CORA’NIN ÇABASI
Trabzon ile ilgili her konuda elini taşın altına koymaktan asla tereddüt etmeyen AK Parti Trabzon Milletvekili Avukat Salih Cora, Düzköy Belediye Başkanı Yılmaz Ankara ile birlikte ilçenin geleceğinin yapılanması konusunda Başkent’te temaslarda bulundu. Cora Ankara ile birlikte, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal’ı ziyaret ettiler ve ilçeye yapılması planlanan yatırımlar ve projelerle ilgili bilgi vererek destek istediler. Görüşmelerin çok verimli geçtiğini ifade eden AK Parti Trabzon Milletvekili Avukat Salih Cora, “Düzköy ilçemiz için güzel bir başlangıç yaptık. Önemli bir yol haritası belirledik. Adım adım ilerleyeceğiz. İlçemizin beklediği yatırımları hemşerilerimizin memnun olacağı çok güzel hizmetler kazandıracağız. Heyecanımız çoktur, mazeretimiz yoktur. Haçka bunu fazlası ile hak ediyor” açıklamasını yaptı.

AYVAZOĞLU’NUN ENERJİSİ!
Ankara’da Trabzon Günleri dün yoğun katılım ile başladı. Pazar günü son bulacak organizasyon için günler öncesinden hazırlanmaya başlayan Trabzon Valiliği’nde işin büyük yükünü kuşkusuz Turizm İl ve Kültür Müdürü Ali Ayvazoğlu çekti. Ayvazoğlu, Trabzon Günleri’nde en ufak bir aksilik yaşanmaması adına organizasyonun düzenlendiği Atatürk Kültür Merkezi’nde adeta mekik dokudu. Ayvazoğlu tüm stantlardaki işleyişlerle de tek tek ilgilendi.

HER YER TRABZON VE ZORLUOĞLU
Trabzon Günleri’nin açılışında yapılan protokol konuşmalarının sürpriz konukları da vardı. AB Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger ve eşi Marilena Georgiadou Berger mesela. Bayan Berger’in, Türkçe ‘Bize her yer Trabzon’ sözleri büyük alkış aldı. Ve bir de Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun güzel hazırlanmış konuşması. Zorluoğlu’nun Trabzon’u çok iyi bir şekilde tasvir eden konuşma metni açılışa katılanlar tarafından oldukça beğenildi. Zorluoğlu’nun konuşma metinde Fatih, Kanuni ve Yavuz vurgusu yapmasının yanı sıra, “Tüm Trabzonluların başkanıyım” sözleri de dikkat çekti. Zorluoğlu’nun daha ilk günden stantların hepsini en az 2 kez ziyaret etmesi de gözlerden kaçmadı.

VEKİLLERİN SOFRASI
Trabzon Günleri’ne katılan milletvekilleri yemeklerini organizasyonun ziyaretçileri ile iç içe yedi. Açılış töreninin ardından bir hayli yorulan ve acıkan vekiller soluğu yöresel yiyeceklerin satıldığı çadırda aldı. Yemek yemek isteyen vatandaşların uzun kuyruklar oluşturduğu çadır, milletvekillerine de ev sahipliği yaptı. Geniş kalabalıkların içinde apar topar yemeklerini yiyen milletvekilleri vatandaşlarla hasbihal etme fırsatını da yakaladı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkanı Murat Zorluoğlu ve eşinin de bulunduğu sofrada samimi diyaloglar oluştu. Yemeğin ardından milletvekilleri ve Zorluoğlu, stantları gezmek üzere çadırdan ayrılırken eşi Sevcan Zorluoğlu, Trabzon Günleri’nin konuklarıyla sohbete devam etti.

MUSTAFA BIYIK FARKI
Gerek seçim sürecinde gerekse de seçimlerin ardından tarzı ile öne çıkın Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, alkışlık bir harekete daha imza attı. Belki önemli bir şey değil ancak son yıllarda yapılamayan bir şeyi yaptı. Bıyık sosyal medya üzerinden, İŞKUR üzerinden yapılan alımlardan Yomra’nın payına 10 kişi düştüğünü ve vatandaşların ilana başvuru yapmalarını istedi. Herkesin şikayet ettiği ancak dönemlik işçi için bile torpil bulma derdine düştüğü torpil düzeninde başkanlar genelde sessizce alım yapma yolunu seçtiler, seçiyorlar. Mustafa Bıyık’ın bu hareketi vatandaşlara, “Bizlere iş ilanlarına herkesin başvuru yapma hakkı olduğunu tekrardan gösterdiğin için sonsuz teşekkürler” dedirtti.

Editör: Haber Merkezi