EKİM’İ DE RAHATSIZ ETTİ
Trabzon’un Akçaabat ilçesinin Söğütlü Mahallesi’ne İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun pankartı asıldı. İmamoğlu’nun Akçaabatlı olmasından duyulan gururla asılan pankart, Trabzon Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye ekiplerince söküldü. Yaşanan gelişme hem şaşkınlık hem eleştiriye neden oldu. Dün gazetemize ulaşan bir iddiaya göre de Akçaabat Belediyesi’nin AK Partili Başkanı Osman Nuri Ekim bile yaşanan gelişmeden rahatsız olmuş. Pankartın sökülmesinden yana olmamış ancak yetki sınırında olmadığı için bir müdahalede de bulunamamış. Tabii bu bize gelen bir iddia. Belki Sayın Ekim iddiaya karşı çıkabilir. Nihayetinde pankart söküldü ama bir vatandaş çıktı ve “Ben evime asarım, verin” dedi ve pankart aynı yerdeki bir binaya asıldı. Olan itfaiye aracının yakıtına ve itfaiye yetkililerinin yaptığı mesaiye oldu.

SANAYİNİN YOLU BİTMEK ÜZERE
Araklı Küçük Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Embiya Yılmaz, yönetim kurulu üyelerinden Yunus Taşkın ve Haluk Alemdar Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi’yi makamında ziyaret etti. Hak sahiplerine teslim edilen dükkânlardaki sanayi esnafının çoğu yeni dükkânlarına yerleşerek işlerine başladı. Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi sanayi sitesinin yolunun yüzde 80’ninin tamamlandığını ifade ederek bitme aşamasına geldiğini belirtti.

PAKDEMİRLİ’YE ZİYARET
Ankara’da bulunan Trabzon Valisi İsmail Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Adnan Günnar, Salih Cora ve Bahar Ayvazoğlu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’yi ziyaret etti. Başta fındık olmak üzere ilimizdeki tarımsal faaliyetler ve yatırımların değerlendirildiği toplantıda Trabzon’un ve vatandaşların beklentilerinin Bakan Pakdemirli’ye iletildi.

SOYLU’YA ÇIKTILAR
AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora, Arsin Belediye Başkanı M. Sait Gürsoy ile birlikte İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu makamında ziyaret etti. Bakan Soylu’nun her zamanki gibi tüm sorunlarla büyük bir incelik ve titizlikle ilgilendiğini ifade eden Milletvekili Cora, “Arsin ilçemize yapılacak yatırımlarla ilgili değerlendirmelerde bulunduk. Anında verdiği talimatlarla her işi kolay kıldı. Allah kendisinden razı olsun” şeklinde konuştu.

TERCİHLER BÜYÜKŞEHİR’DEN
Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ÖSYM’nin 2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçlarını açıklamasının ardından, üniversite tercih sürecine giren adaylara “Tercih Danışma Merkezi” adı altında kurulacak merkezlerde rehberlik hizmeti verecek. Üniversite adaylarının geleceklerinin şekillenmesinde yükseköğretimin önemli bir basamak olduğunu dile getiren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Üniversite öğrenimine adım atmak için gerçekleştirilen YKS sonuçları açıklandı ve adaylarımız heyecanlı bir döneme daha girdi. Biz de büyükşehir belediyesi olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün katkısıyla adaylarımıza bir rehberlik hizmeti sunalım istedik. ‘Doğru tercih, doğru üniversite, doğru meslek’ sloganıyla hayata geçirdiğimiz uygulamayla adaylarımızın, yaşamlarında önemli bir yer teşkil edecek yükseköğrenim aşamasına profesyonel yardım alarak geçmelerini, severek okuyacakları bir bölümü ve mezun olduktan sonra zevkle yapacakları bir mesleği seçmelerine katkı sunmayı amaçlıyoruz” dedi.

VEKİLLERE FINDIK ÇAĞRISI
Trabzon’da, 9 STK temsilcisi ile biraya gelerek basın açıklaması düzenleyen Trabzon Fındık Üreticileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Albayrak ve yönetim kurulu üyeleri fındığın sorunlarını dile getirerek milletvekillerine çağrıda bulundu. Albayrak, fındıktaki giderlerin arttığını buna karşın fiyatının ise belirsizliğini koruduğunu dile getirerek, fındığın fiyatının uzmanlarınca hesaplanıp üzerine çiftçinin yaşam ve kar payı konularak belirlenmesi gerektiğini söyledi. Albayrak, “Fındığın girdilerindeki yani gübre, ilaç, işçilik, nakliye gibi kalemlerdeki fahiş artışlar ve ülkemizde yaşanan enflasyon fındığın maliyetini yükseltmiştir. Fındık maliyet hesabı bizzat çiftçi örgütlerinin de içerisinde olacağı bu işin uzmanlarınca hesaplanıp üzerine çiftçinin yaşam ve kar payı konulup belirlenmelidir. Çiftçi piyasanın vahşi inisiyatifine bırakılmamalıdır" dedi.

Editör: Haber Merkezi