BASIN KARTINA BAĞLANMAMALI
Trabzon Gazeteciler Cemiyeti tarafından yapılan yazılı açıklamada, gazetecilerin emeklilikte kazandıkları yıpranma hakkının, basın kartı şartına bağlanmaması gerektiği bildirildi. Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ersen Küçük’ün yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verildi: “Anayasa Mahkemesinin ‘basın çalışanlarının yıpranma hakkına ilişkin’ aldığı karar gereği, 14 Kasım 2020 tarihine kadar, gazetecilerin fiili hizmet süresi zammından yararlanabilmesi için yasama organının ‘kanuni’ düzenleme yapması gerekmektedir. Bu düzenleme şu an komisyondadır. Ancak bu haliyle, yıpranma hakkından yararlanmak basın kartı şartına bağlanmaktadır.

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti olarak, gazetecilik mesleğinin basın kartı sahibi koşuluna bağlı olmadan yapılan ağır ve tehlikeli bir iş olarak kabul edilmesini, 5953 sayılı yasa (meslek çalışanlarınca bilinen 212 sayılı yasaya ) tabi görev yapan gazetecilerin anayasal sosyal güvenlik hakkının sonucu olan fiili hizmet süresi zammının basın kartı koşuluna bağlanmadan geri verilmesini istiyoruz. Aksi halde meslektaşlarımızın yaşayacağı hak kaybı, emeklerinin gasp edilmesi anlamına gelecektir.” Cemiyet’in açıklamasının altına imza atıyoruz.

MUHTARLARIN EMRİNDEYİZ
CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, demokrasimizin temel taşı olan muhtarların gününü kutlayarak mesaj yayınladı. Kaya, “Muhtarlarımız, milletle devlet arasındaki ilk köprüdür. Hiçbir partinin üyesi olmadan, hiçbir partinin logosunu, amblemini kullanamadan sadece kendisi olarak seçimlere katılırlar ve seçildikten sonra da mahallelerine, halkımıza ayırım yapmadan hizmet ederler. Bu sebeple muhtarlarımız demokrasimizin en temel taşlarıdır” dedi.

Kaya, “Bunca sorun ve zorluk arasında muhtarlarımız mahallesindeki her bir dertliye derman olmaya çalışmaktadır. Muhtarlarımızın çok büyük sorunları olduğunu biliyoruz. Milletimize daha iyi hizmet götürebilmelerine katkı sağlayacak taleplerini de biliyoruz ve Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu haklı taleplerin çözümü için çalışıyoruz. Bu zor ve bir o kadar da onurlu görevlerinde muhtarlarımızın yanındayız, emrindeyiz” diye konuştu. Biz de muhtarların bu özel gününü kutluyoruz.

PARTİ DİSİPLİNİNDEN TAVİZ VERİLMEMELİ
AK Parti Ortahisar İlçe Başkan Adayı Halil İbrahim Demirtaş yaklaşan kongre öncesi açıklama yaptı. Demirtaş dedi ki: “Aday gösterilmemem durumunda, her ne olursa olsun aday olmam, liste çıkarmam yönünde talepte bulunan arkadaşlarım tabii ki art niyetle bunları söylemiyor. Lakin Çarşıbaşı ve Of kongrelerimizin, Genel Merkezimizin çift listeye asla müsaade etmemesi kongrelerin ertelenmesi partimizin kamuoyunda tartıştırılması ve eleştirilmesi son derece üzüntü vericidir.

Ortahisar'da da aynı durumu yaşamaya tahammülümüz yoktur. Birbirinden kıymetli aday adayı olan kardeşlerimin de konuya aynı hassasiyetle yaklaşacağından hiç şüphem yoktur. Bu duygularımla tüm aday adaylarımıza başarılar diliyor, parti disiplininden taviz verilmemesini herkesten rica ediyorum.” Bakalım bu mesajın ardından Ortahisar’da liste krizi yaşanır mı.

ZİYARETÇİ AKINI
Son olarak Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Yavuz Çakıroğlu ile sonrasında Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün de Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Muhammet Yıldırım ile birlikte, 7M Hastanesi’ni ziyaret ederek hayırlı olsun temennilerinde bulundular.

Hastane Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Özkurt ziyaretlerden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Ülkemize bölgemize ve şehrimize sağlık alanında en kaliteli hizmeti vermek adına güzel bir sağlık tesisini hizmete açmanın gururunu yaşıyoruz. Gerek kadrosu, gerek fiziksel yeterliliği gerekse de tedavi hizmetlerinde kullanılmak üzere temin ettiğimiz son teknoloji cihazlarımız ile alanımızda en iyi olmak üzere yola çıktık. Temennimiz kimsenin hasta olmaması ama hedefimiz hastalık başa geldiğinde Trabzon’a en iyi tedavi hizmetlerini sunmak” dedi. 7M Hastanesi’ne çıktıkları yolda biz de tekrar başarılar diliyoruz.

Editör: Haber Merkezi