TEŞEKKÜR EDİYORUZ
Trabzon’umuzun saygıdeğer büyüklerinden Hasan F. Melek’i gazetemizde ağırlamaktan onur duyduk. Asırlık zaman dilimi içerisinde Trabzon’un her konusuna şahitlik yapan mümtaz büyüğümüz Hasan F. Melek, Trabzon’un dünü ve bugünü hakkındaki tüm olayları resmi ve bilimsel çalışmaları içerisinde barındıran çok kıymetli dosyayı gazetemize kadar gelerek bizleri de böylesine anlamlı görev bilinci içerisine dahil etmesinden son derece memnun olduk. Kendilerine teşekkür ederiz.

USTAOĞLU'NUN UYARISI
Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, koronavirüs salgını ile mücadele konusunda vatandaşları uyardı. Ustaoğlu şunları dile getirdi: “Değerli hemşehrilerim; Covid-19 tehdidi devam ediyor. Lütfen kendimiz için sevdiklerimiz için ülkemiz için maske, mesafe ve dezenfekte kurallarına uyalım. Uymayanları uyaralım.” Vali Ustaoğlu'nun uyarısı dikkate alınmalı.

MESELELER ÇOK DERİN
Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, ABD'li Biden'in hadsiz açıklamaları ile ilgili bakın neler dedi: “Kendisini bugünkü Millet İttifakı'nın mensubu gören partilerin temsilcileri veya sözcüleri, Biden denen zata şunu söyleyebilir mi? Sen bizi ne zannediyorsun, biz bugünkü Türkiye hükümetinin Irak'ta, Suriye'de, Libya'da, Mısır'da, Akdeniz'de girdiği mücadelenin daha da fazlasını yapacağız. Bunu söylesinler gerçekten kafamız karışır. Söylemek çok isterler de meseleler çok derindir. Söyleyemezler. Akşam karar verip sabah Akdeniz'e iniyoruz. Sadece kurulan mevcut sistemin yıkılmasını istemeniz kimlerle yolunuzun çakıştığının en büyük delilidir. Anlatmaktan yorulmayacağız.”

BİRSEN'E SEVGİ SELİ
AK Parti Trabzon İl Yönetim Kurulu'nun eski emektarlarından Erol Birsen'e adeta ziyaretçi akını var. Birsen'in sağlık sorunu yaşadığını duyanlar kendisini evinde ziyaret etmeye devam ediyor. Birsen son ziyaretlerle ilgili, “Sayın Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, Sayın Gümüşhane Milletvekili Cihan Bektaş. İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Erdoğan, Sanayi Ticaret Odası Başkanı İsmail Akçay ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Fatih Gürses Gümüşhane Ardıç Köyü'ne gelerek geçmiş olsun ziyaretinde bulunup beni onurlandırdılar. Bu nazik davranışlarından ötürü hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim. İyi ki varsınız ciğerlerim ayağınıza sağlık” dedi.

OLACAĞIZ!
CHP'li Haluk Pekşen iktidara gidebilecek yolla ilgili paylaşımda bulundu. Pekşen yaptığı paylaşımda, “Bütün partilerin hedefi iktidar olmaktır. İktidar olmak isteyen bütün siyasal partiler iktidar olur. Bunun için; kapsayıcı ve kucaklayıcı bir tüzük, ülkenin sorunlarına çözüm öneren bir program, liyakatli ve yetkin bir kadro. İktidar olmak istiyoruz. Olacağız” ifadelerini kullandı.

İMZALAR ATILDI
Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı ile Teol Kolej ve Anaokulları arasında protokol imzalandı. Protokol Törenine, Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi, Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Üyeleri Köksal Yavuz, Okan Gündoğdu, Teol Kolej ve Anaokulları Trabzon İl Müdür Yardımcısı Nagihan Gündüz ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Eda Kadıoğlu katıldı. Protokol çerçevesinde, Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi çalışanları ve birinci derece yakınlarının çocuklarına Teol Yalıncak Kampüs, Boztepe Modern Kampüs, Armada Yıldızlı Rezidance şubelerinde mevcut fiyat üzerinden yüzde 10 kurumsal indirim yapılacak. Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi, erken çocukluk dönemindeki eğitimin önemine vurgu yaparak, protokolün tüm taraflara hayırlı olmasını diledi.

HAKİM ÜLKE
AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, AK Parti Akçaabat İlçe Başkanlığı'nda gündemi değerlendirdi. Cora, Libya ile yapılan mutabakatın Türkiye için önemine değinerek, “Lozan'la Sevr nasıl geçerliliğini yitirmişse, Seville anlaşması da Libya ile yaptığımız mutabakat ile geçerliliğini yitirmiştir. Çünkü Seville anlaşması, Avrupa'nın egemen güçlerinin Akdeniz’deki münhasır ekonomik bölgenin paylaşım anlaşmasıdır, Türkiye’yi Antalya körfezine sıkıştırma çabasıdır. Seville anlaşması ile mahkûm ülke haline sokulan Türkiye, Libya mutabakatı ile Akdeniz’de hâkim ülke olmuştur” dedi.

Editör: Haber Merkezi