GÖKTAŞ İDDİASI
Ahmet Davutoğlu'nun ayrılma kararıyla birlikte birçok istifa haberinin geldiği AK Partide Eski Trabzon Milletvekili Kemalettin Göktaş'ın da Ali Babacan'ın partisine katılacağı iddia edildi. Babacan, yeni parti hazırlıklarını sürdürüyor. Kasım ayında yeni partinin kuruluşunu duyurmaya hazırlanan Ali Babacan'ın yanında yer alacak isimler de netleşmeye başladı.

Kemalettin Göktaş yeni partide eski bakanlardan Beşir Atalay ve Sadullah Ergin'in ardından Babacan'ın kuracağı partiye katılacağı belirtilen bir ismin daha belli olduğu iddia edildi. Edinilen bilgilere göre Eski AK Parti Trabzon Milletvekili Kemalettin Göktaş da Ali Babacan'ın partisine katılacak. Göktaş’ın, 11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e yakınlığıyla bilindiği ve MHP’den ihraç edilen Samsun Bağımsız Milletvekili Erhan Usta gibi Karadeniz bölgesinde yeni partinin yapılanması için çalışmalar yürüttüğü iddia edildi.

BALTA’DAN GAZİLER GÜNÜ MESAJI
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, göğüslerini vatanlarının selameti için siper etmiş şehit ve gazilerin, milletin nezdinde en muteber mertebeye eriştiklerini belirtti.

Bu toprakların aziz şehitler ve gazilerin fedakârca çabaları neticesinde vatan kılındığını, ay yıldızlı bayrağın, yine onlar sayesin de bu mukaddes vatan üzerinde özgürce ve gururla dalgalandığını vurgulayan Balta “Bizler, aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde tarih sahnesinde millet olarak varlığımızı sürdürüyor ve bu vatan toprakları üzerinde onlardan aldığımız güç ve ilhamla, birlik ve bütünlük içinde hayatlarımızı idame ettiriyoruz.” ifadesini kullandı.

ÜRETİCİNİN YANINDA OLUNSUN
Trabzon’da Ziraat Odalarının üreticinin sorunlarına yaklaşımıyla ilgili dün iki somut örnekle bu köşeden okuyucularımıza ve üreticilere bir durum tespiti yapabilmeleri için olanak sağladık. Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu’yla Ortahisar Ziraat Odası Başkanı Mustafa Bekâr’ın üreticinin sorunlarına yaklaşımındaki farkı örnekledik. Bekâr’ın üreticinin yanında olduğu ve sorunlarına dair korkusuz bir tavır sergilediğini bütün Trabzon kamuoyu bilir.

Bizim önerimiz, tüm Ziraat Odalarının ve başkanlarının tavrının Bekâr gibi olması ve onu örnek alması. Üreticinin sorunlarını söylemekte cesur olup siyasete boyun eğmemeleri… Çünkü siyasetle hareket etmek, siyasetin çıkarını gözetip üreticinin hakkını savunamamaya neden olur. Yazdıklarımızın ardından Ziraat Odalarının genel merkezi Türkiye Ziraat Odaları Birliğinden Trabzon’daki odaları uyaran bir mesaj gitmiş. Hatta iddiaya göre Genel Başkan Şemsi Bayraktar, bazı başkanlarla konuşmuş.

Yazdıklarımızın genel merkeze doğrudan ulaşabileceği gibi birilerinin bu yazılanları genel merkeze iletip kendi yaklaşımını Trabzon’un tüm odalarına dayatılması için baskı da yapmış olabilir. Tabii biz bilemiyoruz. Bildiğimiz tek şey, Sonnokta’nın üreticinin hakkını savunmak için susmayacağıdır.

FORUM’DA FESTİVAL ZAMANI
Forum Trabzon düzenleyeceği “Aile Festivali” kapsamında 21 Eylül-3 Kasım tarihleri arasında ziyaretçisi olan tüm aile bireylerinin keyifle katılacağı, çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacak. 21-22 Eylül tarihlerinde ise TRT Çocuk’un sevilen çizgi karakterleri, Kuti, Aypa, Rupi ve Enda Kare Takımı’nı Forum Trabzon’da oluşturuyor.

Ayrıca TRT Çocuk’un bir diğer sevimli kahramanı Akıllı Tavşan Momo, 26-27 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek sahne şovuyla Akıllı Tavşan Momo Şarkılı Orman’daki maceralarını çocuklarla paylaşacak. Aile Festivali kapsamında 28 Eylül Cumartesi günü ünlü oyuncu Emre Kınay ile “Eşimi En İyi Ben Bilirim”, 5 Ekim Cumartesi günü ise ünlü tiyatrocu ve sunucu Evrim Akın ile “Aileler Yarışıyor” yarışmaları da düzenlenecek.

Forum Trabzon festival kapsamında 12 Ekim Cumartesi günü ise usta sanatçı Suzan Kardeş’i ağırlayacak. Rumeli türküleri ile renklenecek sohbette yemekten, makyaja merak edilen her şey konuşulacak.

Editör: Haber Merkezi