanlarla dolup taşan Atatürk Alanı da boş kaldı. Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, işletmeleri denetleyerek, esnafa uyarılarda bulunuyor.

ÇIKMAYIN EVDEN
Bakan da uyarıyor, sağlıkçılar da uyarıyor ama bazıları dinlemiyor: Eğer elzem bir işiniz yoksa çıkmayın evinizden. Bu virüsle başka türlü mücadele etme şansımız yok. Trabzon şehir merkezine bakınca genellikle 60 yaş üstünün sokakta olduğunu görüyoruz. Genellikle de emekli vatandaşlarımız sokakta. Tehlike doğurduklarından farkında değiller galiba! Bu vatandaşlarımızı uyaralım; kendinizi belki düşünmüyor olabilirsiniz lakin potansiyel hasta olarak toplumu yani hepimizi tehdit ediyorsunuz. Tekrarlıyoruz, elzem bir işiniz yoksa çıkmayın evden.

BİRAZ DAHA DİKKAT!
Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) tarafından, koronavirüs nedeniyle yaşanan sipariş iptalleri ile ilgili bilgilendirme için üyelere geçilen mailde “bugün akşam saat 17.00’a kadar e posta atmalısınız” denildi. Buraya kadar her şey normal olarak görünse de bu bilgilendirme maili iddiaya göre üyelere, aynı gün saat 18.10’da gönderilmiş. Bu mailleri doğru zamanında atmak gerek, iş işten geçtikten sonra değil. Dediğimiz gibi bu bir iddia. Eğer bu iddia doğruysa DKİB yetkililerine dikkatli olmaya davet ediyoruz.

ÇAKIROĞLU’NUN HÜZNÜ
Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Başkan Vekili Davut Çakıroğlu, Çanakkale Zaferi nedeniyle yaptığı paylaşımda bakın neler dedi: “Dün TC’nin tabelalardan kaldırılmasının milli ve manevi bir yozlaşma olduğunu, bunun yol olacağını söyledik. Yol açacak, farklı etkiler ortaya çıkaracak dedik. Adeta bir virüs gibi milli ve manevi ruha, bünyeye sirayet edecek ve Allah korusun kötü neticelere vesile olacak dedik. Kıyamet koptu.

Bugün gelinen noktada haklı çıkmanın hüznünü yaşadığımı belirtmek istiyorum. Bugün, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Türkiye Cumhuriyeti ve Atatürk olmadan 18 Mart Çanakkale Zaferi anma afişleriyle şehri süslemiştir. Aklımızı öfkemize yenik düşürmeden ilgililere soruyoruz. Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti olmadan Çanakkale Zaferi nasıl oluyor?” Çakıroğlu’na bir cevap gelir mi acaba?

Editör: Haber Merkezi