CANALİOĞLU’NA GEÇMİŞ OLSUN
Eski Trabzon Milletvekili ve Eski Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu ameliyat oldu. Özel bir hastanede safra kesesinden operasyon geçiren Canalioğlu durumunun iyi olduğunu açıkladı.

Sosyal medyadan paylaşımda bulunan Canalioğlu "Sevgili Arkadaşlarım, insanlar yaşadıkça her türlü güzel ve acı olaylarla karşılaşır. Yaşamın doğal akışıdır bu tip olaylar. Yeter ki tedavisi olan hastalık olsun. Biz de nasibimizi aldık.

Safra kesemizde yoğun taş ve çamur varmış, onu hâllettik. Çok şükür iyiyim. İlginize çok çok teşekkür ediyorum. Ayrıca telefonla arayıp geçmiş olsun dileklerini ileten Sayın CHP Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile Sayın İstanbul Büyükşehir Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na teşekkürlerimi iletiyorum.” ifadelerini kullandı.

Canalioğlu ayrıca ameliyat sürecinde kendisine yardımcı olan doktorlara da teşekkür etti.

VEKİLLER URALOĞLU’YLA
Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora, beraberinde Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoglu, Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, Ortahisar Belediye Meclis üyeleri Ufuk Hoş ve Mustafa Yaylalı ile birlikte Karayolları Genel Müdürü Abdülkadir Uraloğlu'nu ziyaret etti. Cora “Ziyarette Trabzon’a yapılan ulaşım yatırımlarının seyri hakkında son güncel bilgileri aldık.

Buna ilişkin düşüncelerimizi ilettik. Yatırım ve projelerde herhangi bir aksama ve gecikme olmayacak. Her bir talebimizle ve şehrin ulaşım sorunları ile yakından ilgilenen kıymetli genel müdürümüze çok teşekkür ediyoruz.” dedi. Acaba vekiller Boztepe fiyaskosunu ve Akçaabat’ın sahilinden geçirilmek istenen yolu konuştular mı?

MİLLÎ EĞİTİM SAVAŞI
Ortahisar Millî Eğitim Müdürü Şükür Köse’nin gelgit atamasıyla ilgili tartışmalar sürüyor. Köse’nin görevden alınması ve yerine Ali Turan’ın atanmasının, daha sonra yeniden Köse’nin dönüşüyle siyasette başlayan iç çatışmanın yankıları sürüyor. İleri sürüldüğü üzere Köse’nin görevden alınmasını Milletvekilleri Salih Cora ve Bahar Ayvazoğlu istedi.

İl Başkanı Haydar Revi’yle birlikte bu görevden almayı Bakanlık üzerinden gerçekleştirdiler. Diğer Milletvekilleri Muhammet Balta ve Adnan Günnar, atamayı geri çektirdi. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç de Köse’nin görevden alınmasına bayrak açan isimlerdendi. Yani AK Partide tam bir cephe savaşı başlamış durumdaydı. Meseleyi AK Parti içindeki iç çatışmadan çıkarmak isteyen birileri, işi AK Parti-MHP ayrımına götürmeye başlamış.

AK Parti görevden almak istemiş, MHP karşı çıkınca vazgeçilmiş, Cumhur İttifakı için Haydar Revi ses çıkarmamış. MHP İl Başkanlığının şu anda Trabzon’da bürokrat atamasına karışacak kadar gücünün olduğunu da düşünmüyoruz bu birincisi. İkincisiyse AK Parti içindeki tartışmalar bu denli ayyuka çıkmışken kimse MHP üzerinden tabloyu gölgelemeye çalışmasın.

YENİ BİNAYA “HAYIRLI OLSUN” DEDİ
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'i makamında ziyaret etti. Ortahisar Belediyesinin yeni hizmet binasına taşınmasından dolayı "hayırlı olsun" dileklerini ileten Zorluoğlu'na Başkan Genç, hizmet binasıyla ilgili bilgi verdi.

Zorluoğlu, yeni hizmet binasının Ortahisar'ın ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde tasarlandığını belirterek “Yeni hizmet binanız çok modern ve estetik bir mimari anlayışla inşa edilmiş... Gerçekten de şehrimize değer katacak bir yapı ortaya çıkmış. İleride ortaya çıkabilecek ihtiyaçlara da cevap verebilecek güzel bir yapı olduğunu görüyoruz. Binamızın bütün Ortahisar'a ve Trabzon'a hayırlı olmasını diliyorum. Yüce Rabbim burada hayırlı, güzel hizmetler yapmayı nasip etsin.” dedi.

OLAĞANÜSTÜ GÜNDEMLE TOPLANDI
Yomra Belediye Meclisi olarak dün olağanüstü gündemle toplanarak Türk Silahlı Kuvvetlerinin gerçekleştirdiği harekâta destek verdi.

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık “Türk Silahlı Kuvvetlerimizin, terör örgütlerini yok etmek için Suriye topraklarında gerçekleştirmekte olduğu Barış Pınarı Harekâtı’na desteklerimizi oy birliği ile bildirdik.

Kanımızın son damlasına kadar devletimizin ve Mehmetçiğimizin yanındayız. Harekâtın en üst başarı ile tamamlanacağına yürekten inanıyor, askerlerimize muvaffakiyetler diliyoruz.” dedi.

Editör: Haber Merkezi