CORA’DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA
AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, TBMM’de Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Bütçesi üzerine meclis genel kurulunda bir konuşma gerçekleştirdi. Milletvekili Cora yaptığı konuşmada devletin bazı alanlardan elini çekmesi gerektiğine dikkat çekerek “Özelleştirmede tarihi bir başarı elde ettik. Hükümetlerimiz döneminde özelleştirme nedeniyle 62 milyar doların üzerinde gelir elde edilmiştir. Buradaki amacımız devlet artık piyasada belirli alanlarda elini çekmeli bu alanları özel sektöre devretmeli be asli işini yapmalıdır. Devlet tüccar değildir. Devlet işi idare eden, yön veren, koordine eden ve istikamet belirleyen olmalıdır” dedi.

İMAMOĞLU İSTANBUL ADAYI
Trabzonlu hemşehrimiz Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi’nden İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne başkan adayı gösterildi. Karar sonrası Twitter'dan açıklama yapan İmamoğlu şu ifadeleri kullandı: ''İstanbul’un geleceği ve İstanbulluların mutluluğu için yola çıkıyoruz. Beni bu göreve layık gören partime, genel başkanımıza ve tüm İstanbullulara içtenlikle teşekkür ediyorum.''

AK PARTİ’DE İTTİFAK SESLERİ
AK Parti’nin Trabzon’da yerel seçimlerde bazı ilçelerde MHP ile ittifak edeceği iddia ediliyor. En az üç ilçede ittifak sesleri çıkmaya başladı. Bunların başında ise MHP’nin Trabzon’da tek kalesi olan Şalpazarı geliyor. Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız’ın yine belediye başkan adayı gösterilmesi bekleniyor. Kurukız’ın AK Parti ile MHP’nin ortak adayı olarak gösterileceği öne sürülüyor. Bir diğer önemli iddia ise Arsin’de de MHP ile ittifak edileceği yönünde. MHP Arsin Belediye Başkan Adayı Ramiz Sunguroğlu’nun Arsin’de AK Parti ile MHP’nin adayı olacağı dillendiriliyor. Tabii bunlar şimdilik iddia. Önümüzdeki günlerde neler olacağını hep birlikte göreceğiz.

ÇEBİ HARIL HARIL ÇALIŞIYOR
Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, seçim çalışmalarına devam ediyor; bir yandan vatandaşlarla bir araya gelerek onların sorunlarını ve taleplerini dinliyor bir yandan da partisine destek istiyor. Başkan Çebi, ayrıca ilçede devam eden yatırımları da yerinde inceliyor. Çebi, yol, istinat duvarı, sanat yapıları ve menfez gibi çalışmaları yerinde inceleyerek ekiplerden bilgi alıyor.

MÜSİAD’DA NELER OLUYOR?
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Trabzon Şubesi’nde işadamı Celil Hekimoğlu’nun ardından bir istifa şoku daha yaşanıyor. İşadamı Ahmet Sarı’nın da MÜ- SİAD üyeliğinden istifa ettiği iddia edildi. Hekimoğlu’nun ardından Sarı’nın MÜSİAD’daki üyeliğinden istifa etmesi kamuoyunda “MÜ- SİAD’da neler oluyor” sorusuna neden oldu. Öte yandan işadamı Aydın Gündoğdu’nun da MÜSİAD üyeliğinden istifa ettiği öğrenildi.

TRABZONLU ŞAİR BİRİNCİ OLDU
Malatya İnönü Üniversitesi tarafından Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin 2023 yılında 100. şeref yaşına girmesi dolayısıyla “Yüzüncü Yıl Marşı” şiir yarışması düzenlendi. “Yüzüncü Yıl Marşı” şiir yarışmasına Türkiye'nin dört bir yanından yüzlerce şiir(güfte) gönderildi. Bu şiirler jüri tarafından değerlendirildi. Jürinin değerlendirmesi sonucunda Trabzonlu şair M. Nihat Malkoç çok sayıdaki yarışmacıyı geride bırakarak birinci oldu.

Editör: Haber Merkezi