BAŞIN SAĞ OLSUN ZORLUOĞLU
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'nun teyzesi Fatma Pamuk hayatını kaybetti. Merhume Pamuk'un cenazesi dün Samsun'un Çarşamba ilçesinde bulunan Abdullah Paşa Camisinde yapılan cenaze töreninin ardından toprağa verildi. Merhumeye Allah’tan rahmet, Büyükşehir Belediye Başkanı Zorluoğlu ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz.

CHP DELEGELERİ ÇOK DERTLİ!
CHP Ortahisar ilçe kongresinin dün saat 10.00’da yapılacağı duyuruldu. Bu duyuruyla birlikte basın mensupları da hemen aynı saatlerde salonda bulundu. Ancak salt çoğunluk sağlanamadığı için genel kurulun başlaması 11.00’i buldu. Bu saatte başlayan kongre ise saat 13.00’ü bile geçtiğinde konuşmalarda henüz adaylara bile sıra gelmemişti. Basın mensupları bu kadar süreden sonra salondan ayrılmak zorunda kaldı.

Birçok kişinin söz alması ve aynı konular etrafında benzer konuşmalar yapması süreci uzattıkça uzattı. Aslında herkesin demokratik hakkıdır konuşmak ancak anlaşılan o ki parti içi toplantılar genel kurullar kadar doyurucu olmuyor ya da toplantı bile olmuyor ki partililer konuşmalarını genel kurula saklıyorlar. CHP Ortahisar’ı yeni yönetimine bu konuda tavsiyede de bulunalım. Partilileriniz çok dolu! Lütfen onları parti içi toplantılarda bir araya getirip dertlerini dinleyin.

VEKİL ZEYBEK İKİ ADAYLA NE KONUŞTU?
CHP Ortahisar İlçe Başkanlığında dün gerçekleşen kongrede ilginç bir an yaşandı. Adaylar Fatih Suat Oyman ve Şenol Çoban’ı kongre henüz başlamadan salonda bir kenara alan İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek yaklaşık iki adayla yaklaşık 10 dakika boyunca sohbet etti. Aslında sohbetten ziyade Milletvekili Zeybek iki adaya da sanki bazı öneri ya da talimatlarda bulunuyor gibiydi. Bir ara yanlarına Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya da gittiyse de Kaya orada pek durmadı. Bu sırada İl Başkanı Güzide Uzun’un sık sık o noktaya baktığını gözlemledik. Vekil Zeybek’in iki adayla ne konuştuğunu öğrenemedik ancak büyük olasılıkla kongrenin barış içinde geçmesi için tavsiyelerde bulundu.

İYİ PARTİDE MUHALEFET HAZIRLANIYOR
İYİ Parti Trabzon İl Başkanlığında Azmi Kuvvetli’nin tek adayla kongreye gideceği konuşuluyordu ve süreçte bu şekliyle hareket ediyordu. Ancak edindiğimiz son bilgilere göre parti içinde özellikle Azmi Kuvvetli’nin il başkanlığına ve yönetim biçimine muhalefet eden isimler aday çıkarmak için hazırlık yapıyor. Henüz netleşmese de Kuvvetli’ye karşı aday çıkarmak için parti içi muhalefet bu fikrini hayli olgunlaştırmış durumda. Tabii partinin ağabeyi olarak ifade edilen ve bu noktada duran Ali Sağır, Azmi Kuvvetli’ye tam destek veriyor. Muhtemeldir ki ikinci adayın çıkmaması için de gayret sarf edecek. Tabii bunların bugünün ihtimalleri. Siyasette 24 saatin bile ne denli uzun bir süreç olduğunu siyasetle az çok iştigal edenler bilirler. Yeni gelişmeler oldukça paylaşmaya devam edeceğiz.

NİHAT GENÇ ATEŞ PÜSKÜRDÜ!
Trabzonlu yazar Nihat Genç, Trabzonlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na çok sert yüklendi. Dilek İmamoğlu'nun HDP'li vekiller ve tutuklu Selahattin Demirtaş’ın eşiyle tiyatro gösterisine gitmesini savunan eşi Ekrem İmamoğlu'na ateş püskürdü. Yaptığı açıklamalarla gündeme gelen Nihat Genç, İmamoğlu'nun 'Türk kadını” çıkışına tepkisini gösterdi. Bu ziyaretin kirli bir siyasî amaca hizmet ettiğini söyleyen Genç, bu anlayışın doğru olmadığını dile getirdi.

İşte Nihat Genç'in o sözleri: “Eğitimli bir Türk kadını teröristlerin gazına gelmez. Eğitimli Türk kadını önce Aybüke öğretmene sahip çıkar. Bunlar bir matematik denkleme binmişler. ‘Eğitimli Türk kadını’, ‘HDP de kocama oy verirse Cumhurbaşkanlığına yürürüz.’ anlayışıyla yürüyor. Türkiye’de öldürülen on binlerce insanı görmezden geliyorlar. İç savaş gibi çok tehlikeli sahnelerdeki hendeklerde bunu gördük binlerce Kürt çocuğu orada öldü aynı şeyi tekrar hazırlıyorlar. HDP iki şeyde çok başarılı; bir ABD desteği almakta, iki siyaseti, aydınları, CHP’yi dizayn etmekte.”

Editör: Haber Merkezi