MAVİ YILDIZ YARGIDA
Trabzon’un Tonya ilçesinde, her yıl nisan ayında açan ve Uluslararası Bern Sözleşmesi gereği korunan “mavi yıldız” çiçeğinin yetiştiği Kadıralak Yaylası'nın ‘3'üncü derece doğal sit alanı’ olan statüsünün ‘sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım’ alanı olarak değiştirilmesinin iptali istemiyle açılan dava kapsamında yaylada bilirkişi keşfi yapıldı. Heyet, 'sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım' alanı özelliğini taşıyıp, taşımadığını yerinde incelediği yayla için rapor hazırlayacak. Koruma statüsünün değiştirilmesi kararının yaylanın doğal yapısını bozacağını belirten yöre halkı, karardan vazgeçilmesini istiyor.

GENÇ ÖĞRENCİLERİ CEVAPLADI
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Şehir ve Bölge Planlama bölümü öğrencilerinin proje sergi açılışına katılarak, imar uygulamaları hakkında öğrencilerin sorularını cevapladı. Öğrencilerin sorularını cevaplamadan önce sergiyle ilgili düşüncelerini ifade eden Başkan Genç, “Sergide dikkat çeken, çok değerli unsurlar gördüm. Yapılan çalışmaları şehrimizin geleceği açısından oldukça önemli buluyorum.” dedi.

Esra Günaydın'ın adlı öğrencinin Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesinin son durumuyla ilgili sorusunu cevaplandıran Başkan Genç, “Çömlekçi dönüşüm projemiz özeleştiri yaptığımız projedir. Biz insanlardan oy isterken bu projenin şu anda tamamlanacağını paylaşmıştık. Ama yapamadık. Siyasetçi yaptığını da yapamadığını da toplumun karşısına çıkıp şeffaf bir şekilde anlatırsa ki, ben anlattım, toplumun ona itimatı devam eder. Bu proje eylül ayında 9,7 hektara kadar daraltıldı. Çok büyük alanda kentsel dönüşüm yapmak mülkiyet haklarıyla ilgili kısıtlamalara neden oluyordu.” dedi.

KORAY AYDIN’A CEVAP VERDİ
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’ın açıklamalarına AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu’ndan cevap geldi. İşte Ayvazoğlu’nun açıklamaları: “Alparslan Türkeş'ten sonra ülkücü camiaya baş olmuş Devlet Bahçeli'yi bir kalemde silmiş ve eşine az rastlanır bir vefasızlık örneği göstererek 'yeter ki vekil seçilelim' her yol mübahtır diyebilmişlere bir çift sözüm var.

Arzı endam ettikleri podyumda kumaşı ve dikimi ithal, sunumu ateşler salan bir konsepte tutunarak yıllarca savundukları değerleri ayaklar altına almış, naylon bir siyasi yapılanmanın müsebbiplerinden biri ne olmuşsa olmuş haddini de, kendini de aşarak Türk İslam coğrafyasının hamisi ve umudu olan, ömrünü adadığı davası ile yedi cihana insanlık ve adamlık dersi veren Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'nı ağzına almış.”

İSTİSMAR DAVALARI TARTIŞILDI
Karadeniz İlleri Kadın Platformu Derneğince (KİKAP) "Çocuk İstismarı Davalarında Failin de Çocuk Olması Durumunda Yasal Değişiklik Önerileri" konulu panel, Trabzon'da yapıldı. Dernek Başkanı Nilgün Turan, bir otelin toplantı salonundaki panelin açılışında yaptığı konuşmada, çocuk istismarının önlenmesi için çalışan bir dernek olduklarını söyledi.

Panelde çıkacak sonuçları, AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora'ya rapor halinde sunacaklarını belirten Turan, panelin düzenlenmesine destek sağlayan Trabzon Valiliği ve Trabzon Barosu'na teşekkür etti. Trabzon Barosu Başkanı Sibel Suiçmez de hukukçular olarak, paneli önemsediklerini dile getirdi. Kenya'nın başkenti Nairobi'den katılan kadın ve kız çocuk hakları savunucusu Elizabeth Nwadye, çocukları seven ve koruyan bir toplumun insanlıkla gelişip büyüyüp denge sağlayacağına işaret ederek, Kenya'nın bağımsızlığından beri çocuk haklarını koruma yönünde çok büyük gelişmeler sağlandığını aktardı.

ALKIŞLIK HAREKET
Medical Park Karadeniz Hastanesi tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında geliri lösemili çocuklara bağışlanmak üzere Ahmet Yahya Subaşı İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan resimler hastane bahçesinde sergilendi. Ahmet Yahya Subaşı İlkoku’nda düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren öğrencilerin resimleri hastane bahçesinde sergilenirken düzenlenen etkinliğe Ortahisar Belediye başkanı Ahmet Metin Genç de hazır bulundu.

Burada bir konuşma yapan Trabzon Medical Park Hastaneleri Genel Müdürü Uzm.Dr. Abdullah Cantürk, hastane olarak her zaman sosyal projelere destek verdiklerini belirterek ”Medical Park Hastaneleri olarak Türkiye genelinde, bölgemizde, ilimizde her alanda en iyi sağlık hizmeti sunumu gerçekleştirmek ve beraberinde de sosyal sorumluluk projelerine destek olmak için varız. Sanatla uğraşan çocuklar, her anlamda sosyal alanda olsun oldukça başarılı oluyorlar. Geleceğimizin aydınlık geleceği olan çocuklarımızın böyle güzel sosyal faaliyetlerle desteklenerek onların topluma faydalı birer bireyler olarak yetişmesi en büyük hedefimiz “ dedi.

Editör: Haber Merkezi