EN BÜYÜK GÜVENCE
Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Ustaoğlu, mesajında, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Samsun'a ilk adımı atarak milli mücadele ateşini tutuşturduğu 19 Mayıs 1919'un, esarete hiçbir vakit boyun eğmeyen, hürriyete tutkun necip milletin yeniden ayağa kalktığı ve Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı bir tarih olduğunu ifade etti. Ustaoğlu, “Gençlere olan güvenini ve inancını ortaya koyan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 100 yıl önce milletimizin istikbalini ve istiklalini gençlerimize emanet etmiştir. Mazimizden aldığımız güç ve ilhamla geleceğe emin adımlarla yürürken en büyük güvencemiz gençlerimizdir” mesajını paylaştı.

SONSUZA DEK YANACAK MEŞALE
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Milli Mücadele’nin 100. Yılı ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda, “Milli Mücadele ruhu ve bağımsızlık meşalesi, Atatürk’ün geleceği emanet ettiği gençlerimizin elinde sonsuza dek yanacaktır” dedi. Hacısalihoğlu, “Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin ateşinin yakıldığı bu tarihte Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından başlatılan Milli Mücadele, hem Türk milletinin kaderini değiştirmiş hem de dünyadaki birçok ulusa da umut olmuştur. Milli Mücadele ruhu ve bağımsızlık meşalesi, Atatürk’ün geleceği emanet ettiği gençlerimizin elinde sonsuza dek yanacaktır. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere milletimizin bağımsızlığı yolunda mücadele veren bütün şehit ve gazilerimizi bir kez daha minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz” ifadesini kullandı.

VERİLEN DEĞERİN GÖSTERGESİ
AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında, “Kurtuluş Savaşımızın başlangıcı ve bağımsızlığımızın sembolü olan 19 Mayıs 1919'da aziz milletimiz, istiklal ve istikbaline her koşulda sahip çıkacağını tüm dünyaya göstermiştir” ifadelerini kullandı. Cora’nın mesajı şöyle devam etti: “Bundan tam bir asır önce; Birlik, beraberlik, kararlılık ve inançla verilen, ebediyete kadar unutmayacağımız ve gurur duyacağımız bu eşsiz mücadele Cumhuriyetimizin kuruluşuyla taçlanmıştır. Vatan ve bayrak uğruna canını ortaya koymaktan hiçbir zaman imtina etmeyen bu millet; bağımsızlık mücadelesi veren başka milletlere de her zaman öncülük etmiştir. Bugünün; Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi, gençlerimize verilen değerin en büyük göstergesidir.”

MÜCADELENİN MİLADI
AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili açıklamasında, “Türk Gençleri; Türk istiklalinin ve Türk Cumhuriyeti'nin yılmaz bekçisi, bugünün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir” dedi. 19 Mayıs 1919'da bağımsızlık mücadele meşalesinin yandığını belirten Revi, “Bağımsızlık mücadelesinin miladı 19 Mayıs'tır ve bu bitmeyen yolculuk hala devam etmektedir. 19 Mayıs 1919'da nasıl ki o dönemin gençleri ülkemizin evlatları bağımsızlık mücadelesinin birer neferi olduysa bugün de yine ülkemizin geleceğinin teminatı olan gençlerimiz ülkemizin bağımsızlığı için yine aynı azim ve kararlılığı yüreklerinde ve imanlarına taşımaktadırlar. Bunun en yakın örneği 15 Temmuz gecesi hain darbe kalkışmasını karşı canını siper ederek bağımsızlığımızı küresel güçlerin taşeronlarına teslim etmeyen Türk milletinin kıymetli evlatları anneleri, babaları ve işgal girişimine karşı duran aziz millerimizdir” şeklinde konuştu.

İNANCIN KUVVETLENDİĞİ GÜN
İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli’nin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeni ile yayınladığı mesaj şu şekilde: “19 Mayıs 1919 Türk milletinin kaderini değiştiren Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli tarihlerinden biridir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk kurtuluş mücadelesine İstanbul hükümetinin tüm engellemelerine rağmen 16 Mayıs günü İstanbul'dan başlayan yolculuğunu 19 Mayıs günü Samsun'a ayak basarak başlatmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk bugün Türk milletinin geleceğini belirlemek amacıyla bizatihi inisiyatif alarak Milli Mücadele'ye karşı çıkan aciz ve yalnızca kendi menfaatlerinden başka bir amacı olmayan İstanbul hükümetine rağmen, Türk milletinin tarihinde hiç olmadığı gibi esarete boyun eğmeyeceği başta itilaf devletlerine olmak üzere bütün dünyaya haykırmıştır. 19 Mayıs, Türk Milleti'nin bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü, kurtuluş ateşinin yakıldığı ve aydınlık bir geleceğe olan inancın kuvvetlendiği günün adıdır.”

CUMUR UNUTULMADI
Yedi yıl önce geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Trabzon eski Milletvekili Mustafa Cumur mezarı başında anıldı. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç anma ile ilgili, “Güzel bir müslüman ve insan olarak yüreğimizde çok güzel hatıralar bırakan ve şehrimize güzel hizmetler kazandıran Trabzon Milletvekilimiz merhum Mustafa Cumur ağabeyimizi vefâtının 7. sene-i devriyesinde kabri başında dualarla yâd ettik. Ruhu şâd, mekânı Cennet olsun” dedi.

Editör: Haber Merkezi